Slap af og brug nettet som hukommelse

Nu kan du give din hjerne en slapper og i stedet lade nettet huske på alle de vigtige ting i dit liv. Med webtjenesten Evernote er det nemlig nemt at gemme informationer og hurtigt finde dem frem igen. Se her hvordan.

Er du ved at drukne i informationer, og kan hukommelsen ikke følge med? Bare rolig, der behøver ikke komme røg ud af ørerne på dig, før du kan holde styr på alle de vigtige ting i dit liv.

Med webtjenesten Evernote kan du nemlig gemme alle vigtige ting, som du bare skal huske. Uanset om det er navnet på den nye medarbejder i salgsafdelingen, tidspunktet for koncerten med Nephew, eller hvordan du binder et slips.

Evernote fungerer kort sagt som en forlængelse af din hukommelse, og du skal blot sørge for at smide data ind i programmet.

Det fungerer eksempelvis ved, at du surfer på nettet og falder over noget interessant, som du skal huske. Så markerer du blot tekst og billeder og trækker det ind i programmet (det er muligt at få en genvej i browseren).

Herefter er det gemt på Evernote. Du kan efterfølgende finde informationen frem igen ved at søge i programmet.

Brug mobilen

En snedig finte er, at du kan tage billeder med mobilen og sende dem direkte til webtjenesten. Du kan eksempelvis få din nye arbejdskollega til at holde sit visitkort op og tage et snapshot af ham. Evernote er i stand til at aflæse tekst, og derfor bliver det efterfølgende muligt at søge efter navnet på den nye medarbejder, hans stilling, telefonnummer og afdeling. Du behøver altså ikke selv taste noget ind, når billedet gemmes.

Det skulle også være muligt for Evernote at aflæse håndskrift fra fotos eller dokumenter, så det altså også bliver søgbart.

Umiddelbart virker tjenesten som en langt mere sofistikeret løsning end Remember the Milk og Two Notes, der også bruges som huskelister. Evernote kan også ses som fætter til Microsofts Thumbstack, der også gør det muligt at klippe-klistre ting fra nettet.

Som udgangspunkt er Evernote gratis, men med den begrænsning at du kun må gemme 40 megabyte data om måneden. Hvis du svinger dankortet og betaler cirka 30 kroner om måneden, får du 500 megabyte plads at boltre dig på plus nogle avancerede funktioner til at synkronisere data mellem Evernote og forskellige enheder som din mobil og pc.

Her er en video, der - på en Mac - viser nogle af Evernotes funktioner:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere