IBM kannibaliserer softwaresalg

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. november 2004.


Mens Microsofts softwaresalg steg kraftigt, faldt IBM's, siger IDC. IBM afviser dog faldet.

Microsofts salg af software i Danmark steg med 20 procent i 2003 til 295 millioner kroner. Softwaregiganten øgede dermed forspringet i forhold til nummer to, IBM, hvis softwareomsætning faldt med tre procent på trods af opkøbet af Rational Software. Det fremgår af en ny rapport fra analyseselskabet IDC.
- I Danmark bliver IBM's softwareomsætning kannibaliseret af selskabets succes med outsourcing, siger Per Andersen, administrerende direktør for IDC.
Han henviser til, at når store softwarekunder bliver driftskunder, sparer de penge.
Uigenkendelige tal

IBM tror imidlertid ikke på IDC's tal.
- Jeg kan ikke genkende tallene. Vores softwareomsætning er ikke faldet, siger Thomas Gregers Honoré, der står i spidsen for IBM's softwaresalg i Danmark. Han tilføjer, at selskabet har haft vækst på flere områder især med portalsoftware og software til lagringsløsninger.
Outsourcingsuccesen koster ifølge Honoré ikke softwareomsætning.
- At en kunde går fra at køre DB2-databasen et sted til et andet sted, gør i princippet ingen forskel, siger han.
Kundernes besparelser skyldes ifølge ham, at jo mere man køber hos en leverandør, jo billigere bliver det.
IBM's 2003-softwareomsætning blev ifølge IDC på 157 millioner kroner. Tyske SAP ligger på tredjepladsen med en omsætning på 65 millioner kroner - en stigning på tre procent.
Foruden Microsoft var de store vindere på softwaremarkedet firmaer, der sælger lagringssoftware heriblandt EMC og Veritas. Omsætningen steg 13,9 pct. På sikkerhedsområdet steg omsætningen med knapt 12 procent.
Omsætningen hos en af Danmarks solide softwaresucceser, SAS Institute, stagnerede ifølge IDC.
- Men i år ligger vi foreløbig 30 procent foran budgettet, siger Jim Nielsen, marketingdirektør hos SAS. Han tilføjer, at der også er adskillige store ordrer på vej ind, og det er især på et standardsystem, der forhindrer svindel.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Netcompany A/S

Network Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udbudsjurist til Danmarks største IT-udbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere