Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. november 2005.
Det er svært at spå, og meget svært, når det gælder den teknologiske udvikling. Det og meget mere fremgår af et kig i Computerworld fra for 20 år siden:
- I år 2000 vil arbejdstiden være det halve af, hvad den er i dag.
Christian Rovsing, der var formand for Dansk Dataforening i mange år, og stiftede firmaet Christian Rovsing A/S, der var højt berømmet igennem mange år, men som kuldsejlede. Christian Rovsing gik siden i gang med en karriere som politiker.
- Vores ambition er ikke at få et firma med 117 ansatte. Vi håber på, at det program, vi sender på gaden nu, vil give os økonomisk sikkerhed, så vi kan arbejde videre.
Jesper Balser, der sammen med to andre studerende på Danmarks Tekniske Højskole stiftede firmaet PC&C og udviklede et økonomisystem. Firmaet, der senere skiftede navn til Navision, blev solgt til softwaregiganten Microsoft for 11 milliarder kroner.
- Moderniseringsplanen (regeringens, red.) betegner en tilbagevenden til en tid, hvor arbejdsgiveren frit kunne ansætte og afskedige den til enhver tid nødvendige arbejdskraft til en løn bestemt af markedsforholdene.
Tom Hansen, der repræsenterede Prosa/Stat, sagde også, at Prosa gik ind for en enhedsløn. Regeringens tanker om at ville fremme kvalifikationstillæg, ville ifølge Tom Hansen sætte udviklingen 100 år tilbage i tiden.
- Men det, jeg allermest håber på, er ... at alle kan bruge dem (computerne, red.). Og at alle ved hjælp af ekspertsystemer og informationsteknologi kan gøre det samme som verdensmestrene på ethvert område.
Jakob Lyngsø, der dengang var direktør i familievirksomheden Søren T. Lyngsø. Virksomheden, der producerede computere til procesautomation og forskede i kunstig intelligens, eksisterer ikke ængere, men Jakob Lyngsø er still going strong. Nu som administrerende direktør for IT-Brancheforeningen.