Afklaret IBM

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. februar 2004.


Forhandlere og kunder er enige om, at Lotus' og IBM's udmeldinger i år er klare og kontante i forhold til forvirringen på de sidste to års Lotusphere-konferencer.

Orlando: Danmark har altid været et Lotus-tro land. Her er vokset en hel industri frem med applikationsudvikling og udvidelser til Lotus Notes.
Coloplast er en af de danske virksomheder, der har Notes-applikationer med mere end otte år på bagen, og som derfor har fulgt IBM's udmeldinger om deres softwarestrategi med stor interesse.
- I år er vi blevet langt mere rolige når det gælder fremtiden for vores Notes-installation. Udmeldingerne for fremtiden for Notes og integrationen til IBM's softwarestrategi har være klare her på Lotusphere. Det er rart i forhold til de sidste års forvirring, hvor budskaberne om strategien var mildt sagt uklare, siger Niels Axelsson, udviklingschef i Coloplast
- Nu ved vi, at der er tale om en evolution, ikke en revolution. Og at budskaberne om portaler hænger sammen med Notes-evolutionen. Derved har vi en vej frem for vores Notes-udvikling, og det er, hvad vi har savnet, siger Niels Axelsson.
- Men jeg savner altså også lidt af den sædvanlige Lotus entusiasme. Der har ikke været de sædvanlige jubeludbrud, siger han.

Tydelige budskaber
De fleste af de kunder, Computerworld talte med på Lotusphere, delte denne holdning. Og hvis aktiviteterne omkring de forskellige foredrag skal tages som en indikator, er tendensen global.
Der var stor interesse for alle Notes/Domino-fordrag, og mindre for portalstrategier. Begge dele ændringer i forhold til sidste år, hvor alle gik til strategiforedragene i håb om at finde en klar udmelding.
Også IBM's partnere sender positive meldinger om IBM-strategien
René Viborg, CTO i firmaet IntraVision, siger:
- I år har IBM haft langt større held med at få budskaberne frem. Det er klart, at de har lyttet til reaktionerne igennem det sidste år og reageret på dem. De har både præsteret at berolige den eksisterende kundebase og melde strategien klart ud til markedet. Jeg ser her portalerne som et tilbud til nye kunder og til nye applikationer, men det er også vigtigt at få de gamle

Notes-kunder beroliget.
Om IBM's partneres rolle i den nye softwarestrategi siger René Viborg:
- De 12 markeder, som strategien indeholder, skal nok modificeres i forhold til det danske marked. Og den udmelding venter vi på. Men det er da rart, at der nu er fokus på løsninger frem for produkter.
- Samtidigt er partnerrollen blevet langt mere kompleks, fordi der skal spændes over flere produkter, og i dag ser vi os mere som komponentleverandører end som applikationsfabrikanter.
René Viborg hilser IBM's nye portalstrategi velkommen. Han ser integrationen mellem ERP-systemer og Notes-applikationer via IBM's portalsoftware som meget vigtig.
- Herhjemme er integration til Navision/Damgaard et simpelt must. Og det ved IBM godt. Derfor kommer der helt nye muligheder på markedet med denne teknologi. Styrken ved kombinationen portaler og Notes er, at det er hurtigt at få løsninger op at stå, og det er noget, som tæller i dagens marked, siger René Viborg.

Billedtekst:
- Der er solide budskaber, som er kommet i år, selv om man godt kunne savne lidt traditionelt Lotus-spræl, siger René Viborg, CTO i IBM-partneren IntraVision.

Billedtekst:
- IBM's udmeldinger på Lotusphere 2004 har virket lagt mere klare end før, og har givet ro omkring fremtiden for Notes, siger udviklingschef Niels Axelsson, Coloplast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere