Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Lokket af chefen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. august 2005.


Tilykke med jobbet. Hvad gemmer sig egentlig bag de korte omtaler af navne, jobskifter, jubilæer og forfremmelser under rubrikken Navnenyt? Computerworld udvælger fremover en notits blandt ugens navne og hører lidt mere om personen, karrieren og de nye udfordringer.

En tidligere chef lokkede netværksspecialisten Jesper Revald til at skifte arbejdsgiver.

Nyt job: Fra CCIE-konsulent(Cisco Certified Internet working expert) hos Ementor til system engineer hos Axcess.

Hvilke opgaver får du i dit nye job?
- En "system engineer" i netværksbranchen designer og implementerer netværks- og sikkerhedsløsninger, som skal forbedre sikkerheden, hastigheden, svartider og lignende.

Hvordan er din karriere forløbet?
- Jeg blev uddannet datamatiker fra Niels Brock i 1995 - og faktisk skrev jeg under på min kontrakt hos Proventum, allerede inden mit speciale om firewalls var i hus. Jeg begyndte mandagen efter min eksamen, og efter kun tre måneder blev jeg forfremmet til afdelingsleder med ansvar for kundernes internetopkoblinger og websites. Det var helt tilbage dengang, da ISDN var nyt og spændende. Herefter var jeg tre år som konsulent i netværksbranchen hos Trend Communications, der var importør for Cisco.
De sidste fire år har jeg været konsulent i netværksafdelingen hos Ementor, hvor jeg blandt andet fik min CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert, red.), der er en af de ypperste certificeringer, man kan opnå i branchen. Der er kun 49 af os i Danmark.

Hvorfor skiftede du fra Ementor til Axcess?
- Det var på tide at opleve noget nyt. De fire år hos Ementor har lært mig en masse, men jeg var kommet til det punkt, hvor jeg ikke længere så de muligheder og udfordringer, jeg ønskede. De dårlige tider hos Ementor har medført et skift i fokus - især med hensyn til netværk, hvor det ikke længere virker som om, det har samme prioritering som tidligere. Og ja, det er selvfølgelig klassikeren, der fik mig til at skifte: En tidligere chef fra Ementor fik lokket mig med over til Axcess.

Hvad er dine forventninger til dit nye job?
- Flere muligheder, større kunder samt i det hele taget være en del af den fremgang, Axcess går i møde. Firmaet henter større og større markedsandele, og det er altid sjovt at være med, når det går stærkt, og få et kick ud af det.

Hvorfor er det sikkerhed, der har din interesse?
- Som nævnt skrev jeg speciale om firewalls, og det har altid været mit hjertebarn. Men faktisk har jeg altid spillet på to heste i og med, jeg har formået at kombinere denne interesse med netværk. Det er to utrolig vigtige aspekter af it-verdenen. Der sker en masse, og man må forny sig hele tiden - det skaber en varierende og sjov arbejdsdag.
t.jensen@cw.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere