Baggårdskodere skabte koncern

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. april 2005.


Århusianske IT-Companion vil gøre sit til at sætte gang i job-væksten og skabe mindst fem nye stillinger. Men det er svært at få de kandidater, firmaet har brug for.

IT-Companion må sande, at det ikke altid er nemt at gå fra at være en flok dygtige baggårdskodere til at tænke og hyre som en koncern. Slet ikke, når opgaverne vælter ind, og netværket er ved at være tømt for nye kolleger til et IBM Notes/Domino-hus i rivende udvikling.
- Vi har meget travlt, og det er usædvanligt for sæsonen. Hvis det bliver ved, kan vi nok ikke nøjes med de fem nye ansatte, vi havde forestillet os, vurderer Orm Bossemeier, grundlægger og direktør i IT-Companion.

Men spørgsmålet er, hvor de friske ansigter skal komme fra.
- Vi begyndte sidste år at gå efter de nyuddannede, men var skuffede over kun at få tre ansøgninger. Især når brancheforeningerne siger, at de nye mangler job. Vi fik faktisk flere ansøgninger, da vi ledte efter en sekretær, husker Orm Bossemeier.
Firmaet er på seks år vokset ud af baggården og gået fra fire til 24 medarbejdere. Seneste regnskab viste en omsætning, der var steget næsten 40 procent til 14,6 millioner kroner.
- Det er først nu, vores firmakultur begynder at ændre sig. Vi er ikke længere så løse, at vi sidder rundt om et bord og diskuterer alting i plenum. Men vi har kun haft et frafald på fire mand gennem årene. Dem, der er her, har det godt, vurderer Orm Bossemeier.

Han vil ellers gerne have de dugfriske datamatikere og kodekarle m/k.
- Fordelen er, at de kan læres op til det, der er brug for. De mangler kun markedserfaring, og de koder lige så godt som de erfarne i dag, mener Orm Bossemeier. Der kan også være andre fordele. For eksempel en mere struktureret tilgang til arbejdet, færre "kode-unoder" og lavere forventninger til lønnen.
- Vi har altid en annonce på hjemmesiden, men vi bruger ikke job-baserne. Til gengæld har vi brugt fagforeningerne til at finde nye. Selve proceduren ændrer karakter, når man går væk fra at hyre fra netværket. Derfor overvejer vi da at bruge rekrutteringsfirmaer. Men vi stoler ikke på personlighedstest, siger Orm Bossemeier, der hellere vil vente på den rigtige, hvis kemien ikke passer umiddelbart.
En taktik, kunderne er mere end velkomne til at tage til sig.
- Absolut. Hvis folk synes, vi er nogle klaphatte, så må de skifte os ud, mener Orm Bossemeier. Men det sker ikke, for opgaverne vælter ind.

Billedtekst:
Uden om jobbaserne Grundlægger og direktør i IT-Companion, Orm Bossemeier, bruger ikke job-baser, men derimod gerne fagforeningerne til at finde nye ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere