Dangaard baner vej for nye GSM-producenter

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. marts 2004.


Taiwanske Mitac viste mobiltelefoner, som selskabet vil benytte Dangaard Telecom til at få ud på det europæiske marked.

Trådløs på CeBIT
Igen i år kunne man se nye producenter af mobiltelefoner debutere på CeBIT. Således viste den taiwanske producent Mitac en GSM-telefon, som selskabet arbejder på at få på markedet i Europa i løbet af de kommende måneder. Mitac er ellers mest kendt for at producere bærbare pc'er for Dell. Samtidig løftede selskabet sløret for den næste model, der kommer til sommer.
Fremkomsten af nye GSM-producenter som Mitac er udtryk for en dybtgående ændring i mobilmarkedet, som danske Dangaard Telecom spiller en væsentlig rolle i.
Tidligere kom mobiltelefoner på markedet, efter der var handlet mellem producenterne og mobilselskaberne. Mobilselskaberne havde det store ord at skulle have sagt, mens forhandlernes rolle var sekundær af to årsager: For det første skal alle nye mobiler godkendes på mobilselskabets net. De skal gennem en godkendelsesproces hos hvert enkelt selskab for at afgøre, om de fungerer uden at skabe forstyrrelse på mobilnettene.
For det andet sad mobilselskaberne på pengekassen. De giver herhjemme og i en række andre lande tilskud til hver solgt telefon, når køberen samtidig tegner et abonnement. Det er grunden til, at man har kunnet købe mobiltelefoner for priser helt ned til en krone.

Mobilmarkedet ændret
De senere år er der sket to forandringer, som nu fører til ændring af dette billede.
Dels har størstedelen af mobilproducenterne lagt større eller mindre dele af produktionen ud til underleverandører, der i mange tilfælde er store produktionsselskaber med hovedkvarter i Taiwan.
Dels er der sket en vis standardisering af mobiltelefonerne for at gøre det muligt for tredjepartsselskaber at udvikle software til de mere avancerede mobiler. Microsoft satte denne udvikling i gang, da de lancerede Windows til smartphones, der både betegner et styresystem og et sæt forholdsvis stramme retningslinier for, hvordan en Microsoft-baseret telefon skal være opbygget. Senere fulgte Nokia efter med den såkaldte serie 60-platform, der på samme måde giver et sæt retningslinier for en smartphone-baseret på Symbian-styresystemet.
Dermed behøvede produktions-koncerner ikke længere afvente bestillingerne og retningslinierne fra de store mobil-brands: De kunne selv gå i gang med at fremstille Microsoft- eller Symbian-baserede telefoner. Men disse selskaber har ikke den globale organisation, som de store mobilproducenter har opbygget. Dermed manglede der et led i kæden mellem producenter og mobilselskaber, som Dangaard Telecom nu søger at udfylde.
- Disse selskaber kender typisk ikke det europæiske marked. De har ingen distribution her, og de mangler erfaring i den ofte besværlige proces, der skal til for at få telefonerne godkendt til mobilselskabernes net, siger Alfred Blank, der leder den forretningsdivision, Dangaard Telecom har oprettet til disse opgaver.
Dangaard Telecom har altså udvidet sine aktiviteter fra distribution og tilpasning af de færdig telefoner til de enkelte kundesegmenter til også gennem partnere at sørge for at få udviklet brugerflader og applikationer på de lokale sprog til telefonerne og til at få dem godkendt hos mobilselskaberne.

Flere aftaler
Foruden Mitac har Dangaard Telecom indgået denne type aftaler med HTC, der blandt andet producerer Oranges Microsoft-telefon SPV med bundekort-producenten Asus, som også er gået ind på GSM-markedet, og med Sierra Wireless. Sidstnævnte selskab er fra Canada, mens de øvrige er taiwanesiske.
De to kommende Mitac-mobiltelefoner har henholdsvis fået betegnelsen Mio 8390 og Mio 168. De er Microsoft-baserede og har alle aktuelle faciliteter. Skal man trække noget frem, er de stærke på hukommelse. Den første har 16 Mbyte, mens den følgende har 32 Mbyte, men herudover har begge SD- og SDIO-indgang til ekstra hukommelseskort.
- De kan udvides med lige så meget hukommelse, du har lyst til, siger Justine Liu fra Mitac.

Billedtekst: Danske Dangaard Telecom skal stå for distribution af Mitacs mobiltelefoner i Europa.
- Selskaber som Mitac kender typisk ikke det europæiske marked. De har ingen distribution her, og de mangler erfaring i den ofte besværlige proces, det er at få telefonerne godkendt til mobilselskabernes net, siger Alfred Blank, Dangaard Telecom. Foto: Dangaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere