RFID er et tveægget sværd

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. februar 2005.


Militæret skal finde måder at blokere radiosignaler på under en krig. Det samme skal forbrugerne kunne for at beskytte privatlivet, siger
EU-embedsmand.

San Francisco: I krig er der intet, der hedder privatlivets fred. Man skal på sekundet kunne identificere sig - som ven eller fjende. Umiddelbart virker den nye radiosender-teknologi derfor som skabt dertil. Et RFID-mærke i undertøjet, eller måske indopereret under huden i en chip, vil på sekunder kunne identificere en, selv på mange meters afstand.
Men RFID (Radio Frequency Identification) er et tveægget sværd. Fjenden kan bruge scannere til at lokalisere ens soldater og beskyde dem. Samler man materiel et sted, vil den viden også hurtigt kunne misbruges. Scannere skjult ved vejrabatten vil kunne afsløre troppebevægelser. Derfor skal der findes metoder til at lukke signalerne ned, fortæller en garvet militærmand, der bistår det amerikanske militær med en storstilet indførelse af RFID.
- Militæret taler om mærkning helt ind på undertøjniveau. Det er o.k., hvis man er ude på en mark og leger krigsspil, men ikke hvis man kan blive skudt på grund af det. Jeg vil ikke have bippende signaler på mig, hvis jeg er i krigszonen, så der skal kunne blokeres for signalerne, siger Nicolas Tsougas, partner i SRA International.
Tsugas, der selv har 22 år i militæret bag sig, deltog i en debat om behovet for at få lovgivning til beskyttelse af privatlivets fred i relation til RFID-mærker på RSA Confernce i San Francisco.
Han synes at tage afslappet på spørgsmålet om, hvorvidt der er behov for lovmæssig regulering på RFID-området.
- Det er jo blot ligesom nummerpladen på en bil. Det er nuller og ettaller. Hvis man ikke har adgang til den relevante database, ved man ikke, hvad man ser, og vi må sikre, at "the bad guys" ikke kan få den adgang, mener Tougas.

Nummerpladen fik en EU-embedsmand op af stolen med et langt modindlæg. Det var Jacques Bus, der arbejder for EU-kommissionen som ansvarlig for sikkerhed og sikkerhedsforskning.
- Militærpersonen gjorde det hele lidt for simpelt, og den slags kan give slemt bagslag, sagde Jacques Bus efterfølgende til Computerworld.
Bus mener, at de ovenud entusiatiske meldinger, der kommer fra både RFID-leverandører og virksomhedsbrugere i dag om fordelene, kan få europæerne til at gå i baglås over for RFID, ligesom det skete over
for atomkraft og over for genmodificeret føde.
- Det vil være en ulykke, for der er mange fordele i RFID-teknologien for både samfund og virksomheder. Men det nytter ikke blot begejstret at fokusere på de kortsigtede fordele. Man skal også se på konsekvenserne over tid og hjælpe med at beskytte privatlivets fred, sagde han.
- Man kunne for eksempel gøre det muligt at slukke og tænde for mærkerne, som man har behov for, med sin mobiltelefon, sagde Jacques Bus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere