IT-OL i Hannover

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. marts 2005.


CeBIT er et par procent mindre, men stadig uden sammenligning verdens største it-markedsplads. 26 danske virksomheder satser med egen stand på at komme i kontakt med danskere, tyskere og resten af verden.

CeBIT-messen er en slags it-verdenens Olympiske Lege: Det er her, repræsentanter for store og små it-virksomheder mødes og måler sig mod hinanden gennem de produkter, de udstiller. Og lige som det gælder for de rigtige Olympiske Lege, føres der hver gang en heftig debat, om arrangementet ikke har overlevet sig selv. Denne diskussion får næring af, at CeBIT er gået tilbage de seneste år siden it-boblen brast i år 2000. I år ventes små 200 færre udstillere, så antallet bliver godt 6.270. Tilsvarende er udstillingsarealet begrænset til cirka 300.000 kvadratmeter, hvor det i 1999 næsten nåede 400.000 kvadratmeter. Men trods det, er der stadig tale om verdens uden sammenligning største it-messe, hvor stort set alle de store it-firmaer er repræsenteret. CeBIT er i dag mere end dobbelt så stor som dens nu nedlagte amerikanske konkurrent Comdex var, da den var på sit højeste i 2000, og rundt regnet tre gange større end den nye amerikanske komet på udstillingshimmelen, Consumer Electronics Show.

I år udstiller 26 danske selskaber med egen stand, og hertil kommer et antal danske firmaer, der er repræsenteret som partnere på de større internationale virksomheders stande. De danske virksomheder kommer til Hannover med vidt forskellige mål: Nogle går udelukkende efter det tyske marked. Andre er mest interesseret i at få de mange danskere i tale, der hvert år lægger vejen forbi. Så er der dem, der ser CeBIT som en markedsplads for resten af Europa, og endelig er der en del, for hvem det vigtigste er kontakten med andre udstillere fra hele verden, som de ser som potentielle partnere. For de fleste er der tale om en kombination af disse motiver.

Storscannerproducenten Contex er en af de virksomheder, der bruger messen til at komme i kontakt med det lokale marked.
- I forhold til de produkter, vi har, ser vi CeBIT som en tysk messe. Vi er her, men på et plan, der er afstemt efter det tyske marked, siger marketingsdirektør Thomas Weldingh fra Contex.

Danske Telecom er med først og fremmest for at vise selskabets koncept for Wimax frem, hvor den trådløse teknologi benyttes i såkaldte hotspots, som man ser det med WiFi.
- Vi regner med at komme i kontakt med en masse danskere ved at være repræsenteret på den danske stand, som mange benytter som samlingspunkt under deres tur til udstillingen. Vi arrangerer også selv en bustur til udstillingsområdet. Men herudover skal vi selv ud på de andre stande og møde bredbåndsudbydere og leverandører fra andre lande, siger direktør Peter Jerry Sørensen fra Danske Telecom.
NorthQ, som producerer tilbehør, benytter messen som et sprigbræt ud i Europa.
- Vi har haft god succes med vores strømforsyninger og kølere i Danmark, Norge og Sverige. Nu ønsker vi at benytte til at komme i kontakt med såvel forhandlere, der bygger computere for kunderne, som med komponentsælgere, der leverer til kunder, som bygger selv, i Tyskland, Frankrig og England, siger marketingschef Frederik Schmidt fra NorthQ.
Selskabet, der tidligere var kendt under navnet Datapoint, stiller med strømforsyninger med 140 mm tykke kølevifter. Det er 20 mm mere end normalt, hvilket skulle medføre mindre støj. Der er også strømforsyninger med indbyggede alarmer, der giver signal, når computeren bliver fjernet. Alarmen er placeret i strømforsyningen, fordi den er forholdsvis svær at komme til. Desuden er der en række modulære strømforsyninger, der er tilpasset brugerens behov.
Som det vel er naturligt, er årets debutanter i høj grad med på udstillingen for at afsøge mulighederne.

Medialogic udvikler fagsystemer til jobformidling. Her får konsulenterne en database, de kan benytte som en slags CRM-system i deres kontakt med virksomhederne. Selskabets system benyttes i dag af 31 danske kommuner, og det har en partnerskabsaftale med Kommuneinformation, der bringer antallet af kunder op på 60. Nu vil Medialogic bruge CeBIT til at undersøge, om der er behov for denne løsning i udlandet.
- Danmark anses for at være langt fremme på beskæftigelsesområdet, og der er tegn på, at vores løsning vil være relevant i Tyskland og Holland, men også i lande som Canada og Australien, og vi håber at kunne skabe kontakter i Hannover, siger direktør Kata Turch fra Medialogic.

Der er også dem, som går efter alle. Det gælder virksomheden Printex, som stiller med en lille mobillader på størrelse med en finger, der benytter et ni voltsbatteri. Den er tænkt som en nødoplader, brugeren altid kan have på sig, og den leveres i udgaver til Nokia, Ericsson, Motorola og Sony Ericsson. Prinntex lancerer laderen, som de kalder Getpower, såvel i en version, der kan brandes som firmagave, som i en udgave til direkte salg.
- Vi vil i kontakt med mobilproducenter, distributører, forhandlere og større firmaer, der kunne tænkes at bruge laderen som del af deres markedsføring, siger salgsdirektør Bo Rømer fra Printex.

Nogle har haft en merer besværlig vej til CeBIT end andre: For computertaske-producenten Umates kunne det have været den fjerde messe, hvis ikke arrangørerne tre gange havde afvist selskabet. Det skyldes, at man tidligere har været ret strikse med at håndhæve, at de udstillede produkter ikke blot skulle være til it, men at der skulle være it i dem.
- Arrangørerne mente, at en taske var en taske, og det har taget nogen tid at få dem til at forstå, at man skal være specialist for at fremstille en model, som man kan smide med, uden at der sker noget med computeren, siger direktør Kim Rasmussen fra Umates.
I år er der 54 computertaskeproducenter på messen, idet arrangørerne formodentlig har blødt deres holdning op i lyset af det vigende antal udstillere.

til alt muligt Samsungs SGHI-300 indeholder foruden alle tænkelige telefoni-faciliteter også en harddisk på tre gigabyte.

Hype om skype Den svenske medstifter af Skype, Niklas Zennström talte onsdag aften på en konference om IP-telefoni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere