Fem smarte foto-programmer til browseren

Hvis du er vild med billeder, skal du ikke snyde dig selv for fem gratis plugins til din browser. De kan gøre det både sjovere, nemmere og mere interessant at surfe på nettet. Prøv selv her.

Fem smarte foto-programmer til browseren

Til både Firefox og Internet Explorer findes der rigtig mange plugins, der kan skræddersy browserne til netop dine behov.

Du kan blandt andet få Google Preview, der skaber et overblik, når du googler. Udvidelsen skaber thumbnails i din Google-søgning, så du får et billede til venstre for det pågældende hit.

Og hvis du er til Facebook, kan du naturligvis også få Facebook-udvidelse til din browser, så du har nem adgang til din profil og dine venner (læs mere her).

I denne artikel har vi dog valgt at fokusere på plugins, der har noget at gøre med fotos. Vi viser på de næste sider, hvordan du får tryllet din browser om, så du ikke længere browser via tekst, men via billeder. Og vi viser, hvordan du finder frem til de fedeste fotosider.

De fem plugins vil med garanti gøre din færden på nettet sjovere, nemmere og mere interessant.

1. Cooliris - Super netsurf

Hvis du ikke har prøvet Cooliris endnu, så har du snydt dig selv for en hel utrolig oplevelse. Det lægger sig som en skal oven på Firefox eller Explorer, og i stedet for tekstbaserede søgninger, der viser links til hjemmesider, giver Cooliris dig mulighed for via en lækker brugergrænseflade at surfe rundt i nettets millioner af billedfiler eller videoklip. Vi har tidligere skrevet mere om pluginet her.

Du kan downloade plugin til både Firefox og Internet Explorer her.

2. TinEye - Avanceret fotosøgning

Vi har tidligere skrevet om TinEye her. Pluginet kan bruges til at surfe efter billeder med billeder. Du højreklikker blot på et interessant billede og klikke på "Search Image on TinEye". Herefter vil du blive ledt til TinEyes side og blive præsenteret for websider, der har samme eller lignende foto. TinEye kan også bruges til at se, om nogen har rippet dit Facebook-billede eller profilfotoet fra din firmawebside og lagt det ind et helt andet sted - i en helt anden sammenhæng. For professionelle fotografer kan TinEye også være et solidt værktøj til at overvåge, om nogen overtræder ophavsretsloven og har viderebragt fotos uden at få tilladelse.

Du kan downloade pluginet til både Firefox og Internet Explorer her.

3. StumbleUpon - De bedste fotos

Med pluginet StumbleUpon kan du nå ud til dele af nettet, som du aldrig selv ville finde. Du får simpelthen en knap i din browser, hvor du kan klikke på "Stumble" og derefter bliver du smidt hen til en tilfældig webside. Helt tilfældigt er det dog ikke, da du kan angive, hvad du interesserer dig for. Vælg fotos, og din browser vil guide dig mod utrolige, fascinerende og underholdende billeder. Du kan naturligvis også bruge StumbleUpon til at få vist websider om alt fra biler til fodbold. Du indtaster simpelthen blot dine personlige præferencer, når du første gang installerer pluginet.

Du kan downloade pluginet til Firefox her.

Du kan downloade pluginet til Internet Explorer her.

4. Fireshot - tag nemt screenshot

Der findes flere plugins til at tage screenshot, men Fireshot udmærker sig ved at være temmelig avanceret. Det giver dig nemlig mulighed for at klippe i dit screenshot af eksempelvis en webside med flotte fotos. Du kan sakse løs, men du kan også tilføje tekst og indramme udvalgte områder. Det er nemt at gå til, og din færdige fil kan gemmes på harddisken, eller du kan sende den direkte videre til et billedbehandlingsprogram. I denne video kan du se, hvor avanceret Fireshot egentlig er.

Du kan downloade Fireshot til Firefox her.

Du kan downloade Fireshot til Internet Explorer her.

5. ColorZilla - Find farven

Hvis du har rodet med billedbehandlingsprogrammer, så kender du med garanti farvevælgeren, den lille pipette. Du kan med den pege på et sted i dit foto, og programmet vil afsløre den præcise farvekode, eksempelvis er helt hvid: R:255, G:255, B:255 eller #FFFFFF.
Du kan også få samme funktion i din browser med pluginet ColorZilla. Det gør det muligt at finde frem til farvekoder i billeder og grafik uden at forlade Firefox. Efterfølgende kan farvekoderne bruges til inspiration til dine egne foto eksempelvis, når du billedbehandler i Photoshop.

Du kan downloade ColorZilla her. (kun Firefox)




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere