Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Tech

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. september 2005.


Musik i badet eller på terrassen
WM2 fra B&W er en højttaler, der egentlig er bygget til udendørs brug, men også sagtens kan bruges i badet. Den har tovejs basrefleks og måler 23 x 16,2 x 18,7 centimeter. Den vejer tre kilo, og der er mulighed for at købe ekstra beslag til at montere den på væggen med.
www.hifiklubben.com

Trådløst tastatur
med fjernbetjening
Efterhånden som den trådløse teknologi vinder større indpas i hjemmet, kommer der også større udbud. Cordless Desktop S 510 Media Remote fra Logitech giver brugeren nye muligheder for trådløst at anvende sin pc som et mediecenter. Hele sættet består af et trådløst tastatur, mus og fjernbetjening, der giver brugeren mulighed for at styre musik, film og billeder i en afstand på op til fem meter fra pc'en.
Der er en USB-holder med plads til en USB-minimodtager, der forbinder alle tre dele. Musen er på 800 dpi, forsynet med et optisk lys og designet, så den kan anvendes med både venstre og højre hånd.
www.logitech.com

Et højreklik fra Apple
Apple har bøjet sig: Deres nye mus, Mighty mouse, har højrekliksfunktion. Dog er den ikke helt som de andre mus i flokken. Den har ikke knapper i almindelig forstand, men benytter sig af områder, der er følsomme over for tryk. Rullehjulet er erstattet af en kugle, og på begge sider af musen sidder to flader, der aktiveres, når brugeren trykker på dem. Musen er kompatibel med både mac og pc.
www.apple.com

Harddiskvideo fuld af muligheder
Med DP-558, digital video recorder, er der gode muligheder for at optage direkte fra fjernsynet. Ud over en hukommelse på 200GB har den dvd-afspiller, webradio samt mulighed for at overføre musik, film og tv-programmer direkte til computeren. Endvidere kan den agere som FTP-server.
www.kiss-technology.dk

my har fået en storebror
Olympus' mini-digitalkamera har fået en storebror, m600.
Digitalkameraet har 6 megapixel, 3 x optisk zoom i stedet for 2 som på den lille model. LCD-skærmen på 6,4 centimeter benytter sig af Brightcapture-teknologien, der gengiver billedet med 4,5 gange bedre lysstyrke end andre kameraer. Derudover har den 23 motivprogrammer blandt andet portræt, landskab og undervandsfotografering.
www.2olympus.dk

Neonode N1M
Bag det futuristiske navn og design gemmer der sig en MP3-afspiller fra Sverige. Ud over at være en MP3-afspiller er det et kamera, der også kan afspille film. Hukommelsen er 1 gigabyte og vægten 94 gram. Den måler 88 x 21 x 52 millimeter.
www.neonode.com

Terning med tid og farver
Ikke alle vækkeure behøver være ubehagelige, hvilket Aurora Color Changing Clock forsøger at bevise. Det firkantede vækkeur er omsluttet af et behageligt lys, der skifter farve hver time, og alle farverne er holdt i den afstressende ende af farveskalaen. Hvorvidt lyden er lige så afslappende, vil tiden afsløre.
www.firebox.co.uk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere