KMD får skarpt modspil fra BI-specialister

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 26. august 2002.


SAS, Targit og SPSS vil ikke lade KMD løbe med hele kagen, når det gælder det kommunale marked for værktøjer til data-analyse (business intelligence).

De offentlige forvaltninger kaster sig i disse måneder gladeligt over alskens data-analyse for at forbedre deres effektivitet og økonomiske planlægning.
Det har fået kommunernes egen IT-gigant, KMD, på banen med tilbud om at levere Business Intelligence-produkter (BI) fra Cognos til kommunerne.
Denne forretning beskrev KMD's salgschef Ole Møller Madsen i sidste nummer af IT-Branchen som rigtig god.
Men hans udmelding får ikke lov at stå alene.
Flere nicheorienterede BI-specialister som SAS Institute, Targit og SPSS har siden hen oplyst, at de har fået foden inden for hos mange kommuner med lignende produkter.
- Vi kan dårligt nå at betjene alle de kommuner, som henvender sig til os, lyder det fra marketingschef Morten Hansen hos amerikanske SPSS, et firma, der har specialiseret sig i avancerede BI-værktøjer (analytiske løsninger). Han fortæller, at over halvdelen af landets kommuner i dag benytter SPSS-produkter.
Men også BI-leverandørerne SAS og Targit holder sig tæt til det kommunale BI-fad, hvor der er efterspørgsel efter mange forskellige slags rapporterings- og analyseværktøjer.
Begge går aggressivt frem, begge mener at være størst på det kommunale marked for business intelligence, og begge regner med at opretholde denne position.
Targit-succes mærkes i kanalen
- I øjeblikket er vi indenfor hos 21 kommuner og fire institutioner, og dette antal regner vi med at fordoble i år, oplyser Targits direktør Hans-Chr. Brahe Møller.
Han oplever, at der er efterspørgsel efter business intelligence både i opgangs- og nedgangstider, og at kommunerne ofte vælger flere forskellige BI-leverandører, hvilket åbner for mange spillere i markedet.
Det er især Targits rapporterings- og analyseværkstøjer til ældreforsorgen og skatteforvaltningerne, der er populære, oplyser Brahe Møller.
Salgssuccesen er ifølge ham smittet af på firmaets 20 salgspartnere, der ofte oplever mere salg inden for BI end CRM.
- Og som situationen er nu, kunne Targit sagtens bruge endnu flere salgspartnere, lyder hans glade budskab.
SAS størst...
Også hos SAS Institutes danske afdeling er der lutter glade toner.
Firmaets salgschef Ole Dalsgaard siger, at det kommunale marked har været det hurtigst voksende marked de seneste år.
På det kommunale marked har SAS Institute 15 store kunder, hvilket ifølge SAS svarer til en markedsandel på 25 procent, og dermed gør SAS størst på markedet.
Men firmaet, der ellers har satset stort på salg til stat og amter, fokuserer kun på de største kommuner.
- For os er det alene de 50-75 største kommuner, der er interessante, siger Ole Dalsgaard og henviser til, at SAS' vidtfavnende produktportefølje ikke passer optimalt til de mindre kommuner.
Émen ikke hos SKI
Dette var en af årsagerne til, at SAS Institute afstod fra at byde på en kontrakt, "Rapportgeneratorer", som Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) havde i udbud i foråret.
- En SKI-aftale ville være en spændetrøje, som blandt andet ville binde os til et bestemt prisniveau og udelukke os fra at indgå strategiske alliancer med visse spillere, oplyser Ole Dalsgaard.
Med i SKI-aftalen, der trådte i kraft fra 1. maj i år, kom i stedet: Targit, SPSS, Norsoft og Component Software (Business Objects).

Billedtekst: - Det kommunale marked har været det hurtigst voksende marked i de seneste år, siger salgschef Ole Dalsgaard fra SAS Institute. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere