Slimklatten renser som dit grej
Undersøgelser har vist, at telefoner og tastaturer ofte er befængt med flere bakterier end et toiletbræt.
Herunder en del sygdomsfremkaldende bæster, som hører hjemme i tarmen - ikke på tasterne.
Det er særlig slemt, når apparaterne har mange brugere, som det ofte er tilfældet - både derhjemme og på arbejdet.
Så grejet skal rengøres, og til formålet fås et væld af rensevæsker og vådservietter. Og nu findes der altså også en serie af slimklatter, som vi her har fingrene i.
Fra legetøj til rengøring
Cyber Clean er en videreudvikling af de slimklumper, der en overgang i firserne var det helt store legetøjshit. Hvis man var barn dengang, kan man næppe åbne posen uden at mindes de utallige anvendelser for det snot-lignende legetøj. Vi gætter dog på, at mændenes minder er mere positive end kvindernes.
Men her er slimet altså tilbage i en mere seriøs udgave, der ikke skal bruges i den almindelige chikane af storesøster - men i den mere ædle kamp mod snavs og bakterier.
Hiv klatten ud af posen - eller spanden, hvis du har købt en af de store portioner. Glæd dig - eller gys - over den kølige og klæbrige fornemmelse mellem fingrene. Overvind dig selv - og smæk den gule slim ned på din elskede mobiltelefon, fjernbetjening, tastatur - eller hvad der nu skal have en tur med klatten.
Ud i krogene
Tryk til med flad hånd - og se hvordan slimklumpen breder sig og trænger dybt ned mellem tasterne. Jo flere knapper og afkroge, der er på apparatet, desto mere velegnet er slim-løsningen.
Men det er vigtigt, at du ikke begynder at køre med klatten. Så falder den nemlig fra hinanden, og du kommer til at bruge lang tid på at fiske slimrester op af dit dyrebare grej.
Når klatten har været i bund, skal den forsigtig hives op igen, så den forbliver i ét stykke. Du vil se tydelige aftryk af knapperne - og masser af støv, hår, krummer og andet stads, som slimet har hevet med op.
Skidtet hæfter godt til klatten, så den kan fint bruges flere gange. Når den bliver meget nusset og mørk i farven, er det dog på tide at skifte den ud.
Også til bilen
Cyber Clean fås i forskellige varianter, hvor den største slimklat på 150 gram koster 40 kroner. Den mindste portion (75 gram) koster 25 kroner. Det lyder overkommeligt.
Men hvis den desinficerende effekt skal opretholdes, må behandlingen gentages så ofte, at udgiften alligevel løber op.
Udover de gule pakker til it-udstyr fås Cyber Clean i en blå serie til rengøring af bilens instrumentbræt. De blå slimklumper har en lidt anderledes lugt, hvor den syntetiske stank rundes af med et strejf af mentol. Men et kig på pakningen viser, at ingredienserne ellers er nøjagtig de samme.
Fornuftige alternativer
Vi bliver nødt til at overbringe det kedelige budskab: Du kommer mindst lige så langt med de kendte og kedelige alternativer. Støv og krummer fjernes lettest med støvsugeren, og resten kan tages med en fugtig klud - eller en vådserviet med brille-rens. Mener du det alvorligt med bakteriebekæmpelsen, kan du tørre efter med en desinficerende væske som dem, der findes ved enhver håndvask på landets sygehuse.
Cyber Clean løser opgaven - men ikke bedre end de velprøvede metoder, der koster mindre. Produktets berettigelse ligger derfor i oplevelsen af slimet. Det er et skægt produkt med stor drengerøvs-appel. Og hvis du mangler en anderledes (hade)gave er slimklatten i hvert fald sjovere end en opvredet klud.