TOPNYHED:Nu er leverandøren af Danmarks nye NemKonto til 384 millioner kroner fundet - KMD ryger ud

11 anmeldelser: Find din nye minibærbar her

Er du på jagt efter en lille, billig bærbar, så har vi gjort dit arbejde lidt lettere. Vi giver dig her et overblik over 11 populære minibærbare. Find din næste computer i mængden.

I begyndelsen var det nemt. Hvis du ville have en minibærbar, skulle der stå Asus Eee PC på modellen. Der var nemlig ikke andre at vælge imellem, når det gjaldt den billige klasse for små computere.

Sådan er det ikke i dag, for enhver pc-producent med respekt for sig selv har det seneste år præsenteret massevis af nye modeller.

Derfor bugner butikkerne i øjeblikket af usædvanligt mange miniputter, der kæmper om at blive din næste hardware-investering.

Men hvor skal sparepengene kastes hen? Skal der stå Samsung, HP, LG, MSI eller noget helt andet på din minibærbar?

Vi har gjort det nemmere for dig at træffe det afgørende valg, da vi har samlet 11 af vores grundige anmeldelser af minibærbare. Få overblikket her:


Samsung NC10

Testdato: den 2. marts 2009. Karakter: 5/6

Pris: 3.400 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her.

PC World siger: Alt i alt er Samsung NC10 en af de pt. mest interessante minibærbare på markedet. Batterilevetiden, tastaturet og byggekvaliteten er det, som med til at hæve NC10 over den grå masse af standard-bærbare. Vi havde gerne set, at der var kælet lidt mere for materialerne i stedet for den lidt kedelige plast, og at der var mulighed for indbygget 3G-modem, men det ændrer ikke på, at NC10 er en helstøbt mininote og et par skridt foran konkurrenterne.

Læs hele anmeldelsen her.



Lenovo ideapad S10e
Testdato: den 23. februar 2009. Karakter: 3/6

Pris: 2.900 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her.

PC World siger: Når det gælder batteriet, holdt vores udgave af S10e omkring tre timer med WiFi og skærmen på omkring 80 procent lysstyrke. Det er hverken værre eller bedre end de fleste aktuelle mininotes med et 3-cellet batteri. Og sådan er det generelt med S10e, den er hverken værre eller bedre end de fleste andre mininotes på markedet. Sådan ser en mininote anno 2008/2009 ud. Håber du på lidt mere på grund af Lenovo-navnet, bliver du skuffet, for Lenovo S10e er en - udmærket - standardvare.

Læs hele anmeldelsen her.



HP 2140 (prototype)
Testdato: den 10. februar 2009. Karakter: ikke uddelt

Pris: 3.800 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her.

PC World siger: Når der er tale om prototyper, som endnu ikke er 100 procent endelige, giver vi af princip ikke karakterer. Men vi kan konstatere, at HP2140 er en vellykket opgradering af den gode, men ydelsesmæssigt hæmmede HP2133. Skulle vi alligevel snige os til en vurdering, så er vi tættere på fem end fire. Den lave opløsning på skærmen kan dog være irriterende, specielt på hjemmesider hvor du skal overskue meget information. Heldigvis kan du købe en version med en højere opløsning - og det bør folk med hang til billeder eller mange informationer på skærmen gøre.

Læs hele anmeldelsen her.



Asus Eee 1000H
Testdato: den 2. februar 2009. Karakter: 4/6

Pris: 3.100 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her.

PC World siger: Du får meget for pengene med 1000H - såmænd også når man ser på kiloprisen. For det kan ikke skjules, at 1000H er en af de tungeste "mini'er" på markedet. Spørgsmålet er, hvad du selv lægger vægt på. Er du på udkig efter en cafe-smart gadget, bliver du nok gladere for en anden model. Et bud kunne være den lidt dyrere, men langt flottere og slankere, Asus Eee S101. Søger du derimod en billig og - trods alt - kompakt bærbar, som er kvik i optrækket, og holder godt på strømmen, så er 1000H et fint valg.

Læs hele anmeldelsen her.



Toshiba NB 100
Testdato: den 12. januar 2009. Karakter: 3/6

Pris: 2.800 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her.

PC World siger: Alt i alt virker det lidt som om, Toshiba ikke helt har gjort deres arbejde godt nok. Ligesom alle andre blev de nok overraskede over Asus' store succes med at sælge Eee PC'er, og i stedet for at bruge den fornødne tid på at udvikle en "rigtig Toshiba-netbook", så blev det blot til en standard-vare, som der ikke rigtig blev tænkt over. Toshiba NB 100 kan pt. købes for cirka 2.800 kroner. Det er en fin pris for en helt almindelig mininote. Og det er da også, hvad man får. Det ekstra, man normalt får, når man køber en bærbar fra Toshiba, skal man desværre lede lidt for længe efter.

Læs hele anmeldelsen her.



LG X110
Testdato: den 13. oktober 2008. Karakter: 4/6

Pris: 3.999 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her.

PC World siger: LG X110 virker som en fornuftig mininote - om end i den anonyme hvidgrå ende. Godt nok er maskinen billig, men blandt andet HP og Acer har vist, at derfor behøver computerne ikke at være helt anonyme. Men er 10,2 tommers skærm, indbygget 3G modem og Windows XP en kombination, som er skræddersyet til dig, kan LG X110 være et fornuftigt - om end lidt anonymt - bud på en lille bærbar.

Læs hele anmeldelsen her.



Acer Aspire One
Testdato: den 6. oktober 2008. Karakter: 4/6

Pris: 2.800 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her.

PC World siger: De små mininotes er ikke til alle brugere og til alle programmer. Men skal du se film på farten, skrive mails og udføre kortere opgaver, surfe eller se lidt billeder, er de helt perfekte. Og Acer One er en af de bedre af slagsen.

Læs hele anmeldelsen her.



Asus Eee S101
Testdato: den 7. oktober 2008. Karakter: 5/6

Pris: 4.999 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her.

PC World siger: Asus angiver, at maskinen kommer til at koste mellem 4.500 og 4.999 kroner i Danmark, når den lanceres midt i november. Det gør i vores øjne Asus Eee S101 til et fornuftigt tilbud til alle, som ikke er faldet for en traditionel mininote, fordi de ønsker noget, som er tættere på en "rigtig" bærbar i byggekvalitet og design.

Læs hele anmeldelsen her.


MSI Wind
Testdato: den 25. august 2008. Karakter: 5/6

Pris: 3.300 kroner. Pristjek: Se aktuel pris her.

PC World siger: I brug er MSI Wind en fin og alsidig maskine, som kan det meste af, hvad vi forventer af en superlet mininote. Skulle vi ønske os forbedringer, så havde vi gerne set et bedre tastatur. Vi har dog anvendt både Office 2007 og Photoshop CS2 uden de helt store problemer, men som altid med lidt længere ventetider, når de store billeder skal behandles.

Læs hele anmeldelsen her.



Asus Eee PC 901
Testdato: den 21. juli 2008. Karakter: 5/6

Pris: 3.499. Pristjek: Se aktuel pris her.

PC World siger: Den vinder på en hurtig processor og et lavt strømforbrug. Vi brugte maskinen på trådløst netværk i næsten fire timer, før den begyndte at tigge om sin livgivende strømforsyning. Det er ganske flot og kan uden problemer matche HP 2133 med det store 6-cellede batteri. Asus Eee PC er en perfekt rejsekammerat for mange.

Læs hele anmeldelsen her.



HP 2133
Testdato: den 2. juni 2008. Karakter: 5/6

Pris: 3.999. Pristjek: Se aktuel pris her

PC World siger: Alt i alt er der tale om en rigtig interessant og nyttig maskine til folk, som ikke vil bære på alverden, men som samtidig ønsker de samme funktioner som deres almindelige computer kan - blot lidt langsommere.

Læs hele anmeldelsen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering