Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Det bedste fra to verdener

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. oktober 2005.


Helge Jensen fejrer i næste uge sin 60 års fødselsdag. Karrieren er gået fra radiomekanikerlærling til underviser og et job som informatikchef i Dansk Metal.

Hvordan kom du til Dansk Metal?
- Som underviser på Viborg Tekniske Skole tilbage i 1985 var jeg med til at etablere en teknologiuddannelse målrettet til tillidsmænd i Dansk Metal. Med udgangspunkt i praktiske projekter designede jeg et program på computeren, som viste, hvordan teknologi og funktionen som tillidsmand kunne kombineres. Det medførte, at jeg fik tilbudt et job hos Dansk Metal som uddannelseskonsulent i 1989.

Hvilke opgaver har du i dit job som informatikchef?
- Størstedelen af min arbejdsdag går med møder - faktisk fylder de 80 procent af tiden. It hos Dansk Metal er hovedsageligt udliciteret til Organisator, som er en del af KMD, og vi sidder derfor ikke selv med nogen it-udvikling, men en del af møderne handler eksempelvis om vores kontrakt med Organisator. Det er mit ansvar at indgå kontrakter og se til, at de bliver overholdt. Samtidig er jeg i daglig kontakt med ledelsen her i huset og ofte også vores interne brugere. Dansk Metal har 750 ansatte spredt ud over hele landet, og min afdeling bistår med service, hvis der opstår problemer.

Hvad er din uddannelse?
- Min grunduddannelse er inden for svagstrømselektronik. Jeg havde en læreplads hos radioforhandleren Helge Lund i 1964 i Nyborg. Herefter blev jeg værkfører på et værft i Randers, og ved et tilfælde blev det min indgangsvinkel til pædagogikken. En skole henvendte sig angående noget undervisning og det vakte min interesse for pædagogikken, der medførte en læreruddannelse fra Viborg Tekniske skole, hvor jeg senere selv underviste i elektronik og it i 13 år.

Hvornår begyndte du at
interessere dig for it?
- Jeg har altid været interesseret i elektronik og teknologi, derfor er det nok også helt naturligt, at jeg udviklede en stor interesse for computerteknologi, dengang jeg snusede til det i tilbage i 1970'erne.

Hvordan skal du fejre dagen?
- Der er reception hos Dansk Metal i Nyropsgade 38 på selve dagen, torsdag den 13. oktober. Og det går det meste af dagen sikkert med. Selvfølgelig skal jeg også fejre den med en lidt mindre kreds, når jeg får tid. Måske bliver det endda til en lille ferie med min kone.

Fra radiomekanikerlærling, til underviser og sidst chef. Hvad har været det bedste?
- Det er svært at udtale sig om. For slet ikke at sige umuligt. Set tilbage har alle stadierne haft hver deres charme, det er ligesom med alderen. Det vigtigste er, at hver funktion har givet mig erfaring, jeg har kunnet trække på i senere sammenhænge. Interessen for elektronik har altid kriblet i mine fingre, omvendt har det også været fascinerende at arbejde med mennesker. Så man kan sige, at som informatikchef sidder jeg med det bedste fra de to verdener, hvor det så bare er smeltet sammen til én.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere