Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. marts 2005.
De seneste par år har CeBIT-arrangørerne inviteret universiteter og forskningsinstitutioner til at præsentere it-relevante projekter. I den såkaldte Future Parc kan man betragte ansatserne til det, der bliver fremtidens teknologier, samt en masse vilde og skæve projekter, præsenteret af entusiastiske studerende.
Og i modsætning til tidligere år, udnytter dansk forskning i år det store udstillingsvindue, som CeBIT er .
I hal ni, hvor Future Parc holder til i år, kan man se projektet BENOGO, der tager udgangspunkt i det såkaldte Computer Vision and Media Technology Lab på Aalborg Universitet.
BENOGO står for Be there: no need to go, og det er et forskningsprojekt under EU's Information Society-fondes særlige FET-midler (Future and Emerging Technologies), som er beregnet til mere langsigtede projekter.
BENOGO-projektet beskæftiger sig med såkaldt Presence Research - forskning i hvodan man ved hjælp af teknologi skaber en oplevelse af at være til stede et andet sted.
- Vi præsenterer en model, hvor vi tager en lang række foto af et område, og herefter kan vi generere billeder fra synsretninger, vi ikke har billeder fra. Dermed kan vi ved hjælp af virtual reality-teknologi simulere bevægelser gennem virkelige steder i fotorealistisk kvalitet, og dermed give brugeren en oplevelse af at være til stede, siger professor Erik Granum fra Aalborg Universitet.
billeder:
løs skærm Toshiba præsenterer på CeBIT denne bærbare, hvor man kan tage skærmen af. Selskabet viser desuden sit seneste bud på brændselsceller til strømforsyning af bærbare.
Flash-musik Sony har ikke overraskende kig på det lukrative marked for små musikdimser, som Apple dominerer i øjeblikket. På CeBIT viser Sony flere bud på iPod-konkurrenter. Blandt andet disse flash-baserede, som vejer 37 gram og er to cm tykke.