TDC vil udleje IP-telefoni

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. januar 2005.


Mindre virksomheder kan spare stort på at leje IP-telefoni, og for teleselskaberne er det et nyt våben i kampen mod IBM, Ementor og andre systemintegratorer.

TDC sætter yderligere fart i kannibaliseringen af guldkalven - fastnettelefonien - for ikke at miste endnu flere telefonikunder. Telekoncernen, der allerde i dag sælger billig IP-telefoni, er også på vej med et tilbud om IP-telefoni på lejebasis.
TDC selv er vært - såkaldt host - for tjenesten. Dermed slipper kunderne blandt andet for investeringen i den server, der udgør omstillingsbordet.
Også Telia skulle være på vej med en sådan lejeløsning, erfarer Computerworld, men ingen af selskaberne har officielt meldt beslutningen ud.
Målgruppen for lejetilbudet bliver sandsynligvis små og mellemstore virksomheder.
På konferencen IDC Direction i tirsdags fortalte teleanalytiker Karsten Fogh Ho-Lanng, IDC, at lejeløsninger er blevet en meget stor succes i USA især blandt virksomheder med fra 30 til 100 ansatte med moderat til højt forbrug af telefoni og internet.
- Virksomhederne kan få telefoni-besparelser og produktivitetsforbedringer på 20-40 procent, blandt andet fordi de slipper for serverinvesteringen, sagde analytikeren.
Fremkomsten af IP-telefoni (IP = Internet Protocol), hvor stemmen transporteres over nettet som data på internettet, har allerede kostet teleselskaberne store erhvervskunder. Teknologiskiftet sendte nemlig nye konkurrenter på banen såsom IBM, Ementor og NetDesign. TDC har dog hentet noget af det tabte hjem igen gennem det nylige opkøb af NetDesign for 350 millioner kroner.
Ifølge Karsten Fogh Ho-
Lanng vokser salget af IP-telefoni herhjemme med 40 procent om året, og han forventer samme årlige vækst til og med i 2008.
De nye konkurrenter har dog sværere ved at tilbyde lejeløsninger, da de ikke ejer, eller har købt sig rettigheder til "kobberet" - telefonnettet. Alligevel er teleselskaberne truet. Ifølge IDC-analytikeren vil vi se konkurrencedygtige lejeløsninger fra firmaer, der tilbyder tjenesten over hele Europa.
Over for Computerworld nævner han UPC Chello, der allerede er i 12 lande. En anden spiller, han venter sig meget af, er amerikanske AOL, der står stærkt som internetudbyder i England og Frankrig. Men endnu er der mere "branding" end produkt på området.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra TDC.

Billedtekst:
udbydernes kamp Cirklerne viser, hvem der ifølge IDC har fat i telekunden, og hvem der vil få det. Det gælder både private virksomheder, offentlige virksomheder og private forbrugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere