NetDesign er sat til salg

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. oktober 2004.


TDC er en mulig køber af NetDesign, der har vundet flere udbud om IP-telefoni for næsen af den danske telegigant.
Tele
Drømmen om en børsnotering brast, men ejerne af NetDesign har nu sat kurs mod en anden form for økonomisk belønning for opbygningen af det succesrige netværksselskab. NetDesign er sat til salg, erfarer Computerworld.
- Det er i givet fald et særdeles velvalgt tidspunkt, siger teleanalytiker Torben Rune fra firmaet Netplan. Han henviser blandt andet til, at NetDesign har vundet en række kæmpeordrer på at installere IP-telefoni (internet protokol-telefoni), blandt andet i konkurrence med telegiganten TDC.
Torben Rune ser TDC Erhverv, IBM og Hewlett-Packard blandt de mulige købere.
Andre af Computerworlds kilder peger også på britiske Dimension Data, der ligesom NetDesign leverer udstyr fra Cisco, og som er meget stor i Europa, men uden fodfæste i Danmark.
- Men der er jo også en mulighed for, at virksomheden sælges til et finansieringsselskab som led i et generationsskifte, siger Torben Rune.
Tilbage i år 2000 bebudede NetDesign en børsnotering inden for to-tre år, men det satte dotcom-kollapsen en stopper for. Selskabet blev også ramt af afmatningen i 2002 og 2003, men slet ikke i samme grad som de fleste it-selskaber. Profitabiliteten blev således bibeholdt.

Igen i storform
Nu er firmaet tilbage i sin vante form med høj vækst, og det er IP-telefoni, der går som varmt brød.
Senest vandt selskabet en ordre på IP-telefoni til DR Byen i Ørestad - en ordre, der har en værdi på over 50 millioner kroner. Blandt de tidligere storordrer kan nævnes IP-telefoni til 78 pengeinstitutter - en ordre fra Bankernes EDB Central. Og Århus Kommune tildelte NetDesign en ordre på 87 millioner kroner.
Den dag, NetDesign skifter ejere, er der groft sagt tre typer interessenter, som kommer til at stryge gevinsten: NetDesigns stiftere, Bent Balsby og Jørgen Kragbøll, har de største aktieposter i virksomheden. En lang række medarbejdere ejer imidlertid også en stor andel tilsammen. Endelig er Finansieringsselskabet for Industri og Handel (FIH) ekstern medejer med 25 procent af aktierne. FIH blev i øvrigt solgt til islandske Kaupthing Bank i juni, og sælger blev rådgivet af investeringsbanken Morgan Stanley. Ifølge Computerworlds kilder er det imidlertid Carnegie, der i øjeblikket står for NetDesigns kontakt med potentielle købere.
Hos Netdesign ønsker direktør Jørgen Kragbøll ikke at kommentere Computerworlds informationer om et forestående salg.
Teleanalytiker Torben Rune håber på sin vis, at køberen bliver et finansieringsselskab.
- Så bliver det muligt at bevare konkurrencesituationen. Hos NetDesign er der stadig pionerånd, selv om den lille frække er blevet den større frække, siger Torben Rune.

boks:
Dagens små sprintere
Opkøbes NetDesign af en af de helt store, mangler der en konkurrent i mellemklassen på markedet. Til gengæld ses flere små firmaer sprinte af sted med IP-telefoni, blandt disse Conscia og Axcess.
- Vi har blot eksisteret i halvandet år, men kom ud af første regnskabsår med overskud, og vi søger med lys og lygte efter folk, så vi kan fortsætte ekspansionen, siger Christian Hjortgaard, partner hos Conscia.
Hos Axcess udgjorde salget af IP-telefoni i regnskabsåret 2003-2004 otte procent. I 2004-2005 bliver andelen på 20 procent, skønner administrerende direktør Stig Abildsø, som regner med endnu en gang at byde på en omsætningsfremgang på 30 procent og en vækst i overskuddet på 40 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere