Her er årets bedste produkter
Hvis du har svært ved at finde ud af, hvad du skal ønske dig til jul, så er hjælpen på vej. Vi har samlet de 24 produkter, der i 2008 var de bedste og mest bemærkelsesværdige.
Her er GPS'er, bærbare computere, kameraer, mobiltelefoner og mange andre elektroniske produkter, som vi haft mellem hænderne det seneste år.
Der ingen tvivl om, at der er noget for enhver, der interesser sig for forbrugerelektronik.
Se listen igennem og opdatér din egen ønskeliste til jul. Bemærk - produkterne er ikke i prioriteret rækkefølge, selv om de har numre.
1. Billig bærbar på et kilo
Det var Asus, som var først med den lille, billige Eee PC, som skabte et nyt marked for små, billige og alsidige bærbare.
Men det er Acers Aspire One, som forventes at blive solgt i op til seks millioner eksemplarer alene i 2008. Det kan man også godt forstå, for Acer har med Aspire One skabt en fin lille bærbar. Hjernen i maskinen er Intels Atom processor, som leverer en fin ydelse til de typiske opgaver.
Den skal ikke bruges til 3D-rendering, video-redigering eller andre beregninger - men i en lille mininote er den helt perfekt. Samtidig betyder kombinationen af Windows XP og Intel Atom, at Aspire One er godt oppe i tempo. Både skærm på 8,9 tommer og tastaturet er lidt bedre end bud fra MSI og Asus, men vil dog nok for nogle være lige lovlig små i længden. Store fingre bør således gå efter mærker med 10 tommer modeller, mens alle andre roligt kan vælge en Aspire One.
Læs mere her.
2. Suveræn GPS til bilen
TomTom har mange års erfaring med at lave avancerede GPS'er, uden de bliver for besværlige at bruge. Og det er netop det, der gør TomTom til manges foretrukne mærke.
Det er ikke svært at smide en masse nye chip og funktioner i en GPS. Det svære er at gøre det let og enkelt for brugerne at anvende de nye funktioner. Og her er TomTom GO i930t i en klasse for sig. Brugergrænsefladen er forbilledlig simpel og logisk opbygget, og især de mange guider, der forklarer og opsætter selv avancerede funktioner, er glimrende.
Så hvis man elsker at sidde og overføre interessepunkter, nye stemmer og andre sjove ting, så er TomTom GO 930T det oplagte valg. Den koster omkring 3.000 kroner.
Læs mere her.
3. Super D-SLR fra Canon
Man kan bedst betegne EOS 50D som en hybrid mellem Canons digitale spejlrefleksmodeller til den avancerede amatørfotograf, og til den halv- eller måske endog helprofessionelle fotograf.
En særdeles vellykket hybrid. At et digitalt spejlreflekskamera i denne kvalitet, og med dets tydelige rødder til den professionelle fotoverden, også skulle være i stand til at producere flotte billeder i hænderne på en uprøvet amatørfotograf, er næsten at forlange for meget.
Men takket være Canons nye auto-funktion kaldet for CA er det faktisk muligt. Kameraet har en lækker tre tommer LCD-skærm, og Canon 50D er alt i alt yderst vellykket. Prisen er 11.199 kroner.
Læs mere her.
4. iPhone 3G fungerer fantastisk
Hvis du trænger til at få skiftet din mobiltelefon ud og gerne vil have en, der skaber misundelige blikke, så er der ingen vej uden om en iPhone - som du siden juli har kunnet få med 3G-understøttelse.
Apples mobil har en unik og nem brugerflade og samtidig et flot design.
Apple har fravalgt det traditionelle tastatur og telefonens traditionelt vedtagne former. En stor berøringsfølsom skærm på 3,5 tommer,og en eneste knap er alt, hvad der er brug for - dog bortset fra volumen- og muteknappen i venstre side og tænd/sluk knappen foroven.
Du kan få iPhone 3G for 1.099 kroner, men vel at mærke med abonnement oveni.
Læs mere her.
5. Imponerende 24 tommer-skærm
SyncMaster 2493HM fra Samsung har næsten alt det, man kan forlange af en pc-skærm.
Den har et eksklusivt design, udmærket billedkvalitet og glimrende justeringsmuligheder. Med 24 tommer og en såkaldt Full HD-opløsning på 1.920 x 1.200 pixels er der lagt op til et ubetinget festfyrværkeri for den krævende hjemmebruger.
Du får ikke blot mere plads på skrivebordet: spil tager sig langt mere detaljeret ud end med mere almindelige skærmopløsninger såsom 1.280 x 1.024 pixels, og du kan få gengivet en højopløselig Blu-ray-film uden ændringer i de originale billedmæssige proportioner. Du kan få fingre i den lækre skærm for omkring 3.000 kroner.
Læs mere her.
6. N96 - Nyt flagskib fra Nokia
N96 en skydetelefon med to skud i bøssen. Hvis du skyder skærmen op, afdækkes nummer-tasterne som sædvanlig.
Skyder du i stedet skærmen ned, afdækkes fire knapper til medie-afspilning. N96 vejer 125 gram og måler 103 x 55 x 20 millimeter, og mobiltelefonen har stærke multimedie-funktioner, fin lydkvalitet, en stor skærm på 2,8 tommer og et fint kamera med autofokus, fem megapixel og effektiv støjreduktion.
Oveni får du hele 16 gigabyte intern plads, og N96 har en lille fod på bagsiden, der kan klappes ud, så mobilen kan stå på bordet, mens du ser video. Har du lyst til at prøve det, må du finde omkring 4.500 kroner, som N96 koster.
Læs mere her.
7. Serveren til hjemmet
HP og Microsoft har lavet en server, der er målrettet private hjem. HP har lavet hardwaren; Microsoft softwaren, og resultatet er HP MediaSmart med Windows Home Server.
Idéen er, at man sætter sin Home Server ned i kælderen eller over i reolen, tænder den og så ellers næsten glemmer, at den er der.
Alle pc'er i hjemmet, der er koblet på netværket, kan så få adgang til de ressourcer, som er installeret på Home Serveren. HP MediaSmart er nem at sætte op, simpel at bruge og har gode muligheder for udvidelser (både flere diske og i softwaren). HP MediaSmart koster omkring 4.000 kroner.
Læs mere her.
8. Lad robotten klare rengøringen
Mangler du en til at støvsuge derhjemme, er iRobot Roomba 560 et oplagt valg.
Robot-støvsugeren sørger nemlig for at fjerne nullermænd, mens du ligger i sofaen eller sidder foran computeren. Det indbyggede AWARE Robot Intelligence System anvender sensorer, der undersøger omgivelserne, og derfor kan støvsugeren navigere rundt på gulvet.
Når den er færdig med at støvsuge huset eller lejligheden, kører den selv tilbage i sin base for at blive opladet. Desuden giver den automatisk besked, når skidtbeholderen er fyldt op.
Hvis du skal have robotten til at støvsuge, mens du er på arbejde, er prisen 3.699 kroner.
Læs mere her.
9. Fantastisk billedbehandlingsprogram
Ligesom sin forgænger har Lightroom 2 et rigtigt lækkert design. Det er en fryd at sidde foran computerskærmen og jonglere med fotos i det omfattende billedbehandlingsprogram.
Brugergrænsefladen er intuitiv, og du kan nemt justere en masse egenskaber for billederne som eksempelvis farvemætning og kontrast.
Der er ingen tvivl om, at Lightroom 2 er kongen, når det gælder om at overskue, organisere og retouchere Raw-filer. Samtidig sørger programmet for, at du sparer tid på billedredigering. Desværre er Lightroom 2 et dyrt bekendtskab, og du må slippe 2.200 kroner for at få fingre i programmet.
Læs mere her.
10. HD-himmerige i inderlommen
Den vinder ved første øjekast, selv om den lystrer det langtfra mundrette navn, HDR-TG3E.
Bag tal og bogstaver gemmer sig et HD-kamera fra Sony. Et HD-kamera pakket ind i en titanium-skal, og det både føles og ser lækkert ud. Samtidig er overfladen behandlet, så den holder fedtede fingeraftryk og ridser væk. Men det er HD-optagelserne, der er det vigtigste.
Dem klarer kameraet trods sin lille størrelse i 1080i, og det ser blændende godt ud på fladskærmen i stuen. Kameraet er nemt at bruge, hvis du sætter det på autopilot, og du behøver derfor ikke være nørd for at betjene det. Sonys HDR-TG3E er HD i let form lige til inderlommen. Pris: cirka 5.000 kroner.
Læs mere her.
11. Verdens hurtigste grafikkort
Det går stærkt på markedet for grafikkort. Hos Nvidia er topmodellerne dog GTX 200-serien, bestående af modellerne GTX 260 og 280, mens AMD under ATI-fanerne er klar med HD 4800-serien bestående af 4850 og 4870.
Nvidia har valgt en drastisk anderledes fremgangsmåde end konkurrenten, for mens GTX 200-serien først og fremmest skal flytte endnu flere pixels hurtigere end tidligere i krævende DirectX 10-spil, er HD 4800-serien forsøgt fremstillet, så der er hårfin balance imellem pris og ydelse.
Den slags småligheder går GTX280 dog ikke op i, og den sluger så meget strøm, at en ny strømforsyning nok også skal på samme indkøbsseddel som grafikkortet.
Samlet set er GTX 280 et dog fint køb til en begrænset, velbeslået og entusiastisk målgruppe, men det skæmmer en smule, at man endnu ikke har migreret til en fabrikationsproces på 55 nanometer, ligesom det maksimale strømforbrug er en kende for højt for vores smag.
Læs mere her.
12. Smuk netværksafspiller med vellyd
Squeezebox boom er en særdeles nydelig variation over firsernes klassiske boombox.
Nemlig i form af et par ganske fornuftige højttalere, indbygget forstærker og - vigtigst - selve Squeezebox-netværksafspilleren, så du kan frigøre dine musikfiler fra computerens eller NAS-drevets snærende bånd.
Squeezebox Boom betjenes via den lille, medfølgende fjernbetjening eller via det overskuelige antal knapper samt det centrale scrollhjul, og frontpanelet er let at læse og menuen nem at bruge.
Squeezebox boom har også talrige clockradio-funktioner, så du kan indstille Boom til at vække familien den årle morgenstund. Prisen ligger på cirka 2.000 kroner.
Læs mere her.
13. Nem internetadgang med Turbo-3G og WiFi
Der er ikke noget mere tomt end at medbringe en computer til et sted uden internetforbindelse.
Heldigvis betyder kombinationen af faldende data-priser hos teleselskaberne og en bedre dækning for højhastighedsforbindelser via mobilteknologien, at du ikke behøver at tænke over nettet - det er der bare.
Det er den tankegang, som har drevet teknikerne bag Huaweis e960 trådløse router med indbygget Turbo-3G teknologi, også kendt som HSDPA. Kort forklaret er der tale om en traditionel 802.11g router i komptaktformat og med fire ethernet-stik. Forskellen fra en almindelige trådløs router og e960 er, at denne lille enhed samtidig er udstyret med et Turbo-3G modem, som understøtter op til 7,2 Mbps via 3's netværk.
Vi havde e960 med rundt i landet på en nylig rundrejse, og mens enheden selvfølgelig ikke fungerer bedre end det telenet, som den er tilsluttet, så var det en nem og positiv oplevelse.
Læs mere her.
14. Lækker bærbar til lav pris
Pc-producenten Asus spytter nye Eee-serier ud i et tempo, som antyder, at ingeniørerne i deres udviklingsafdeling ikke har sovet i flere måneder.
Søvnmangel eller ej, Eee-serien af små bærbar har gået deres sejrsgang verden over. Også i Danmark har Eee 701, 900 og nu 901 klaret sig godt.
Men Eeee-maskinerne har ikke ligefrem været de pæneste bærbare på planeten. Med Eee S101 er det dog slut. I stedet har vi en flot, tynd og imponerende maskine. Samtidig er vægten holdt nede på blot 1.100 gram på vores præcise portovægt.
Det er flot, når man tager skærmen på 10,2 tommer i betragtning. Til sammenligning vejer en SSD-baserede Acer Aspire One med en 8,9 tomme skærm 1.055 gram. Tykkelsen på Eee S101 er desuden i den tyndeste ende blot 18 millimeter og i den tykke ende 25 millimeter.
Den største forskel fra de øvrige Eee PC modeller er dog, at Asus har skiftet det billige hvide plastik ud med lækrere materialer. Asus Eee S101 er derfor holdt i et flot og enkelt design med brug af metal, sort skinnende plastik og et lysebrunt låg med lidt nister i.
Prisen bliver nok tæt på 5.000 kroner, til gengæld bliver du indehaver af en elegant og hurtig minibærbar.
Læs mere her og se video her.
15. Alsidig smartphone med fede funktioner
HTC Touch Diamond er en særdeles alsidig smartphone med masser af funktionalitet - pakket ind i stilfuldt, sort og blank pianolook.
Det er imponerende, hvor mange features og finesser, det er lykkedes at integrere i den forholdsvis lille Diamond, der kun fylder 102 x 51 x 11,5 millimeter fordelt på 110 gram. Diamond har blandt andet navigation, 3,2 megapixel kamera og en 2,8 tommer skærm.
Alle herlighederne på Touch Diamond styres henholdsvis med den 43 x 57 millimeter store touchskærm og TouchFlo 3D samt fire funktionsknapper og et joghjul. Vil du have fingre i Touch Diamond, så må du hoste op med omkring 3.500 kroner.
Læs mere her.
16. Tastatur i miniformat
Logitech DiNovo Mini er tastaturet, du for eksempel kan bruge til dit Windows Media Center i stuen.
DiNovo Mini er ikke meget større end en velvoksen fjernbetjening og udført i sort plast og aluminium, så det fremstår neutralt, men lækkert.
Tastaturet tilsluttes uden problemer via Bluetooth og kan derfor også benyttes til PlayStation 3. Logitech har integreret en lille touchpad i tastaturet, som er udmærket til at navigere websider med videre.
Batteriet holder en hel måned ved almindeligt brug, og lys under tasterne gør det muligt at navigere i mørke. Logitech DiNovo Mini koster omkring 1.000 kroner.
Læs mere her.
17. Intels nye processor er lynhurtig
Intel er klar med næste generation af processorer. Og de er hurtige. Meget hurtige.
Således er topmodellen Core i7 965 mellem 12 og 34 procent hurtigere end forgængeren Core 2 Duo QX9770.
Men også Core i7 processorerne er også ganske dyre. For når du siger goddag til Intels Core i7 processor, så siger du også farvel til motherboard og måske også dine nuværende hukommelsesmoduler. For Intels nye processor får adgang til hukommelsen på en anderledes måde.
Derfor introduceres der samtidig med de tre Core i7-modeller en ny processorsokkel kaldet 1366. De matchende bundkort med sokkel 1366 er desuden, indtil videre, kun udstyret med Intels egen X58-platform.
Og den platform spiser kun DDR3-hukommelsesmoduler. Men pyt, for det er ikke dem, som Core i7 lige nu er rettet mod. Den er rettet mod entusiaster, som det klør i fingrene for at få lov til at bygge et nyt system med det nyeste hardware. Og her skuffer den ikke, slet ikke.
Læs mere her.
18. Billigt kamera med mange funktioner
Nikon D60 er billigt spejlreflekskamera, der tager fotos i en opløsning på ti megapixels.
Det har et menusystem, der giver brugeren mulighed for at redigere i billederne, eksempelvis fjerne røde øjne eller gøre et foto sort/hvid. Kit-udgaven af D60 byder også på et 18-55 objektiv.
Det har en overraskende god kvalitet, prisen taget i betragtning, og tegner rigtigt skarpt. Selve kamerahuset lever op til sit producentnavn og giver funktioner, der også gør D60 til et virkeligt fornuftigt valg for førstegangskøberen, der i starten kan køre fuldautomatisk for efterhånden at udforske kameraets mere kreative muligheder. Prisen er omkring 3.800 kroner.
Læs mere her.
19. Slingcatcher fanger tv uanset tid og sted
Det er så simpelt, at det næsten er snyd. Med en én lille boks kan du nemt tage dit tv-signal, indholdet fra din harddisk-optager eller filmen fra dvd-afspilleren med dig.
Faktisk kan alt, hvad der kan tilsluttes af set-top bokse, videokameraer, stereoanlæg og tv-signaler streames via en Slingbox fra Stream Media til en pc et sted ude i den store verden.
Den simple ide opstod, da de to stiftere havde et ønske om at kunne følge deres lokale baseball-hold, uanset hvor de var i verden. Begrænsningen har hidtil været, at der skulle stå en pc i den anden ende.
Ville du derfor streame fra en Slingbox til et tv, skulle det foregå via en pc, som kunne sende signalet videre på en skærm. Med Sling Medias seneste produkt, Slingcatcher, kan du nu, helt uden en pc som mellemstation, nemt streame medier til et tv hvor som helst i verden - så længe der er en internetforbindelse tilgængelig. Så vil du have den store kabel-tv pakke med i sommerhuset, er det bare at investere i en Slingbox til derhjemme og tage en Slingcatcher med i kufferten.
Slingcatcher kommer desuden med fjernbetjening, som også kan lære fra dine eksisterende fjernbetjeninger og dermed reducere rodet på dit kakkelbord.
Læs mere her.
20. Lille bærbar med power
Da Lenovo lancerede den 13 tommer store, kraftige og lette X300 bærbare computer i starten af 2008, var der få anmeldere, som kunne få armene ned.
Eneste ekstra ønsker var modeller med indbygget 3G-modem og større SSD-harddisk. Om det er anmeldernes fromme ønsker eller den teknologiske udvikling, skal vi lade usagt, men Lenovos X301 opfylder de krav.
Desuden er der både taget udgangspunkt i Intels nye Centrino 2 platform med DDR3 ram, DisplayPort, en hurtigere processor og muligheden for 80 og 128 gigabyte SSD-diske.
SSD-diskene er de moderne Intel-diske, som lover nogle af markedets højeste hastigheder. X301 kommer desuden både som en X301 og en X301s model.
Det lille "s" bagefter modelnavnet indikerer, at der er tale om en særlig strømbesparende (low voltage) Intel processor. Dermed kører modellen længere på batteriet på bekostning af en lidt langsommere ydelse.
Læs mere her.
21. Lille stationær pc til topkarakter
Mens normale stationære pc'ere drøner derudaf med et strømforbrug på 100 watt eller mere, så går Asus Eee Box den modsatte vej.
Med et forbrug på blot 18 watt kan du anvende Eee Box 24 timer døgnet året rundt for knapt 300 kroner. Mest imponerende er dog, at den fine, lille enhed er på størrelse med en router eller en paperback - og praktisk talt lydløs ved selv krævende opgaver.
Den lille størrelse giver mulighed for lidt kreative anvendelser, og Eee Box leveres med en bordstand samt en plade, som lader dig montere den lille boks bag på et tv eller en skærm (kræver VESA-standard beslag på skærmen).
Tilstedeværelsen af indbygget trådløst netværk med den nye hurtige N-standard samt et gigabit-ethernet stik gør blot boksen endnu mere alsidig.
Så har du brug for en lille hjemmeserver eller blot en minimal stationær computer, er Eee Box uomgængelig.
Læs mere her.
22. God GPS til billig pris
Den er lille og let, og det er intet problem at have Garmins Nüvi 255t i inderlommen modsat de mere bastante bredformats-GPS'er.
Da der ikke følger en 220V-lader med til GPS'en, kan man med fordel benytte en helt standard USB-lader, som mange mobiltelefoner og andet it-udstyr efterhånden leveres med, når Garmin Nüvi 255t skal have power.
Alt i alt er Garmin Nüvi 255t en lille, billig navigator, der har en simpel brugergrænseflade, som enhver kan forstå og benytte i løbet af få minutter.
Det en GPS uden mange tekniske dikkedarer, som helt fortjent får topkarakter i vores bog. Pris: cirka 1.600 kroner.
Læs mere her.
23. Mobiltelefon med masser af muligheder
Xperia 1 er primært udført i metal, hvilket giver en fornemmelse af rå kvalitet, når man har telefonen mellem fingrene.
Dette er en telefon, der kan tåle at ligge i lommen, og den kan holde til at blive brugt. Xperia 1 har blandt andet WiFi, HSDPA, en tre tommer stor skærm samt et 3,2 megapixel kamera.
Selve brugerfladen er udviklet af Sony Ericsson selv og er baseret på såkaldte paneler, hvor ideen er, at du kan tilpasse panelerne til for eksempel arbejde eller derhjemme. Skal din næste mobiltelefon hedde Xperia, må du hive omkring 5.000 kroner frem fra lommen.
Læs mere her.
24. Livagtig robot-dinosaur flytter ind
En robot-dinosaur kan være mere end blot legetøj, og Pleo minder da også om et kæledyr.
Takket være berøringsfølsomme sensorer på sin mekaniske krop, kan den modtage klap og bliver glad. Hvis du trækker den i halen skriger den som en gal.
Pleo kan ses som en løsning for forældre, hvis børn konstant plager om en ny hamster eller en kanin. Ungerne vil få massiv streed-cred fra klassekammeraterne, og der er ingen i familien, som får allergi af Pleo, der heller ikke behøver mad og vand.
Og når interessen for krabaten forsvinder, så kan Pleo aflives med tryk på en knap. Robotdinoen koster 2.500 kroner.
Læs mere her.