Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Visitkort uden titel

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. september 2005.


Man er noget i kraft af sin person og ikke på grund af sin titel, mener Anya Vangsgaard.

Anya Vangsgaard fra salgssupport manager hos Sonofon til recruitment consultant hos Elan IT

Hvilket type firma er Elan IT Resource?
- Det er et rekrutteringsfirma, der er specialiseret i at rekruttere folk til it-verdenen.

Hvad består din opgaver af?
- Som recruitment consultant skal jeg hjælpe it-virksomheder med at finde de rigtige medarbejdere. Elan IT Resource er lidt anderledes forstået på den måde, at vi varetager længerevarende ansættelser i modsætning til kortere konsulentstillinger. Dertil dækker vi også hele linjen inden for it-verdenen, hvilket vil sige ansættelser af alt lige fra systemudviklere, it-arkitekter, projektledere til it-direktører.

Hvad er de største udfordringer i dit nye job?
- At træde ind i et nyt forretningsområde. Jeg kommer fra salgsbranchen, hvor jeg sad som afdelingsleder med personaleansvar internt hos Sonofon. Det er en omstilling, men samtidig en spændende udfordring pludselig at skulle sidde med ekstern rekruttering. Her skal jeg hele tiden sætte mig ind i nye firmaer, kompetencer og efterspørgsel. Man skal sørge for at holde sig ajour konstant.

Hvordan gør du det?
- Jeg plejer mit netværk, holder mig orienteret via medierne - blandt andet gennem Computerworld, arrangementer, events og messer. Man skal konstant have følehornene ude og være klar over, hvad der sker.

Hvad er din uddannelse?
- Jeg har en HH fra 1987. Derefter blev jeg ansat som kontorelev hos ATP, og faktisk allerede under min læretid blev jeg direktionssekretær for it-direktøren. Han blev min store læremester inden for dansk erhvervslivs forretningsprincipper. Samtidig blev det en øjenåbner for it. Jeg var lige fyldt 18, da jeg kom op på de bonede gulve, og pludselig skete der en masse, som har været afgørende for, hvor jeg er i dag. Siden da har jeg haft forskellige stillinger, men alle med it som omdrejningspunkt. For eksempel var jeg også med til at starte et firma under dotcom-bølgen, hvilket blev en lærestreg om, hvordan man bestemt ikke skal drive forretning. Det er jo begrænset, hvor mange dybe tallerkener man kan opfinde.

Har du en arbejdsfilosofi?
- Elan IT Resource er et traditionelt rekrutteringsfirma med et utraditionelt, men ret basalt, udgangspunkt: Alle arbejder på lige fod. Vi er kun 10 ansatte og arbejder alle i et fælles team. På mit visitkort står der for eksempel ingen titel, fordi man er tvunget til at kigge dybere end som så. Generelt er det min opfattelse, at man ikke er noget i kraft af en titel, men i kraft af sin person. Og sådan tror jeg, at det er generelt igennem hele livet. De resultater jeg har opnået, er kommet ved at arbejde og ikke med snuden hængende i de tunge lærebøger. Det er fascinerende, så langt man kan komme med en åben indstilling og et smil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere