Opbyggeren

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. marts 2003.


Metamorfosen fra systemprogrammør til management-konsulent er komplet. Men i den seneste fase har Henriette von Platens ellers snorlige karriereforløb, belagt med chefstillinger i sværvægtere som Nykredit, KMD og Værdipapircentralen, slået en uforfærdet krølle. Hun har skiftet spor - til et mindre konsulentfirma, der er under opbygning.

Portræt
Da det første danske hold af Masters of Management of Technology (MMT) blev udklækket i sommeren 1999, var Henriette von Platen blandt de 19 pionerer. De havde lært at lede de forandringer, informationsteknologien tilfører virksomheder og samfund, og selv gennemgået en betydelig udvikling i processen.

Dengang var hun koncernmetodechef hos Nykredit. Siden blev hun lokket til Værdipapircentralen som udviklingschef. Men der skulle noget helt andet til. Sidste år rykkede hun til Interprise Consulting, et konsulentfirma med 25 ansatte, som har fundet sit rum i spændingsfeltet mellem it og forretningsudvikling.

- Den viden, jeg havde fra MMT, kunne jeg ikke bruge bredt nok, hvor jeg var. Jeg havde ideer om konceptopbygning, som jeg gerne ville prøve af. Her har jeg opbygget mit eget koncept, som jeg selv er ansvarlig for, forklarer Henriette von Platen.

Der satses på konceptet - Process Factory - arbejdet med processer i forandring, med at skabe helhed og sammenhæng i værdikæderne, mens fokus holdes på kunden. Det er foreløbig i værk hos flere store virksomheder inden for finans og telekommunikation, og der skal ansættes folk til at varetage det.

Kriller i maven
Opbygningselementet er drivkraften og gælder ikke kun konceptet, men selve virksomheden - og er nok den klareste røde tråd gennem hendes arbejdsliv.

- At være dÈr, hvor du kan bygge noget op, at gøre den forskel, det er vigtigt for mig. Ligesom jeg også gerne vil have indflydelse på min egen virksomhed. Præge strategierne og være en del af den fremtidige udvikling. Nye ideer, nyt land, at få kriller i maven fordi man aldrig har prøvet det førÉ Det er det med opbyggeren!

For Henriette von Platen som for de øvrige MMT'er bragte uddannelsen omvæltninger, aha-oplevelser, et helt nyt syn på ledelse, og nye ideer om hvad det kunne være interessant at beskæftige sig med. Det var et privilegium, ikke mindst at få uddannelsen i en sen alder.

Hvad alder og erfaring angår, er det plusser i hendes nuværende virksomhed, hvor en del af filosofien simpelthen er at satse på gamle, garvede ledere. Ingen af management-konsulenterne er under 40. Unge handelsskolefolk uden konkret ledelseserfaring er man ikke interesseret i.

- Det giver en vældig god ballast at sidde sammen med garvede, erfarne ledere, erklærer den 49-årige von Platen, som i øvrigt arbejder sammen med sin gamle chef fra KMD, Interprise Consultings administrerende direktør, Ole Dahl Ingvardsen. Det var netop i Kommunedata, hun begyndte fra bunden som systemprogrammør i 1973.

MMT-netværket
Erfaring deler hun nu gerne selv - f.eks. som vejleder for de nye årgange af MMT'er og formand for foreningen MMT 3000. Foreningen med det fremadrettede navn blev stiftet af det første MMT-hold og har nu udviklet sig til et imponerende netværk af en organisation med 100 velplacerede medlemmer fra toppen af alle dele af dansk erhvervsliv. De mødes til årlige konferencer og henter inspiration hos hinanden gennem virksomhedsbesøg for at opleve i praksis, hvordan de andre driver deres virksomhed.

Nytten af netværket sætter hun stor pris på, og det samme gælder vejleder-tjansen, som tvinger hende til hele tiden at følge med, holde sig orienteret, og læse al den seneste litteratur på området.

Det med uddannelse rykker stadig. MMT-processen var sådan en stor oplevelse, at hun leger med tanken om at gøre det igen - gerne noget med økonomi på London Business School.

- Måske, funderer hun og leger med tanken om at rive et år ud af kalenderen.

I mellemtiden er der nok at gøre.
- Vi har travlt, og det er jo herligt i disse tider, erklærer hun begejstret fra virksomhedens nye lokaler i Hellerup, hvortil man er flyttet i februar fra lokaler i det indre København.

SK-AAL
Ikke at beliggenheden i hovedstadsregionen betyder så meget for Henriette von Platen sådan i det store billede. Hun pendler nemlig fra Ålborg til København - tre gange om ugen qua en ugentlig hjemmearbejdsdag og en københavnsk overnatning. Det har hun gjort i fire år efterhånden, men man skal ikke have ondt af hende af den grund. Det er nemlig sjovt! Og de voksne børn på 18 og 23 år klarer sig selv.

- Det bliver en livsstil, og det er fornøjeligt, for man møder så mange mennesker og hører så mange historier, siger hun storsmilende. Og kaster sig ud i en anekdote om dengang et medlem af SAS-personalet i et overfyldt, forsinket fly højlydt kaldte: "Henrietteee, hvor fanden er du? Nu har jeg skaffet maskinen, kan du så ikke lige hoppe ud i cockpittet og flyve den til Aalborg?"
Hun blev paf, de øvrige passagerer blev underholdt, og den let indpakkede opfordring til at indtage et klapsæde ude hos piloterne for dermed at gøre plads til en ekstra passager blev fulgt.

- Der er mange sjove oplevelser, og derudover møder man interessante folk og skaber mange gode forbindelser. Hvor er det, man får kunderne fra?, lyder det retoriske spørgsmål fra den tydeligt effektive netværker, som naturligvis også er medlem af verdens måske første klub for flypendlere, SK-AAL.

- Man skal kunne se det absurde og skæve i tilværelsen. Så får man et sjovt liv. Og det har jeg.

Billedtekst:
- At være dÈr, hvor du kan bygge noget op, at gøre den forskel, det er vigtigt for mig. Ligesom jeg også gerne vil have indflydelse på min egen virksomhed. Præge strategierne og være en del af den fremtidige udvikling, fortæller Henriette von Platen.
Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere