Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Tech

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. november 2004.


Det seneste nye på mobilfronten er, at telefonen også kan være et træningsværktøj. Med smart tilbehør kan den fortælle brugeren, hvor meget og hvor han bevæger sig. Samtidig er det mere traditionelle mobiltilbehør blevet udviklet.

Lad Siemens blive din vejviser
Siemens har et sjovt tilbehør af friluftskarakter. Sæt M65 i Bike-o-meteret IBS-600, og vupti har brugeren en bevægelsescomputer.
Med en optisk sensor i forhjulet holder Bike-o-meteret blandt andet øje med farten, og hvor langt man har kørt. Med såkaldte waypoints kan man gemme ruteinformation i telefonen og få signaler om, hvornår man skal dreje.
For 399 kroner er det her selvfølgelig ingen GPS-løsning, den bygger i stedet på information, der registreres under turen, og som anvendes igen på tilbagevejen. En sjov detalje er, at man selv kan hente færdiglavede ruter ned fra nettet eller få dem af andre Bike-o-meter-brugere via e-mail eller mms.

Et meget specielt headset
Ud over, at Nokia Wireless Image Headset HS-13W har mikrofon og øresnegl og opretter trådløs forbindelse via Bluetooth, kan det også vise billeder af den, som ringer. Farvedisplayet er på 128x128 pixel. Hovedsættet kan indeholde 250 adresser, har talestyring og hænges rundt om halsen. Forventes i butikkerne i begyndelsen af det nye år, pris vides endnu ikke.

Fortæller, hvem der ringer
Endnu et hovedsæt til mobilen. Men det her tilbehør fra Sony Ericsson har en smart og forholdsvis ny funktion. På rørets display vises der allerede nummer eller navn på den, som ringer. Men nu kan man få samme service direkte på hovedsættet og dermed behøver man ikke løfte røret og tjekke, inden man svarer. Hvad prisen for en HBH-600 ligger på, når den kommer i slutningen af året, vides endnu ikke.

Luksus sms med rigtigt tastatur
Der er ikke så meget andet at sige end qwerty! E-mails og sms er bare så meget bedre med et rigtigt tastatur og Nokias bøjelige model, SU-8W, kommunikerer trådløst via Bluetooth. Tastaturet har genvejstaster til favoritfunktioner i telefonen. Virker med Nokia 7610, 6260 og 6630 og forventes til salg i butikkerne fra midten af december.

Vis billeder fra mobilen på tv
Denne Sony Ericsson-dims ser kedelig ud, men er både smart og sjov. MMV100 sættes til scartstikket i fjernsynet og kan nemt downloade dine billeder fra mobilen via Bluetooth. På den måde kan brugeren have sit eget fotoshow hjemme i stuen. Det er ikke noget for middelmådige mobilkameraer, men med en megapixel kan det blive rigtigt godt.

tjek på kalorierne
Når forbrugerne er blevet træt af McDonald's enkle skridttæller, skal de give LS-2 en chance. Den holder øje med ens aktiviteter og lovpriser desuden kalorieforbrænding. Den kan indstilles ugevis efter strækning, kalorier, skridt og tid. Da det er en Nokia, kommunikerer den infrarødt med Nokia 5140, der har træningsprogrammet Nokia Fitness Coach. Prisen er ca. 1.500 kroner.

Smart højttaler fra Motorola
En trådløs Bluetooth-højttaler fra Motorola. Det er ikke nogen revolutionerende nyhed, men et færdigt produkt parat til at bruge. HF800 har en 1-watts højttaler og fungerer både på skrivebordet og i bilen. Desuden er der stik til en håndfri mobil og øresnegl.
HF800 fungerer sammen med en række Motorola-telefoner og koster cirka 1.200 kroner.

Til de kedelige timer
Jo, vi ved da godt, at Sony Ericssons radiostyrede bil har været her et stykke tid. Men Bluetooth Car-100 er stadigvæk et af de sjoveste tilbehør til mobilen Specielt, hvis man er to. Det er selvfølgelig et helt unødvendigt legetøj, men vildt sjovt og koster ca. 1299,- .

Perfekt GPS til skovturen
GPS-etuiet til Nokia 5410 er et godt eksempel på tilbehør til mobilen til udendørsbrug. Det kan gemme op til 30 ruter og 100 kontrolpunkter og har en
guidefunktion baseret på kort. Med telefonen kan du sende kontrolpunkter via sms og downloade kort.
Prisen forventes at ligge på cirka 1.500 kroner, når den kommer i slutningen af december.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere