TDC frygter foreninger

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. december 2004.


Mens små leverandører af IP-telefoni melder om store ordrer hos kunder, der opsiger fastnettelefoni, har TDC kun pilotforsøg.

TDC blæser til kamp om bolignet og antenneforeninger. At dømme efter meldinger fra firmaer som Telefin, Telsome og GoIP - alle små udbydere af billig telefoni via bredbåndsforbindelser - strømmer netop disse grupper til, for at spare på telefonregningen. TDC's første modangreb består foreløbig blot i et tilbud til 400 antenneforeninger om test af IP-telefoni. TDC har intet færdig produkt at tilbyde, hverken til boligforeninger eller privatpersoner, der ikke er på et kabelnet.
På privatfronten havde TDC bebudet et produkt i dette år. Ifølge Gert Rieder, direktør for TDC Privat, lever man op til løftet. Der er imidlertid også her kun tale om et pilotforsøg med TDC-ansatte som kunder.
- Men markedet for privat IP-telefoni er der heller ikke endnu, siger Gert Rieder.
Han giver udtryk for, at forbrugerne køber sig til besvær og til dårligere kvalitet, når de køber billig IP-telefoni.
Det er dog foreningerne, der lige nu udgør den største trussel for TDC. Ifølge tal fra IT- og Telestyrelsen har antenne- og boligforeninger på to år overtaget 10 procent af bredbåndsmarkedet. Dermed er foreningernes muligheder for at tilbyde medlemmerne IP-telefoni også vokset.
TDC's profitable fastnetforretning er allerede åreladet af mobiltelefonernes succes - der er over 4,5 millioner mobiltelefonabonnenter i Danmark.

En af de små udbydere af IP-telefoni, GoIP er ved at installere bredbåndstelefoni i en boligforening med 200 husstande på Amager.
- I 80 procent af husstandene opsiges fastnetabonnementet, siger den administrerende direktør for GoIP, Ivan Sølvason - manden, der er mest kendt for Hugo-spillet.
I dag har omkring en million danskere et bredbåndsabonnement. Ivan Sølvason skønner selv, at omkring 100.000 vil have billig IP-telefoni om et års tid.
Hos Telsome, der sælger IP-adaptere og IP-telefoner via Coop-kæden, regner direktør Tim Chawes med at have 50.000 brugere i hus næste år. Og Telefin har med ét hug lagt knap 5.000 husstande i pujlen via den seneste ordre, der gælder ni jyske antenneforeninger.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Politiets Efterretningstjeneste

Centerchef til Center for Support og Proces i PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere