Ny sikkerhedsportal sikrer overblikket

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. september 2003.


Computerworld Sikkerhed åbner på tirsdag som Danmarks største it-sikkerhedstjeneste med et dagligt nyhedsbrev og gratis adgang til flere tusinde artikler og information om sikkerhedshuller og virusser.

Styr på sikkerheden
IDG Danmark A/S, der blandt andet udgiver Computerworld og Computerworld Online, åbner på tirsdag en web-sikkerhedsportal i samarbejde med it-sikkerhedsfirmaerne Secunia, Uni-C og Comendo. Portalen Computerworld Sikkerhed (www.computerworld.dk/sikkerhed) er den første og største platform af sin art, hvor eksempelvis it-chefen kan få et hurtigt og komplet overblik over det øjeblikkelige danske it-sikkerhedsbillede med artikler, beskrivelser og grafer over alle væsentlige sikkerhedshuller og virusangreb. Tjenesten er gratis.
Det er sikkerhedsfirmaerne Secunia, Uni-C-tjenesten DK-CERT og Comendo, der dagligt vil levere portalens artikler på dansk. Vejledende og rådgivende artikler kaldet advisories, samt generelle it-sikkerhedsartikler fra Computerworld Online.

Det totale overblik
Målet er, at artiklerne ligger på websitet, så snart et sikkerhedshul eller en virus er fundet og beskrevet. Der vil være links i flere artikler til at genoprette sikkerheden via patches og opdateringer hos de pågældende software- og sikkerhedsfirmaer. Men Computerworld-sitet skal ikke fungere som en alarm- og udrykningtjeneste. Den akutte "ambulancekørsel" skal virksomhederne fortsat have leveret fra de enkelte sikkerheds- og softwarefirmaer.
Den nye Computerworld Sikkerheds-portal er opbygget som virksomhedens "war-room". Som en kommando- og overvågningscentral hvor virksomheden kan få det totale overblik over den øjeblikkelige samt historiske it-sikkerhed her i landet uanset teknologi og fabrikat.

Fyldt med informationer
Secunia beskriver løbende sikkerhedshuller i alle programmer og styresystemer. De sidste ni måneder er det blevet til mere end 1.500 advisories. I alt ligger der 3.000 artikler til fri afbenyttelse på Computerworld Sikkerhed.
Comendo skriver løbende advisories om de seneste virusser, samt status-grafer på spam og virusangreb.
DK-CERT leverer de mere analyserende artikler, som sætter it-sikkerhed i perspektiv og giver overblik. Fra starten ligger 600 artikler af den art på sitet.Det daglige elektroniske nyhedsbrev står Computerworld Online for. Det har overskrifter og links til alle artikler, der har været offentliggjort det seneste døgn.

Billedtekst:
- Alle væsentlige virusser og
sikkerhedshuller beskrevet på Èt sted, på dansk og i samarbejde med professionelle sikkerhedsfirmaer - det er det unikke
indhold i portalen Computerworld Sikkerhed, siger it-
og online-chef Jesper Bille Haun, IDG Danmark A/S.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere