Premitech med på Citrix-toget

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. marts 2005.


Softwareselskabet Citrix buldrer frem, og danske Premitech forsøger at få del i fremgangen med en Citrix-variant af sin software.
MED PÅ VOGNEN Softwareselskabet Citrix vader i succes. Virksomheder verden over købte sidste år 26 procent flere Citrix-løsninger end i 2003. Samtidig tjente selskabet en god sjat penge, da overskuddet landede på 735 millioner kroner. I Danmark var vækstraten 25 procent, og den succes forsøger softwarehuset Premitech fra Virum nord for København nu at hægte sig på.
- Citrix-markedet er præget af langt højere vækstrater end det øvrige software-marked, så det er helt naturligt for os at gå efter Citrix-kunderne, siger Premitechs administrerende direktør, Jan Ishøj Nielsen.
Selskabet udviklede sidste år en Citrix-variant af sin software PerformanceGuard, og interessen var overvældende, da det blev præsenteret for Citrix-verdenen i oktober sidste år.
- Vores stand på Citrix' brugerkonference, iForum, blev på det nærmeste belejret. Vi måtte fjerne skillevægge og finde nye stole, da de 150, vi havde sat frem, langtfra var nok, siger han.

Hjælp fra Citrix-guru
Den store interesse kan til en vis grad forklares med en optræden af Citrix-guruen Doug Brown på Premitechs stand, men Jan Ishøj Nielsen mener også, at interessen skyldes, at Premitech kan tilbyde en ydelse, som ingen andre formår på Citrix-systemer: Overvågning af netværk ud fra brugerens perspektiv.
Og det kan godt se ud som om, at direktøren har ret, da det netop er den funktion, Morten Juhlsgaard Jepsen, administrerende direktør for den danske Citrix-distributør AKS Informationssystemer, giver som motivation for, at det fremover vil forsøge at få Citrix-forhandlere i Danmark, Sverige og Finland til at sælge PerformanceGuard.
- I stedet for, at en virksomhed opgraderer hele sit Citrix-system, når ydeevnen bliver utilfredsstillende, kan selskabet nu nøjes med at opgradere enkelte dele, siger han.

Fortsat fokus på client/server
Ifølge AKS Informationssystemer kører omkring halvdelen af alle større danske virksomheder blandede it-miljøer, hvor Citrix indtager en central rolle i at binde it-infrastrukturen sammen, så potentialet er stort.
Den vurdering er senioranalytiker i IDC Karsten Fogh Ho-Lanng helt enig i.
- Det giver dem (Premitech, red) adgang til en stor Citrix-kundebase i Norden og kan derfor få stor betydning fremover for selskabet, siger han.
Karsten Fogh Ho-Lanng peger desuden på, at Citrix er ved at anlægge en netværksstrategi, der gør, at selskabet kan komme endnu længere ud.
Premitechs Citrix-strategi begrænser sig dog ikke til det danske og nordiske marked, da selskabet allerede har indgået lignende distributøraftaler i USA. Og Premitech har fortsat den største omsætning fra
den oprindelige client/server-version, som selskabet forsat satser på.

Billedtekst:
- Siden vi præsenterede vores software for Citrix-verdenen, har interessen været enorm, og over 5.000 har været inde og downloade et whitepaper om produktet skrevet af Citrix-guruen Doug Brown, fortæller Premitechs administrerende direktør, Jan Ishøj Nielsen.

Boks:
Selskab til salg
Premitech blev stiftet i 1999 og har igennem tiden fået omkring 40 millioner kroner i støtte fra Dansk Erhvervsinvestering, Mærsk Data og "business angel" Lars Borup-Nielsen i selskabet Strandgade Holding. Selskabet har tidligere forsøgt sig med international ekspansion, da det åbnede et salgskontor i Tyskland.
Det eventyr mislykkedes dog og var i 2002 medvirkende til, at selskabet tabte 12,6 millioner kroner. I 2003 var nedturen dog ovre, og selskabet fik sit første overskud. Ifølge Jan Ishøj Nielsen fortsatte den positive udvikling i 2004.
Mærsk Data, der i august 2004 blev købt af IBM, ejer 31 procent af aktierne i Premitech, og den tidligere Mærsk Data-topchef Steen Knudsen har fået til opgave af Mærsk Gruppen at finde egnede købere af aktierne. Der er ikke fundet en køber endnu.
- Der har været enkelte kontakter, men det har ikke ført til realitetsforhandlinger endnu, siger Steen Knudsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere