Acer klar til kamp

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. oktober 2002.


Acer vil gøre comeback i Danmark. Den nye A4 pc og et datacenter til hjemmet udgør sammen med varehylderne hos Fona og Fredgaard de tungeste våben i arsenalet.

Julehandlen 2002 er udset til at skaffe den taiwanske hardwareleverandør Acer et synligt comeback i dansk IT. Et nyt partnerskab med F Group A/S, der omfatter detailhandelsnavne som Fona, Fredgaard og Electric City er en vigtig forudsætning for det salg, der skal få juleønsket til at gå i opfyldelse for den håndfuld ansatte, der arbejder på Acers danske kontor.
De har været gennem et par hårde år. Alene fra andet kvartal 2001 til andet kvartal i år faldt salget med lige godt 20 procent, mens Acers samlede salg i Europa, Mellemøsten og Afrika kun faldt 0,5 procent.
Den danske organisation har også været præget af stor udskiftning. Og senest har Allan Sonne-Schmidt sat sig for bordenden som dansk landechef.
Appel til IT-modne
Nu leverer Acer til gengæld et par markante nyheder, der gerne skulle appellere til de IT-modne danskere både som private og erhvervsbrugere. Blandt andet vil selskabet for første gang introducere en egentlig hjemme-pc i Danmark.
Der er tale om Acers nye flagskib inden for multimedia pc'er, Aspire G600P. Maskinen er designet og konfigureret til at fungere som et egentligt datacenter i hjemmet.
Med lanceringen af Aspire G600P i julehandlen 2002 ønsker Acer at få del i den bølge af private følgeinvesteringer i mere og bedre teknologi, som først hjemme-pc-ordningerne og siden udrulningen af ADSL allerede har skabt og ventes at skabe i form af for eksempel trådløse netværk og flere hardwareklienter.
Blandt Aspire G600P's mere hjemmeorienterede specifikationer er således ikke bare TV-faciliteter, men også software, der som en række amerikanske succesprodukter gør det muligt at optage og se TV forskudt fra udsendelsestidspunktet. Maskinen er også udstyret med en cd-afspiller til otte cd'er, der kan bruges separat.
A4-pc
Den anden julegodte, Acer satser på at levere til det danske marked, er TravelMate C100, der er selskabets bud på en A4-pc - den såkaldte tablet pc. Den nye type pc, der både i størrelse og anvendelse kan sammenlignes med en online A4-blok og som ifølge Microsoft vil gøre data anvendelig, selvom de er skrevet med den mest ulæselige håndskrift direkte på skærmen.
Microsoft er klar til at præsentere den endelig version af softwaren til A4-pc'en den 7. november - eller rettere den engelske version. For selvom formkurven meldes høj for håndskriftsgenkendelsen, så skaber de danske æ, ø og å problemer.
Nordisk boom
Men der arbejdes ihærdigt på at få lanceringen af den danske software rykket frem, fordi Microsoftcheferne i Norden tydeligt kan se et marked, der er modent lige nu. Et marked, som efter deres opfattelse bare venter på enheder som TravelMate C100, der som en fuld funktionsdygtig pc på under 1,4 kg. forbundet med internettet via trådløs teknologi baseret på IEEE 802.11b skal bæres rundt i private hjem og på arbejdspladserne.
Microsoft-cheferne rejser selv rundt i verden med Acers A4-pc og demonstrerer ideen. For TravelMate C100 er både en subnotebook med tastatur og en skærm, der kan drejes 180 grader til præsentationer, og når skærmen lægges ned, bliver den til en A4 pc.
IPaq-effekt
Acer håber på en iPaq-effekt - effekten hvor A4-pc begrebet bliver knyttet tæt til selskabets hardware. På samme måde som det skete for Compaqs iPaq, da Microsoft Pocket PC slog igennem. På det danske marked er Acer først og fremmest kendt som leverandør af bærbare pc'er med en placering som nummer fem på listen over leverandørernes markedsandele.
Men nu tager selskabet kampen op på hardwaremarkedet. Konkurrenterne er selvfølgelig de store verdensomspændende hardwaremærker.
Men med den fokuserede hardwarestrategi bliver det især en kamp med Dell. Med den ene forskel, at hvor Dell sælger direkte til slutbrugeren, så sælger Acer alene gennem forhandlere.

Billedtekst:
Acers første hjemme-pc på det danske marked er udstyret med en cd-afspiller til otte cd'er, der kan bruges separat.

Billedtekst:
TravelMate C100 er både en subnotebook med tastatur og en skærm, der kan drejes 180 grader til præsentationer, og når skærmen lægges ned bliver den til en A4 pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere