Microsoft: Fremtidens økonomisystem sat i stå

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. november 2004.


Softwaregigantens snak om fremtidens økonomisystem "Project Greeen" gjorde forhandlere i tvivl om de nuværende systemers fremtid. Nu er projektet sat på vågeblus.

Glem alt om Project Green - fremtidens økonomisystem, som Microsoft har talt så begejstret om. Det er blot en slags "forskningsprojekt", lyder softwaregigantens besked nu til forhandlerne. Koncentrer jer i stedet om Axapta, Navision, C5 og XAL!
Microsoft er i fuld gang med at padle baglæns. Den tvivl om de nuværende økonomisystemers fremtid, som talen om Project Green skabte både internt og eksternt, skal elimineres. Computerworld erfarer, at punktet var på programmet så sent som ved lanceringen over for partnerne af Navision 4.0 i dansk version. Det skete i begyndelsen af november.

Det var dog især forhandlerne af de klassiske Microsoftprodukter som styresystem og kontorpakke, der kom i tvivl, oplyser Bjarne Riis, salgsdirektør hos Microsoft Danmark med ansvar for små og mellemstore virksomheder samt partnere.
- Tvivlen gjaldt, hvorvidt partnerne skulle opbygge kompetence internt også inden for ERP (Enterprise Ressource Planning). De får jo brug for at integrere til systemerne, siger Bjarne Riis.
Oveni kom de nuværende ERP-partneres usikkerhed om, hvorvidt de burde udvikle nye moduler til Windows-platformen eller skifte til Project Green-platformen .Net.
Ifølge Bjarne Riis er Project Green imidlertid sat på "vågeblus".
- Og der ikke er truffet beslutning om, hvorvidt planerne for at udvikle en fælles kodebase realiseres, tilføjer han. Den fælles kodebase skulle udgøre fundamentet for fremtidens ERP-system uanset størrelse.
- Vi har konstateret, at vi har produkter, der er gode til forskellige markeder, og de skal videreudvikles, siger Bjarne Riis.
Det indebærer blandt andet, at de skal forsynes med en ensartet, Outlook-agtig grænseflade - som Navision 4.0 allerede har fået. Integrationsproblemet kan måske løses ved at forsyne produkterne med en slags ydre ramme, hvortil der kan programmeres integration med de vante Visual Studio-udviklingsværktøjer.

Det var dog ikke alle Microsofts partnere, der blev forvirret.
- Vi er så lille en virksomhed, så vi bliver nødt til at fokusere. Andre er dygtige til ERP-området, så vi har valgt et samarbejde med nogle af dem, siger Jesper Fischer, administrerende direktør for Microsoft-huset Fischer & Kernn, der har ti medarbejdere. Men han forudser, at det kan blive nødvendigt at få suppleret den interne ekspertise efterhånden som Microsoft-produkterne smelter sammen.

Billedtekst:
"Det er ikke besluttet, om man vil have en fælles kodebase for fremtidens økonomisystemer."
salgsdirektør Bjarne Riis, Microsoft

Boks:
Stor XAL-rabat trods dødsdom
Microsoft har trukket stikket for videreudvikling af økonomisystemet XAL, men alligevel har softwaregiganten skudt en salgskampagne i gang. I december kan både nye og gamle kunder få 25 procents rabat på XAL-programmer.
Microsoft har desuden sagt, at supporten ophører i 2008, og det får XAL-forhandleren Soft Partner i Rødovre til at tvivle på rabattens virkning på potentielle nye kunder.
- Der vil blive solgt moduler til de kunder, som har XAL, for kunderne er glade for produktet og meget kede af, at Microsoft har givet det kniven, siger Dennis Nielsen, der står i spidsen for Soft Partners salg.
Microsoft har tidligere sagt, at der satses på Axapta, Navision og C5, som er rettet mod den helt lave ende. Til kunder i XAL-størrelsen er der skruet en særlig billig Navision-pakke sammen. Men nu siger Microsoft-salgsdirektøren Bjarne Riis, at XAL er et ud af fire hovedprodukter, som forhandlerne skal gå ud at sælge.
- Jeg er også blevet overrasket over, hvor godt XAL sælger, siger Bjarne Riis.
Det undrer ikke Dennis Nielsen.
- Når man regner med at sælge nul stk. XAL, og man sælger fem-ti, så overrasker det, siger Dennis Nielsen, der selv solgte nye XAL-licenser sidste år. Nu har han taget det konkurrende produkt fra Visma på hylderne for ikke kun at være afhængig af XAL, men der skal arbejdes mere for at få solgt det mindre kendte produkt. toft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere