Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. september 2004.
I løbet af efteråret forventes statsadvokaten at tage stilling til, hvorvidt sagen om mandatsvig ved salg af
Eurotrust-aktier skal frafaldes.
Bagmandssagen om mandatsvig til 7,5 millioner kroner i forbindelse med salg af aktier i Nasdaq-noterede Eurotrust trækker ud.
Sagen blev indledt i februar 2001 og da bebudet afsluttet i 2002. Men bagmandspolitiet er endnu ikke kommet til det punkt, hvor statsadvokat Henning Thiesen skal tage stilling til, hvorvidt der skal rejses tiltale, eller om sagen skal frafaldes.
- De sigtede har på ingen vis spændt ben. De har vist sig villige til at udtale sig. Det er kompleksiteten i selve sagen, der er problemet, siger kriminalinspektør Jørn Graversen fra Bagmandspolitiet.
- Men vi har en klar forventning om at nå en afgørelse i løbet af efteråret, tilføjer han.
Eurotrusts administrerende direktør Aldo Petersen er sammen med selskabets formand, erhvervsadvokaten Karoly Nemeth, og en tredje person, beskyttet af navneforbud, sigtet for medvirken til mandatsvig. Nemeths kompagnon, Ole Sigetty, blev sigtet for mandatsvig af særlig grov karakter. De sigtedes forsvarer John Korsø Jensen har hele tiden sagt, at sagen er grundløs.
Sagen gælder Sigettys salg af 350.000 aktier i Euro909.com - i dag Eurotrust - på vegne af andre. Køber var et selskab ejet af Aldo Petersens hustru med flere, og ifølge Bagmandspolitiet tabte Sigettys opdragsgivere 7,5 millioner kroner på salget.
Sagen nærmer sig et treårsjubilæum. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Aldo Petersen til langsommeligheden i Bagmandspolitiet.
Billedtekst: Eurotrusts administrerende direktør Aldo Petersen er sigtet for medvirken til mandatsvig.Foto: Torben Klint