EU-ja til stamceller

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den BioTech d. 1. december 2003.


EU-Parlamentet har stemt ja til at finansiere fremtidig forskning i stamceller.

Med 300 stemmer for og 210 imod vedtog EU-Parlamentet, at EU's forskningsmidler i fremtiden godt kan gå til forskning i embryonale stamceller. 19 undlod at stemme. Formålet med forskningen i cellerne er at bekæmpe og helbrede hidtil uhelbredelige sygdomme.
Kommissionen havde op til parlamentets debat og afstemning foreslået at begrænse forskningen til celler indkøbt før 27. juni 2002 - dagen, hvor EU's 6. rammeprogram blev vedtaget, men et flertal i parlamentet ønskede ikke en deadline.
Til gengæld indeholder betænkningen en række betingelser og prioriteter. Forskning i voksne stamceller prioriteres økonomisk og kun, hvor det sandsynliggøres, at der ingen alternativer er, kan forskning i embryonale stamceller støttes. For at sikre gennemsigtighed i EU's forskningsstøtte vedrørende voksne og embryonale stamceller publicerer kommissionen årligt en liste af forskningsprojekter støttet under det 6. rammeprogram.
I Danmark trådte den 1. september lovforslag L 209 i kraft. Det godkender forskning i embryonale stamceller til brug for lægelig behandling, diagnostik eller forskning, hvis det vil kunne forbedre mulighederne for behandling af sygdomme hos mennesker.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere