Citrix går efter de små virksomheder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. juni 2004.


Efter en større omlægning har det tidligere tynd klient-selskab Citrix relanceret sig selv som leverandør af access-infrastruktur. Nu er selskabet på vej med internet-salg til små virksomheder og private.
It-arkitektur
Softwareselskabet Citrix er på vej med produkter til små virksomheder og privatkunder, der skal købe produkterne direkte over nettet.
Selskabet, hvis systemer bygger på en centraliseret it-arkitektur, hvor brugernes applikationer afvikles på servere snarere end på pc'en, har i dag stort set alle de såkaldte top 500 - de største internationale virksomheder - i kundekredsen.
Også herhjemme gælder det, at Citrix har nogle af de største virksomheder som kunder, og i de seneste år i stigende grad desuden større offentlige virksomheder.
Selskabets indgang til at begynde at henvende sig til små virksomheder og privatkunder var købet af det internet-orienterede ExpertCity i januar i år. Dette selskab har udviklet værktøjer, der gør det muligt for for eksempel en supportfunktion at overtage brugerens pc over nettet, samt løsninger, som brugeren kan benytte til at skaffe sig adgang til alle funktionerne på sin pc - enten fra en fremmed computer eller en pda med trådløs forbindelse.
ExpertCity-aktiviteterne og -produkterne er nu en division i selskabet under navnet Citrix Online.
- Online-salgsmodellen gør det muligt at nå selskaber, der er for små til, at vores nuværende salgspartnere kan håndtere dem, og det samme gælder privatkunderne. Så vi ønsker at nå grupper, der ikke tidligere har været inden for vores rækkevidde, men stadig overlade de større til forhandlerne, siger CEO Mark Templeton fra Citrix.

Store omlægninger
Citrix har de sidste tre-fire år gennemgået en større transformation. Tidligere var selskabet nærmest synonymt med tynde klienter og serverbaseret computing, men siden har Citrix relanceret sig selv som et access-infrastrukturselskab, der leverer løsninger, der gør det muligt at nå sine applikationer fra alle mulige opkoblingsformer. Denne strategiændring foretog Mark Templeton fra 2001, hvor han allerede havde været i ledelsen af selskabet i fem-seks år.
- Vi var blevet nummer et på vores område og havde behov for at redefinere vores forretning, så vi fik et større markedsområde at vokse i. I dag tilbyder vi en række produkter, der ligger ud over, hvad vi kunne have gjort med vores presentation server og serverbaseret computing, siger han.
Omlægningen har betydet mange forandringer i selskabet.
- Forandringer skræmmer nogle mennesker og begejstrer andre, men de fleste kan bringes til at forstå begrundelserne for at foretage ændringer, og hvad angår dem, der ikke vil forandre sig, så er det vores pligt som ledelse at bede dem forlade selskabet, siger Mark Templeton.
Omfanget af ændringerne fremgår af ExpertCity/Citrix Online værktøjet GoToMyPC, der giver brugeren fjernadgang til alle faciliteterne på hans eller hendes pc.
- Vi har ikke noget religiøst forhold til serverbaseret computing. Hvis det er mere effektivt at benytte den lokale enhed eller pc i en given situation, så anbefaler vi det, siger produktudviklingsdirektør Keith Turnbull fra Citrix.

Trådløst afgørende
Tendensen mod at arbejde trådløst ventes at blive afgørende for, om Citrix' strategi om at satse på access-infrastruktur vil lykkes: Spørgsmålet er, om virksomhederne vurderer, at tiden er moden til at give medarbejderne adgang til netværksfaciliteterne fra pda og mobiltelefoner over trådløse netværk eller mobilnet. Noget kunne tyde på det, hvis man skal vurdere ud fra interesse fra de omkring 100 danske deltagere i Citrix' netop overståede brugerkonference.
- Vi vil gerne standardisere anvendelsen af pda'er og mobiltelefoner. Vi regner med at skulle oprette 50 til 100 mobile brugere i løbet af de næste måneder - herunder en gruppe hjemmehjælpere og -sygeplejersker. Vi ønsker at give dem adgang til alle vores applikationer med de begrænsninger, som de små display giver, siger it-chef Jørgen Nielsen fra Værløse Kommune.
Kommunen deltager i et projekt om "social hjemmepleje" med Socialministeriet.
Værløse Kommune benytter allerede Citrix til opkoblingerne til netværket fra hjemmearbejdspladserne.
Blandt deltagerne på brugerkonferencen var også repræsentanter for mindre selskaber.
- Vi har en nordisk organisation og ønsker, at brugere i Norge og Sverige kan anvende vores centrale ERP-system. Desuden finder vi det mere praktisk at skulle opdatere Citrix-serveren end at skulle ud til 350 klienter. Herudover vil vi gerne have muligheden for at koble os på hvor som helst - ikke blot for at læse mail, men for at få alle faciliteter til rådighed, siger it-direktør Bente Ellekjær Madsen fra Strax.
Strax er et såkaldt after sales-selskab, hvis teknikere assisterer med at installere avanceret elektronik som tv, dvd, musikanlæg med mere.

Billedstekst:Citrix var blevet førende på sit område, og derfor måtte vi redefinere os selv som access-infrastrukturselskab for at få et større marked at ekspandere i. Det har medført mange omvæltninger i selskabet, siger CEO Mark Templeton fra Citrix.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere