Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.
Provision: Sidste år besatte Citrix Systems tredjepladsen i sin kategori, og den succes gentog virksomheden i år.
I 2004 oplevede virksomheden en vækst på lidt over 19 procent og en overskudsgrad på 6,5. Det hænger blandt andet sammen med, at de 75 danske partnere har bonusordning. Her er partnernes aflønning afhængig af, hvor stor en indflydelse de haft på salget. En partner kan få op til ti procent af en given ordre i provision på den måde.
En anden årsag til de gode resultater er, at en del medarbejdere, der tidligere har arbejdet på at fremme forretningen i de øvrige nordiske lande, er blevet trukket hjem for at øge den danske vækst og for at indfri de aggressive mål, Citrix har sat sig for de kommende år. Administrerende direktør Carsten Thomsen sagde i starten af 2005 til Computerworld, at virksomheden skulle have fordoblet sin omsætning og procentuelle overskud inden udgangen af 2007.
Softwaren fra Citrix gør det muligt at afvikle almindelige programmer fra en central server. Samtidigt forenkler den administrationen og overfører kun skærmbilledet til klienten, der derfor kan antage en hvilken som helst form fra en lommecomputer til en tynd klient.
Boks:
Sket i året
Maj
Det danske it-selskab Milestone Systems, der udvikler software til netværksbaseret videoovervågning, vil satse hårdere på at kvalitetsstemple deres forhandlere i omkring 60 lande. Det betyder mere uddannelse og certificering. Omkring 90 procent af Milestones omsætning stammer fra udlandet.
August
Fem af de kreative hoveder bag spillet Hitman og it-selskabet IO Interactive flytter til Cypern. David Guldbrandsen, Kristian Hvidberg, Jacob Andersen, Jesper Jørgensen og Martin Pollas har slået sig ned ned i nybyggede, lejede huse i det nye it-danskerkvarter i byen Paphos i den græske del af middelhavsøen. Kun to af stifterne, Janos Flösser og Rasmus Kjær, bliver i Danmark.
August
For en ikke-offentliggjort sum køber antivirusfirmaet Symantec teknologi-firmaet Sygate, som leverer sikkerhedsprodukter til netværk. I juli overtog Symantec Veritas. Dermed blev Symatec verdens fjerdestørste software-selskab efter Microsoft, Oracle og SAP. mun