Sam Palmisano bladrer i vækst-kogebogen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. december 2002.


Ligesom verden var begyndt at interessere sig for den lavere vækst i IBM Global Services, præsenterede den nye topchef opkøbet af PwC Consulting. En begivenhed, der vil ændre det danske it-landskab.

opkøb

Der hviler som sædvanlig en venlig, men bestemt ro over IBM's danske aktiviteter, selvom sommerens opkøb af PwC Consulting i den grad har potentiale til at forandre det danske it-landskab. PwC har flere end 400 it-konsulenter spredt rundt omkring i Danmark, mens IBM Global Services har 2.000 ansatte.

IBM har en lang tradition for at være god på de bonede gulve i store private virksomheder og offentlige institutioner. Og IBM Global Services har gjort it-service operationel for it-chefer og -afdelinger hos kunder i hele verden.
Men selskabet har brug for mere volumen i det lag, der kan håndtere it som en del af forretningen på fabrikantkontorerne i mindre og mellemstore virksomheder. Og det er her, PwC-konsulenterne kommer ind i billedet.
Som en del af revisionsfirmaet PriceWaterhouseCoopers blev PwC Consulting simpelthen født med det brede erhvervslivs begrebsapparat og praktiske behov for it. Men i takt med at it- og ledelseskonsulentforretningerne har fået deres eget liv, har det skabt tvivl om ejernes troværdighed som verdensomspændende revisionsselskaber.

Carly lun på PwC
Derfor var PwC Consulting til salg og havde to år tidligere været i realitetsforhandlinger med Carly Fiorina og HP om et opkøb. Dengang stoppede forhandlingerne, blandt andet fordi prisen, som HP skulle betale for de 30.000 it-konsulenter, var 18 milliarder dollars.

Kort før PwC Consulting i år skulle have været i gang med et navneskift til Monday og en børsnotering, tog selskabet imod IBM's tilbud på 3,5 milliarder dollars. Så nu bliver PwC-konsulenterne lagt sammen med IBM Global Services' 150.000 konsulenter.

I foråret var investorer og finansanalytikere begyndt at kigge på IBM's serviceforretning, fordi den ikke længere leverer så meget som tidligere. Finanshuset C. Bernstein & Co. beregnede, at serviceforretningen gennemsnitlig havde skabt 12 procent vækst om året de foregående fem år. I 2001 var den vækst reduceret til fem procent, og i år ligner vækstraten to procent. Men dog stadig en vækst til næsten 36 milliarder dollars ud af en samlet IBM-omsætning på 89 milliarder dollars.

Sams opskrifter
Den 30. juli kom meddelelsen om købet af PwC Consulting, og dermed viste IBM's nye topchef Sam Palmisano en af sine opskrifter på vækst for verdens største it-virksomhed. Fortsat udvikling af den serviceforretning, som hans forgænger Lou Gerstner pustede liv i og brugte til at bringe IBM tilbage i førerposition som verdens største it-koncern.
Sam Palmisano fortsætter stilen og gør koncernen stadig mindre afhængig af hardware- produktion og -salg ved at lukke fabrikker og sælge aktiviteter. Samtidig bliver IBM's softwarevirksomhed stadig stærkere.

IBM's softwaresatsning hviler på fire ben i form af databasen DB2, samarbejdsapplikationerne i Lotus, it-managementværktøjet Tivoli og ikke mindste applikationsserver- og integrationsværktøjet Websphere. IBM har i dag 30 procent af markedet for applikationsservere og dermed en afgørende ingrediens i opskrifterne på fremtidens it-løsninger.

Billedtekst:
Sam Palmisano fortsætter stilen og gør koncernen stadig mindre afhængig af hardwareproduktion og -salg ved at lukke
fabrikker og sælge aktiviteter.
Foto: FPS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere