Åben database opruster

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. april 2005.


En ny betaversion af den åbne MySQL-database omfatter en række faciliteter til brug i e-handelsløsninger eller opbygning af data warehouse-løsninger.

MySQL er ved at være klar med en større opgradering af selskabets open source-database, som det selv betegner som den mest omfattende i ti år.
Selskabet har for nylig udsendt en betaversion af den kommende My SQL version 5.0.3 til Linux, Solaris, AIX, Windows og Mac. Betaversionen er ikke beregnet til produktion. I stedet er det meningen, at udviklere skal afprøve den og melde tilbage til selskabet, så ubehændigheder kan blive fjernet i den endelige version, der efter planen kommer til juni.

Ændringerne omfatter understøttelse af lagrede procedurer, såkaldte triggers, der udløser handlinger under bestemte forudsætninger, og nye views. Desuden understøtter den nye version transaktioner, der afvikles over flere servere og databaser. Begge dele er funktioner, der skal udbrede den professionelle anvendelse af MySQL.
- Vi må tilrettelægge databaserne efter, at processorer opfører sig anderledes, end de gjorde for ti-femten år siden. I dag arbejder CPU'erne med primær og sekundær cache. Det er et område, hvor selv små ændringer i hardwaren kan gøre en stor forskel for ydelsen. Derfor er vi nødt til at opgradere, siger David Axmark, der er vicedirektør i og medstifter af MySQL.
- Jeg læste computer science, men blev aldrig færdig, fordi jeg hellere ville arbejde på mit eget projekt. Men senere ansatte vi dem, der gjorde studierne færdige, siger David Axmark.
Det, der skulle blive til MySQL, startede i 1995-96, men det tog for alvor fart, da man fra 2001 tog investorer ind.
- Vi ville ud med vores produkt, og at lave det i open source var medvirkende til at få det ud i verden. Tankegangen var at lave et produkt, der måske løste en procent af de behov, som virksomhederne har - nemlig på database-området - men løste det godt, siger David Axmark.

I dag kommer en stor del af open source-selskabet MySQL's indtægter fra licenser fra selskaber, der har indbygget MySQL i deres egne produkter. Herudover er der en del virksomheder, der betaler for adgang til support, oplæring og konsulentbistand. Det medfører, at MySQL i dag er et selskab med flere end 160 medarbejdere, hvor det i 2001 havde under 20 ansatte.

Billedtekst:
dansk/engelsk David Axmark er en af mændene bag den gratis database MySQL.
Foto: Henrik Frydkjær




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere