Teknologi under pres

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 4. februar 2005.


bit-krig De kombinerede 32/64 bit-løsninger har ædt sig ind på en del af Itanium-markedet, men den rene 64 bit-teknologi kan stadig tilbyde noget unikt til de kraftige servere.

De seneste par måneder har Intels Itanium-teknologi været ude i turbulens. Midt i december sidste år udsendte Hewlett-Packard (HP) en meddelelse om, at man vil investere tre milliarder dollars i Itanium-teknologien over de næste tre år, men samtidig annoncerede HP, at deres udviklere inden for dette område ville blive overført til Intel.
Og i begyndelsen af januar meddelte Microsoft, at selskabet opgiver at udvikle en version af Windows XP til Itanium 2-processoren. Dermed følger softwaregiganten en række producenter af arbejdsstationer - herunder HP. Alt tyder nu på, at Itanium 2 ikke fremover skal anvendes til arbejdsstationer.
På flere iagttagere virkede disse udmeldinger, som om grunden var ved at skride under Itanium på et tidspunkt, hvor den rene 64 bit-teknologi er under pres fra AMD's Opteron, der er en 32/64 bit-hybrid.
Det er dog nok overilet. Itanium er først og fremmest udviklet til at være en teknologi til den høje ende af servermarkedet.
- Itaniums styrke ligger i evnen til at håndtere komplicerede arbejdsprocesser. Itanium er i stand til at afvikle flere applikationer på en gang separat. Desuden kan Itanium-processorerne tilgå 512 Gbyte hukommelse, hvor den kombinerede teknologi højst kan adressere 2 Gbyte. Det er vigtigt at huske, at Itanium oprindeligt blev udviklet til at omgå de fysiske grænser, man var ved at nå med 32 bit-teknologien, siger Frank Baetke, der er HPC-teknologi program-chef i HP.
En anden forskel er ifølge Frank Baetke, at det er muligt at partitonere Itanium-serverne og benytte forskellige styresystemer samtidigt.
- Det er de specialiserede processor-udviklere, HP nu har overført til Intel. HP udvikler stadig chipsættet rundt om processorne. Det har skabt en skarpere arbejdsopdeling, uddyber han.
HP ejer Itanium-teknologien sammen med Intel.

Billedtekst:
Vi er meget opmærksomme på sikkerhedsaspekterne: AS400 er ikke så udsat for virus-angreb, som Windows 2003-serveren
Arne Due Byriel, it-chef løgstør rør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere