Forretningstelefoner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. januar 2004.


I den senere tid er både Sony Ericsson og Nokia kommet med telefoner, der er rettet specielt mod
erhvervsbrugere. Nokia 6600 er en glimrende telefon, mens Sony Ericsson P900 er en overdådig multi-enhed.
Mobiltelefoner
Nokia har længe manglet en telefonmodel til inderlommen i de stribede jakkesæt - en model, som også var god i en holder i bilen. Det gør de ikke mere.
Nokia 6600 er en mobiltelefon i medium størrelse med en meget stor og tydelig skærm. Designet er diskret, og afbryder- og svar-knapperne er flyttet ud i kanten af telefonen. Det kræver lidt tilvænning, men giver mindre mulighed for fejlbetjening, når telefonen skal fiskes ud af jakkelommen.
Her fylder den en del, men ikke mere end klassikeren 6210. Telefonen er naturligvis triband med højhastigheds datakommunikation og Bluetooth.
Der er indbygget Java-understøttelse og et fuldt sæt af synkroniseringsmuligheder til Microsoft e-post og dokumenter.
Og det hele virker fortrinligt. Faktisk så godt, at man bliver lidt irriteret over at skulle bruge det ellers glimrende joystik til at navigere rundt med.

En forbedret klassiker
Det problem slipper man for i Sony Ericsson P900. Her er der fuld interaktivitet via skærmen.
Efterfølgeren til succesen P800 har fået en kraftig gang Sony-lak, og en endnu bedre skærm end forgængeren.
Væk er P800's mystiske stempeltastatur, der er erstattet af en normalt og velfungerende tastatur, som kan pilles af, hvis man mere er til den rene skærm.
Telefonen kan simpelt hen alt inden for telefoni med undtagelse af UMTS. Det havde ellers været et kup. Det er også rart, at Sony Ericsson har arbejdet med ergonomien i telefonen, så det er nemmere at ringe med den. Den lille rullehjulsvælger er rigtig god, og samspillet med adressebogen ved opkald er meget glimrende.
Dertil har den et fuldt sæt af lommecomputerfunktioner, hvor der kan synkroniseres med e-post og dokumenter.
Den indbyggede håndskriftsgenkendelse er i orden, og man kan i værste fald bruge skærmtastaturet. Enheden er strålende som telefon og rimelig som lommecomputer.
Eneste øv er e-mail-programmet, der stadigvæk ikke viser nok oplysninger, hvis man vælger kun at hente mail headers. Det var et problem på P800, og det er stadigvæk et problem, selv om P900 viser mere af mailen. Bliver man ikke spammet for meget, er problemet dog til at overse. Også understøttelsen af headsets ser ud til at være svag, hvis man skal dømme ud fra kommentarerne på internet.
Derfor kan P900 sagtens være et alternativ til en pda, hvis det alligevel mest er kalender og adressebog, man anvender.
Den indbyggede Opera-browser er dog rigtig god og kommer på højde med Microsofts telefoner. Dertil får man en velfungerende telefon med i farten.
Men jubelen er med en lidt støvet smag i munden, da prisen for P900 svarer til en HP iPaq 1940-lommecomputer plus en Nokia 6600. Sammenlignet med Nokias nu helt forældede Communicator er P900 et lysår foran. I forhold til Nokia 6600 er den både mere interaktiv, mere anvendelig - og en del dyrere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere