Microsofts mediecenter i konsolform

Hvad siger du til at få premierefilm i op til HD-kvalitet leveret direkte i stuen? Alt sammen i en boks til under 2.000 kroner. Og fik vi nævnt, at den også kan bruges til spil? Mød Microsofts bud på et mediecenter i konsolform.

Microsofts mediecenter i konsolform

Det kan godt være, at du ikke interesserer dig for spil, men alligevel bør begynde at overveje en spilkonsol. For konsollerne er i rivende udvikling - og spil er den mindste del af udviklingen.

Den netop overståede E3 messe i Los Angeles bekræftede den udvikling. For de to store Xbox 360 og Playstation 3 vil være mere end spillekonsoller.

Nu er ambitionen at skabe et underholdningscenter, der naturligt håndterer dine film, din musik og dine spil.

Nogle af de mest spændende meldinger kom fra Microsoft, som for alvor vil placere Xbox 360 konsollen midt i din stue med en række nyskabelser.

Videoudlejning fra sofaen uden ventetid

Mest interessant er, at du fra november 2009 ikke længere behøver at forladen sofaen for at hente de nyeste film.

Det fortæller Steffen Lundgren Kristensen, den danske marketingschef for Xbox-universet i Danmark. Navnet på filmtjenesten bliver Zune Video Marketplace, og onlinebutikken lægger til november ud med et par hundrede film. Og ikke mindst en række af populære amerikanske serier.

Timingen i lanceringerne vil, ifølge Steffen Lundgren Kristensen, nogenlunde matche de normale DVD-releases. Og mens der endnu ikke er nogen officiel dansk pris, så er det Microsofts bud, at prisen bliver lidt under, hvad det koster at leje en film i fysisk format.

Tv-serier købes i bidder

For seriers vedkommende bliver et muligt at købe et afsnit ad gangen - og dermed blot betale pr. afsnit. Den pris er dog endnu ikke kendt endnu, men det er interessant, at Microsoft dermed konkurrerer med blandt andre Apples iTunes, som i USA sælger serier. Men Apple har endnu ikke lanceret en tilsvarende tjeneste i Danmark, hvorfor det er interessant, om Apple vil lade Microsoft komme først.

Steffen Lundgren Kristensen understreger dog, at træerne ikke vokser helt i himlen. For mens det lyder fristende at følge med i de nyeste afsnit af Heroes eller Prison Break direkte direkte fra USA, så skal nogle tv-serier have rundet de danske tv-skærmen, før de sendes i over en Xbox 360.

HD-kvalitet uden Blu-ray

I konsolkrigen mod Playstation satsede Microsoft på HD-DVD teknologien, hvilket i bagklogskabens ulideligt klare lys nok ikke var verdens bedste idé.

Men fremtidens format er slet ikke så interessant, siger Steffen Lundgreen Kristensen, marketingschef for Xbox 360 i Danmark.

I stedet handler det om at levere de flotte HD-billeder uden at ty til fysiske løsninger.

Derfor leverer Zune Video Marketplace også filmene i op til 1080p - og med den rigtige forbindelse også med 5.1 surround lyd.

Tjenesten tjekker desuden, om din netforbindelse er hurtig nok, og så foreslår din Xbox 360 en kvalitet, der matcher din forbindelse.

Teknologien bag videotjenesten skulle også, ifølge Microsoft, fjerne den normale ventetid, som går med at hente filmen ned. I stedet starter afspilningen umiddelbart - så du kan se filmen, mens den henter ned i baggrunden.

Det bliver desuden muligt at hoppe i kapitler, men den funktion forudsætter Xbox 360 med harddisk. Har du en Xbox Arcade uden harddisk så kan du i princippet streame, men selvfølgelig ikke gemme indhold

Spil uden for åbningstid

Men det er ikke kun, når det kommer til video, at Microsoft placerer dig solidt i sofaen.

Fra og med efteråret bliver det muligt at købe spil direkte online. Det er en mulighed, som der generelt har manglet i de online-universer som Xbox 360 og Playstation 3 har skabt.

Her har begge producenter primært solgt småspil, enkelte ældre spil og udvidelser til allerede købte spil.

Men fra sensommeren eller efteråret åbnes der op for posen med online-køb af Xbox-spil. I første omgang kommer der 30 spil i butikken, men herefter vil antallet stige, lover Microsoft.

Ingen prisdumpning

Men selv om du nu får mulighed for at købe fulde udgaver af nye spil online, så betydet det ikke store besparelser på dit budget. Microsoft vil nemlig ikke dumpe priserne på de nye spil, men i stedet vil it-giganten matche priserne på de vigtige butikker som Blockbuster, Fona og de mange store online-butikker.

Desuden kommer der, for ikke at udkonkurrerer Microsofts samarbejdspartnere, en vis forsinkelse i online-butikken i forhold til butikkerne.

Det er en hel bevidst strategi, forklarer Steffen Lundgreen Kristensen fra Microsoft. For mens mange fortsat vil købe de nyeste spil i butikken, så satser Microsoft på, at de samme spillere vil blive fristet af ældre udgaver.

Om det er interessant nok til at lokke nye Xbox 360-ejere til, må tiden vise. Du kan selv prøve Games on Demand, når tjenesten lanceres til efteråret.

--

Se også: Hvordan Xbox 360 vil ændre spil-oplevelsen med det vilde projekt Natal. Læs historien om spil uden controllere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere