Dybkjær: Kom an

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. november 2003.


Den danske it-industri har været for sløv. Kom frem på banen med nogle forslag, lyder budskabet fra Lone Dybkjær, medlem af Europa-Parlamentet for Det Radikale Venstre.
dybkjær stemte for
Lone Dybkjær stemte for det, som talrige softwarevirksomheder og venturekapitalfolk nu raser over: Europa-Parlamentets stramning af kommissionens udspil til harmoniserede regler for softwarepatenter.
- Ændringsforslagene bunder i, at kommissionens forslag blev set som for venligt over for storindustrien og for venligt i forhold til, at man kan tage patenter på hvad som helst, siger hun.
Efter hendes mening er kommissionens forslag meget vidtgående med, hvad man kan tage patenter på. Derfor har hun stemt for ændringsforslagene - den open source-venlige linie, som hun siger.
Frem med argumenterne
Med i hendes betragtning er imidlertid også, at der var tale om førstebehandlingen, hvor de vidtgående holdninger skal med, eftersom man ikke kan fremsætte nye forslag ved andenbehandlingen.
- Nu, mellem første- og anden behandlingen, vil jeg lytte til argumenter og se efter kompromisforslag. Det er interessant, hvis små danske virksomheder føler sig truet af parlamentets forslag. Så må de på banen. Det, vi hørte var, at alle de små virksomheder ville blive slået ihjel, fordi de ikke ville kunne klare sig i alle de patentsager, der ville følge af det oprindelige forslag, siger hun.
Lone Dybkjær tilføjer, at der bestemt er brug for forslag.
- Men i Danmark har man ikke hidtil været specielt aktiv. Hvis det skyldes modsatrettede interesser i organisationerne, må de jo søge at komme med noget mere kompromis-orienteret. Det ville være godt. Derudover må hver side argumentere sin sag, Det har de ikke gjort. Man er ikke blevet overvældet med argumenter fra dansk side, lyder det tørt.
Den radikale politiker noterer, at hun har behandlet sagen som almindelig parlamentariker og ikke har siddet i nogen af udvalgene, som har behandlet ændringsforslagene.
- Da jeg begyndte at få tusind mails om dagen med 24 forskellige budskaber, begyndte jeg at sætte mig ind i sagen. Der har været en enorm lobbyvirksomhed, siger Lone Dybkjær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere