Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Tid til trådløs underholdning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. november 2004.


Send musik og film fra computeren til fjernsyn og stereoanlæg. Med de nye produkter inden for trådløs overførsel er det endelig blevet tid til at afskaffe ledningerne, der forbinder computer og stereoanlæg. Når der skal afspilles mp3-musik, kan man i stedet udnytte sit trådløse netværk.

Det her er wifi:
WiFi, WLAN eller trådløst netværk er forskellige benævnelser for en standard for overførelse af data via radiobølger.
Standardens officielle navn er IEEE 802.11b, som kan sende data med en hastighed på 11 Mbit/s. En videreudvikling af standarden hedder IEEE802.11g og fungerer på samme måde, men sender 54 Mbit/s. Sidstnævnte er at foretrække, hvis forbrugeren skal sende film i sit trådløse netværk.
Følger basestation, kort og tilbehør disse standarder, skulle de fungere sammen. Men det skader selvfølgelig aldrig at tjekke med sælger inden køb.
Det kan betale sig at kigge efter WiFi-logoet ved køb af trådløse produkter.

Fjernbetjening fra Creative
Er det behovet for en fjernbetjening, der vejer tungt, er Creative Wireless Music afspiller sagen.
Fjernbetjeningen til afspilleren ligner en lille håndcomputer, og LCD-skærmen giver et godt overblik over musikken, playlister og lyd.
Den finder selv det trådløse netværk og tilsluttes automatisk eller via USB. Har brugeren også et par højttalere fra Creative, kan de kobles direkte til Wireless Music-afspilleren.
Indtil videre er produktet kun blevet afprøvet i Sverige. Men det har været med så stor succes, at det kommer til resten af Europa i løbet af vinteren.
Afspilleren bruger IEEE 802.11g-standarden, og den vejledende pris er 1.995 svenske kroner.
www.europe.creative.com

Trådløs medieafspiller fra D-link
Når nu vi er ved det trådløse, hvorfor så ikke også afspille film trådløst fra computeren på fjernsynet?
Medieafspilleren placeres ved siden af fjernsynet, og et almindelig scartstik sættes i. Dermed kan brugeren trådløst sende film, billeder og lyd via medieafspilleren til fjernsynet eller stereoanlægget, da den selvfølgelig også har lydudgang.
D-link DSM-320 har samme mål som en normal dvd-afspiller, så den får let plads på tv-hylden. Den bruger IEEE 802.11g-standarden og forventes i butikkerne i det nye år.
www.dlink.dk

EZ Stream har det hele
Denne hurtige, trådløse model hedder også SMCWMR-AG.
Den sender mp3-samlingen, digitale billeder, digitale musikvideoer og -film til enten fjernsyn eller stereoanlæg.
Den fungerer med alle de standarder, der er på markedet, hvad enten det er den populære IEEE 802.11b, videreudviklingen IEEE 802.11a eller den hurtige IEEE 802.11g.
www.smc-europe.com

Amerikanerne klipper forbindelsen men beholder kontakten
Mere end en halv million amerikanere er gået over til trådløst siden sidste november, viser en undersøgelse foretaget af FCC (Federal Communications Commission). Det er de attraktive priser og muligheder, der gør, at flere og flere kunder dropper fastnettet. De fleste vil dog ikke gå glip af deres standard telefonservice, når de går over til det trådløse.
Med en teknologi som trådløs FWA kan man beholde det eksisterende telefontilbehør, såsom trådløse telefoner, faxmaskiner og modem. Amerikanske forbrugere kan på den måde spare i hundredvis af dollars om året samtidig med, at de bevarer kontakten og kun behøver at betale en telefonregning.

Trådløst uden netværk
Ved hjælp af et tv-kort til computeren behøver brugeren ikke trådløst netværk, hvis han bare vil have lyd eller billede transporteret til fjernsynet eller stereoanlægget. For der er sendere, som sender lyd og billeder trådløst - godt nok med lidt dårligere kvalitet end et WiFi-net med IEEE802.11g.
Trust 120v er måske ikke ligefrem en fryd for øjet, men den kan sende lyd og billeder trådløst. Til venstre er der en modsvarende sender og modtager fra Philips, VL1400, som giver et mere sofistikeret indtryk. Bortset fra udseende er de næsten lige gode til at sende lyd og billeder. Pris 1.999 kroner.
www.philips. com
www.trust.com

Fleksible Linksys
Med Linksys' Wireless Media Adapter bringes musik og billeder fra computeren ind i stuen. Den bruger IEEE 802.11b og giver forbrugeren mulighed for at høre musik på stereoanlægget eller se billeder på fjernsynet. Her er der også mulighed for at arrangere slideshow samtidig med, at musikken spiller. Den fungerer sammen med de fire populære billedformater: JPG, GIF, TIF og BMP. Alt styres via fjernbetjeningen.
www.linksys.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere