Teleanalytiker: Nokia og de andre svigter

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. januar 2005.


Producenterne af mobiltelefoner er lige så arrogante over for truslen fra ondartet kode, som Microsoft i sin tid var.

Historien gentager sig. I sin tid var det Microsoft, som blev kritiseret for sin arrogante holdning over for truslen fra ondartet kode.
I dag opfører mobiltelefonproducenterne sig lige så arrogant. Det mener teleanalytikeren Torben Rune fra firmaet Netplan. Og ifølge ham bør telefonproducenterne selv udvikle antivirus-software i stedet for, som nu, at overlade opgaven til it-sikkerhedsfirmaerne.
- Det er dem, der har hånd i hanke med, hvad der kan gøres med mobilen, så de er nærmest til det. Operativsystemet ligger indlejret fra starten i microprocessoren. Det er ikke som i Windows, hvor alt skal læses ind hver gang, og hvor en Windows-fil kan udskiftes med en anden, siger Torben Rune.
- Det er underligt, at producenterne af mobiltelefoner stoler så meget på egne evner til holde virus ude af operativsystemer, at man i den grad negligerer problemet. Selv om det er langt vanskeligere at få en infektion til at sprede sig i mobiler, ligger der en latent risiko, tilføjer analytikeren.
Ifølge ham er der allerede nu behov for at beskytte mobilen med antivirus. De første vira er set, og selv om de endnu ikke er udbredte, så er det blot et spørgsmål om tid.
- Problemet er, at den enkelte kunde ikke har nogen særlig god sag, når det gælder om at tvinge mobilproducenten til at gøre noget, siger Torben Rune.
Også mobiloperatørerne, der lægger net til, har en opgave.
- Hvis det er noget, der hentes ind via nettet, bør operatørerne hjælpe, ligesom det sker i relation til pc'er. Men hvis smittet downloades fra en firmapc, ligger ansvaret jo hos it-chefen, siger analytikeren.
Men den enkelte bruger bærer også et ansvar, nøjagtig lige som med pc'er. Man skal ikke bytte filer, med nogen man ikke kender, via Bluetooth eller den infrarøde kommunikation, påpeger Torben Rune.

Billedtekst:
- Det er underligt, at producenterne af mobiltelefoner stoler så meget på egne evner til at holde virus ude af operativsystemer, at man i den grad negligerer problemet, mener Torben Rune, Netplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere