20 YouTube-videoer du skal se!

Nettet er fyldt med underholdende videoklip, og vi har samlet 20 suveræne klassikere fra YouTube. Se eller gense dem her.

20 YouTube-videoer du skal se!

En betjent, der skyder sig selv i foden. En jæger, der tæsker en bjørn. En jobansøger, der forveksles med en it-ekspert og ender på direkte tv.

Nettet er fyldt med forunderlige klip, og nogle af dem har allerede fået kult- og klassikerstatus. Vi har samlet 20 af de bedste, som vi har støvsuget frem fra YouTube.

Nogle af klippene stammer dog fra lang tid før, YouTube blev opfundet, men de er siden blevet uploadet til nettets førende videoportal.

Find popcornene frem, smid fødderne op på skrivebordet og vær klar til at smile, grine og blive forundret.

1. Den forkerte it-ekspert på direkte tv

Guy Goma skulle til jobsamtale på BBC, men undervejs forveksler en stresset tv-medarbejder ham med en it-ekspert ligeledes med fornavnet Guy, der skal interviewes på direkte tv. Derfor får Guy Goma pudret næsen, og pludselig sidder han foran snurrende kameraer. Det ansigtsudtryk, Guy Goma kommer med, da det går op for ham, at han er på direkte tv, er ikke til at købe for penge. Så vidt vides fik Guy Goma ikke jobbet.

2. Er det en abe?

Også i Danmark kan vi på direkte tv skabe klassikere, der ikke går i glemmebogen foreløbig. Det skete på Go'Morgen Danmark, da de forhenværende studieværter Line Baun Danielsen og Ole Stephensen sad og kommenterede sjove billeder fra forskellige steder i verden. Enten havde Line ikke fået søvnen ud af øjnene, eller også var det de manglende briller, der drillede. I hvert fald lykkedes det hende at mistolke et billede af en sort mand i en kano ganske eftertrykkeligt. Line Baun Danielsen siger sine efterhånden berømte ord cirka 1.20 min. inde i klippet.

3. Bordtennis a la Matrix

Det her er et rigtigt gammelt klip, som cirkulerede på nettet, længe før der overhovedet var tænkt på YouTube. Her forvandles en bordtenniskamp til en spektakulær opvisning, der leder tankerne hen på filmen The Matrix. Der er ikke brugt nogen former for computersnyd, og derfor er det også muligt at se "medhjælperne" forklædt i sort, der hjælper bordtennisspillere og bold rundt på scenen.

4. Den grinende baby

En svensk baby sidder og klukker for rullende kamera, og det grin er så smittende, at du har akut risiko for, at et smil vokser frem på dit ansigt. Det må være et af YouTubes bedste bud på en humørpille, og indtil nu har over 77 millioner slugt videoklippet.

5. Betjent skyder sig selv i foden

Egentlig var han i gang med at vise en masse skoleelever, hvor farlige pistoler er. Men det glemmer betjenten åbenbart midt i sit foredrag, mens han jonglerer med sit automatvåben, der går af. Kuglen rammer heldigvis ingen af børnene, i stedet er det betjentens egen fod, der bliver gennemhullet. Heroisk forsøger betjenten humpende at gennemføre foredraget, og han er lynhurtig til at udnytte situationen, der har skræmt børnene:
- Så I hvad, der skete? Det kan også ske for jer! Så leg aldrig med skydevåben.

6. Den dumme blondine

Det kan godt være, at det er en fordom, at blondiner er dumme. Men en skønhedsdronning fra South Carolina gør i hvert fald sit for, at det meget stereotype billede fastholdes. Hun bliver stillet et meget simpelt spørgsmål, og det svar, som kommer ud, er mere usammenhængende end en ordbog efter en tur i en blender.

7. De vilde dansetrin

Det kunne umiddelbart lyde kedeligt at se dansens udvikling fra 1950'erne og frem til i dag fremført på seks minutter. Men ikke når det gælder videoen The Evolution of Dance. Den er et af de allermest sete videoklip på YouTube, og det er da også noget af en kraftpræstation, som Judson Laipply leverer. Videoklippet er set over 115 millioner (!) gange på YouTube. Med sådan en popularitet, er det ikke overraskende, at Judson Laipply også har lavet en The Evolution of Dance 2.

8. The Star Wars Kid

Det her er uden tvivl et af de mest sete klip på internettet nogensinde. En buttet dreng fra Canada fægter klumset løs med en lang pind på sin skole, mens han lader som om, at han er med i Stjernekrigen. Et videokamera har fanget det hele, og et par klassekammerater lægger efterfølgende klippet på nettet. I dag har 900 millioner ifølge pcworld.com set drengen fægte løs, og han er blevet døbt The Star Wars Kid. Drengen var dog ikke særlig glad for hele episoden, så han sagsøgte sine klassekammerater for et par millioner kroner, og de endte i retten og blev efterfølgende enige om et forlig.

9. Den metroseksuelle fodbolddommer

I en mandesport som fodbold er der også plads til at vise den feminine side frem. Det mener en dommer fra den brasilianske liga. Han er ikke bange for at lade håndledene rotere og hoppe hen over banen, som var det ballet. Dommeren hedder Jorge José Emiliano dos Santos, og han er kendt for sin flamboyante stil. Han har endda optrådt i fuldkommen lyserødt dommertøj.

10. Numselugt

Det her er rigtig netklassiker, som også er blevet vist på tv. En abe sniffer til sin finger efter at have kradset sig i bagdelen. Det skulle den aldrig have gjort.

11. Nys fra en Panda

Vi bliver i dyreriget i selskab med en panda og hendes unge. Var der nogen, der sagde prosit? Klippet er set mere en 32 millioner gange.

12. Den dansende baby

Lang tid før YouTube og frådende bredbåndsforbindelser, var det småt med video på nettet. Derfor blev dette animerede videoklip af en dansende baby lidt af et hit, selv om det med nutidens øjne ikke er noget specielt. For folk, der stadig kan huske opkaldstonen fra 33.6K-modemmet, vil klippet med garanti vække minder.

13. Den døde terrorist

Lige efter terrorangrebene mod USA den 11. september 2001 var Jeff Dunham nok ikke sluppet godt af sted med sit show. Men da angrebene var kommet på afstand, blev der plads til
den amerikanske komiker, der havde følgeskab af bugtalerdukken Achmed the Dead Terrorist. Her kan du se det utrolige show, der inden for komedie-genren er et af de allermest populære videolip på YouTube.

14. Den vilde guitarsolo

I disse tider, hvor Guitar Hero er populært som aldrig før, er det måske ikke overraskende pludselig at spotte et talent på nettet. Alligevel vakte det opsigt, da et klip med en sydkoreaner endte på YouTube, hvor det fik omgående kultstatus. Med ufattelig ro spiller han nemlig en vild guitarsolo uden en eneste fejl. At han så ikke viser sit ansigt, men lader en kasket skjule sine øjne, gjorde kun videoen endnu mere dragende.

15. Mand tæsker bjørn

Det her er også en vaskeægte klassiker. Det er egentlig en reklamefilm, men da den begyndte at cirkulere på nettet i 90'erne, var den klippet ned. Det betød, at slutningen ikke var med, og nogle versioner var uden lyd, dermed forsvandt noget af budskabet. Tilbage stod man med et uddrag fra det mærkværdigste naturprogram nogensinde. Siden har vi set rigtig mange eksempler på viral markedsføring via videoklip på nettet, eksempelvis Ronaldinhos utrolige Nike-fodboldstøvler, men manden mod bjørnen må betragtes som en af de allerførste.

16. Numa Numa

Nogle one-hit-wonders har ikke levet helt forgæves. For eksempel ikke musikgruppen O-Zone fra Moldova, der hittede med 'Dragostea Din Tei' tilbage i 2004, og i hvert fald fik en rigtig stor fan i Gary Brolsma, der i denne video giver sin egen medlevende playback-udgave af nummeret. Imponerende eller skræmmende? Døm selv her. Det er blevet en rigtig netklassiker og set over 26 millioner gange på YouTube

17. Mentos-eksperimentet

Her kan du se cola sprøjte op af en flaske, som var det varmt vand fra en gejser. Tricket kræver, at du har Mentos-pastiller og diet coke. Det er, hvad de to fyre i denne video-klassiker bruger for at skabe den imponerende effekt. Smid syv-otte stykker Mentos i en diet coke, og kort efter kan du godt begynde at tørre cola op, hvis du prøver indendørs. Hvilket nok ikke kan anbefales, men det finder du ud af, når du ser videoen, hvor de to velforberedte fyre muntrer sig med 101 to-liters diet coke og 523 Mentos-pastiller.

18. De kinesiske Backstreet Boys

Hvis du er fan af Backstreet Boys - hvis der altså stadig findes fans af dem - er denne videoklassiker måske hård kost. De to kinesere Wei Wei og Huang Yi Xin giver den hele armen i deres fortolkning af Backstreet Boys' 'I Like It That Way'. Videoen er legendarisk og et eksempel på indlevelse, som vel ikke er set hverken før eller siden med Backstreet Boys' musik. Længe leve webcams på kollegieværelser.

19. Hvor pokker er Matt?

I februar 2003 sagde amerikaneren Matt sit job op og besluttede sig for at rejse jorden rundt. Med sig havde han et kamera, og en af hans rejsekammerater foreslog, at han optog en lille dans med sig selv i alle de lande, han besøgte på sin lange rejse. Matt var med på idéen, og da han kom hjem fra turen, redigerede han alle videoklip sammen og tilsatte lidt musik. Videoen blev lagt ud på YouTube, og i løbet af kort tid opnåede han kultstatus på nettet.

20. Tysk dreng flipper ud

Bliver børn mærkelige af at spille for meget computer? Hvis man umiddelbart skal tro denne video, så er svaret ja. En tysk knægt flipper fuldkommen ud, da han sidder foran sin pc og vil starte et spil. Bandeord og tastatur flyver rundt i luften. Det har dog vist sig, at videoen bare er skuespil, men det forhindrer den ikke i at være set adskillige millioner gange. Det er en god idé at skrue lidt ned for højttalerne, hvis du afspiller klippet, for knægten brøler løs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere