Optisk fest i København

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. september 2002.


Den danske iværksætter virksomhed Micro Managed Photons A/S brugte videnskabskonferencen ECOC 2002 i København til at tale med mulige partnere og investorer.

Bella Center i København var fra mandag og indtil i går rammen om den hidtil største videnskabelige konference og udstilling i Europa om optisk teknologi. Dermed har arrangørerne fra COM-centeret på DTU og en række af branchens virksomheder haft en enestående lejlighed til at demonstrere det høje danske kompetenceniveau på dette felt. Konferencen med navnet ECOC er en årlig tilbagevendende begivenhed, der går på skift mellem europæiske byer. Arbejdsformen er som andre videnskabelige konferencer bygget på en overflod af præsentationer fra forskere over hele verden.
400 talere af 800 ansøgere slap igennem nåleøjet til talerstolen i Bella Center denne uge. Her havde de 12 minutter til at fremlægge deres videnskabelige resultater og tre minutter til opfølgende spørgsmål.
400 udstillere
Men ud over de mange forskningsresultater har deltagerne haft mulighed for at besøge en kommerciel messe med flere end 400 udstillere. En af de 13 danske udstillere var Micro Managed Photons A/S.
- Her på ECOC har vi gerne villet vise, at vores teknologi er så bæredygtig, at vi kan begynde at sælge licenser mod slutningen af 2003. Vi kan se, at guidet lys mod metal virker, nu skal vi bruge tid på at optimere teknologien.
Det fortæller Bonni Kryger, der er administrerende direktør for Micro Managed Photons A/S (MMP). En syv mand stor iværksætter virksomhed, der siden den operationelle start i november har boet på DTU's Com-center i Lyngby.
Com-miljøets betydning
- Det går rigtig godt målt på de resultater, som vi når med vores teknologi lige nu. Og her spiller det en afgørende rolle, at vi udspringer fra Com og har en afdeling på Aalborg Universitets Center. Her har vi haft mulighed for at låne udstyr og udnytte den enorme kompetence, som findes her, siger Bonni Kryger.
Nu er MMP klar til at flytte hjemmefra. Bonni Kryger er fortrøstningsfuld, når det gælder finansieringen det kommende års tid, men herefter kan alt ske.
- Lige nu er er vores produkter rettet mod telesektorens anlæg af metro-net, hvor anlægsomkostningerne skal reduceres hele tiden for at få teleselskaberne til at investere. Men på langt sigt taler vi om fuld optisk integration i kommunikationsteknologien, og så bliver MMP meget stor, siger han.
Derfor var han også på udkig efter potentielle investorer og partnere på ECOC. Her fik Bonni Kryger blandt andet lejlighed til at tale for en investorkonference, som Copenhagen Capacity havde arrangeret sammen med lignende organisationer i Frankrig og Stor-britannien.
Partnere
- Vi har både produkter og en plan for salget. Men alligevel er det nu betydeligt sværere at skaffe kapital, siger Bonni Kryger.
Alternativet til at skaffe investorer til at finansiere væksten i MMP er et eller flere strategiske partnerskaber. Og her understreger Bonni Kryger, at flere store virksomheder allerede har vist interesse for MMP's teknologi.
Næste fredag bringer Computerwold Teknik & Net et
tema om optisk teknologi.

Billedtekst:
Danmarks optiske kompetencer er i centrum hos Copenhagen Capecity, når det gælder om at tiltrække udenlandske virksomheder og investorer til hele Øresundsregionen. En kortlægning viser, at af 17 forskningstunge virksomheder med optisk teknologi ligger 13 i Storkøbenhavn og fire i Sverige.

Boks:
ECOC 2002
3.600 deltager fra 45 lande. Den danske delegation var på 200.
Af 400 videnskabelige indlæg var de 33 danske.
13 danske virksomheder var blandt de 400 udstillere.
Arrangerørerne var forsknings- og uddannelelsescentret Com under DTU, Giga ApS, Ibsen Photonics A/S, IONAS A/S, NetTest A/S, OFS Fitel Denmark I/S, Scientific-Atlanta Arcodan A/S, TDC Tele Danmark A/S, Telia A/S og Tellabs Denmark A/S.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere