EMC - på vej mod Nirvana

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. oktober 2003.


Storagefabrikanten EMC vakte opsigt i denne uge med et milliardopkøb, der udgør et stormskridt på vejen til en ny strategi.

Storopkøb
EMC klatrer opad i værdikæden. Med to virksomhedsovertagelser på bare tre måneder til en værdi af i alt tre milliarder dollar eller 20 milliarder kroner har EMC sikret grundlaget for at kunne realisere sin nye strategi om ‘information lifecycle management' - håndtering og opbevaring af alle typer data fra vugge til grav.
I denne uge indgik EMC købsaftale med Documentum, der blandt sine danske kunder tæller farmaceutiske virksomheder som Novo Nordisk, Lundbeck og Nycomed samt koncerner som Oticon og SAS. Documentum er en sværvægter blandt leverandørerne af avancerede dokumenthåndteringssystemer. Den aktiebaserede handel til en værdi af 1,7 milliarder dollar ventes afsluttet i 1. kvartal 2004.
I næste uge afsluttes overtagelsen af Legato Systems, som blev offentliggjort i juli. EMC betaler 1,3 milliarder dollar for softwarevirksomheden, der producerer backup og recovery-systemer.

På vej frem
EMC har arbejdet hårdt for at rykke op i fødekæden, fjerne stemplet som elementær hardware-leverandør og opbygge et ry som leverandør af intelligent software.
Kunderne er ikke længere kun interesseret i bokse til opbevaring af data med elementær basis-software. De vil have meget mere, rungede erkendelsen hos EMC, som i årevis havde levet endog meget højt på sin position som verdensleder inden for storage-systemer. Læsset væltede i 2001, hvor EMC fik underskud efter 42 kvartalers ubrudt vækst og kæledægge-status i Wall Street. Skærpet konkurrence og økonomisk nedtur satte sine spor og skabte behov for en ny strategi.
- Dokumenthåndtering er perfekt for den strategiske retning, information lifecycle management bevæger sig i, hed det i en udtalelse fra EMC's administrerende direktør, Joe Tucci.
Inden overtagelsen af Documentum havde analytikere affærdiget EMC's nye, strategiske koncept, "information lifecycle management", som værende i en meget tidlig fase.
Men med Documentum-købet er det slået fast, mener EMC's Executive Vice President for Technology Strategy, Erez Ofer:
- Produkterne er ikke i det Nirvana endnu, hvor vi gerne ville have dem. Men konceptet er etableret; nu skal det bare føres ud i livet. I dag har vi produkter, som hver tackler sit aspekt i behandlingen af information. Målet er at tage det hele - vores egne, Legatos og Documentums produkter - og tilbyde en ‘information lifecycle platform', der rummer fordele på enterprise-niveau i et bredere spektrum, som stand-alone produkterne ikke har.
Umiddelbart tegner der sig ikke de store, dramatiske ændringer for eksisterende kunder i de opkøbte selskaber. Men med en tidshorisont, Erez Ofer angiver til to år, kan det ændre sig.
- Planen er foreløbig at fastholde uafhængigheden i, hvad Documentum og Legato har foretaget sig. Vi vil stadig sælge Documentum-produkter og fortsætte det eksisterende partnerskab. Men samtidig vil vi arbejde bag kulisserne med at integrere teknologierne, hvor vi ser værdi i det.
Erez Ofer understreger, at der ikke er tale om, at man forbereder at barsle med et helt nyt produkt om to år, men at præsentere de udvidede muligheder for kunderne og binde styringen af livscyklus sammen bredt, så infrastrukturen i sig selv kan klare ærterne.

Dansk ok
I Danmark forhandles Documentum-løsninger blandt andet af Mærsk Data,TietoEnator og Novo Nordisk IT. Fra Novo Nordisk IT hilser funktionschef Bjarke Christensen EMC's overtagelse velkommen.
- Det er godt for Documentum at komme ind i en lidt større sammenhæng. På længere sigt er jeg sikker på, at Documentum og EMC vil få meget ud af det, siger han til Computerworld Online.
EMC har ikke flere opkøb på bedding. I den kommende tid skal Legato og Documentum fordøjes.
Samtidig arbejder konkurrenterne på at markere deres position på informations-livscyklus-banen. EMC ser IBM som den væsentligste konkurrent, fordi koncernen selv har mange af komponenterne fra hardware op til content management. Men også selskaber som StorageTek og HP venter Erez Ofer nye initiativer fra.
Hvad EMC's egen udvikling angår, er målet i 2005 at bringe software-andelen af omsætningen op på 30 procent. Købet af Documentum trækker den op fra 24 til 28 procent. I 2. kvartals regnskab inden købet af Legato var software-andelen 22 procent; hardware-andelen 54 procent mod målet på 50 procent. Services, der med de stadig mere komplicerede løsninger vokser i betydning, blev angivet til 22 procent.

Billedtekst:
Med Documentum-købet i denne uge er EMC's nye strategi slået fast, mener EMC's Executive Vice President for Technology Strategy, Erez Ofer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere