BEA får adgang til HP's salgskanaler

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 26. august 2002.


Der er kamp på markedet for salg af integrations-software til større virksomheder. For nylig rykkede BEA endnu tættere sammen med HP for at slå den fælles konkurrent IBM.

Nu får IBM kam til sit hår.
BEA Systems, der længe har kæmpet mod IBM om førstepladsen på verdensmarkedet for applikationsserver-software, har nemlig intensiveret sit samarbejde med en anden af IBM's ærkekonkurrenter, HP.
Hos HP Consultings i Danmark er partneransvarlige Claus Lindhardt ikke bleg for at lægge kortene på bordet.
- IBM er klart vores fælles konkurrent, og vi vil begge gerne tilkæmpe os markedsandele fra koncernen, siger han.
Samarbejdet mellem HP og BEA handler i store træk om samsalg af BEA's integrations-software med HP's hardware- og softwareplatforme.
Herhjemme vil der ifølge Claus Lindhardt allerede til efteråret blive indledt en fælles markedsføring.
Lukker egen middlewareafdeling
Som en konsekvens af samarbejdet med BEA sætter HP en stopper for egne aktiviteter på applikationsserver-området. Dette er ifølge Claus Lindhardt et tegn på, at HP går helhjertet ind for sagen.
- Vi har valgt at stoppe videreudviklingen af vores eget produkt Netaction, men kører videre med vores Openview-teknologi, oplyser han.
At BEA er inde i varmen hos HP har også ført til, at BEA har fået adgang til at komme først på markedet med produkter, der passer til Intels seneste processorteknologi, den Unix-baserede Itanium processor-familie (IPF).
HP er nemlig venner med Intel, ligesom BEA er det.
- Det betyder selvfølgelig ikke, at Intel har lukket for andre samarbejdspartnere, men vi kommer først med applikationsserver-software, der passer til Intels Itanium-teknologi, siger BEA's danske direktør Jørn Bo Jacobsen.
Applikations-ðservere for alle
Alliancen falder også godt i tråd med, hvordan markedet for applikationsserver- software ifølge flere analytikere vil udvikle sig.
Meta Group mener således, at applikationsserver-software i stigende grad bliver en standardvare (commodity), som både større og mindre kunder vil ønske at købe præinstalleret sammen med operativsystemet i hardwaren.
BEA og HP's salgsalliance passer fint ind i dette billede. Mindre fint passer det måske BEA, at HP vil helgardere sig, nøjagtig som IBM har det for vane.
- Vi har tænkt os at satse på Microsofts .Net-teknologi på lige fod med BEA, oplyser HP Consultings partneransvarlige Claus Lindhardt.
.Net-teknologien, der allerede er på kraftig fremmarch og tippes en lysende fremtid, tør HP således ikke overse, når det gælder applikationsserver-software. Men Claus Lindhardt afviser, at HP på forhånd vil fordele kunderne på henholdsvis Microsoft- og BEA-produkter. Også selvom han godt kan se, at Microsofts .Net-produkter alt andet lige vil sælge bedst hos de mindre virksomheder.
BEA's direktør bevarer dog roen.
- BEA skal bare blive attraktiv nok for HP og HP's partnere, siger Jørn Bo Jacobsen.
Han tilføjer, at BEA desuden kan spille på andre salgskanaler.
- Vi er partner med forskellige ISV'er (Independent Software Vendor), som udvikler branchespecifikke løsninger. Vi kan nå de mindre virksomheder ad den vej, lyder det.
På det danske marked for applikationsserver-software (infrastruktur- platforme) er de dominerende spillere BEA, IBM og Microsoft.

Billedtekst: Direktør Jørn Jacobsen, BEA Systems Danmark forventer, at salgsalliancen med HP vil føre til forretninger i Danmark i den nærmeste fremtid. - Det vil da være dejligt, hvis en større del af vores indirekte salg kunne ske via HP, siger han. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere