10 tips til din GPS

Uanset om du allerede kører rundt med en GPS i forruden på din bil, eller du håber på, at der ligger en GPS under juletræet til dig, så kan du sikkert bruge nogle tips og gode råd til de små navigatorer. Her er en oversigt over 10 tips til din GPS.

10 tips til din GPS

Kigger du på ny GPS, kan du sikkert bruge fem gode råd til, hvilken du skal købe.

Har du allerede en GPS, kan du sikkert bruge nogle tips og gode råd til for eksempel TMC, alternativer til sugekoppen og brug af koordinater.

Det hele finder du i denne oversigt, som du kan se på de næste sider, hvor vi har samlet tips og råd til de små populære navigatorer.

Tip 1-5

1. Vil du blive lidt klogere på, hvad TMC er og bruges til, så læs "Sådan bruger du TMC på GPS'en", hvor du også kan hente brochuren "TMC og navigation", som Vejdirektoratet har udarbejdet om TMC.

2. Er det gratis at bruge TMC, hvis du for eksempel drøner rundt i udlandet? Det er er svært at få et klart svar på, men du kan blive klogere, hvis du læser artiklen "Koster det penge at bruge TMC i udlandet?".

3. Hollandske TeleAtlas og taiwanske NAVTEQ er de to store kortleverandører til GPS'er, men et nyt open source-initiativ er på vej. Det får GPS-brugere til at indsamle oplysninger, og du kan læse mere om projektet i artiklen "Gratis kort til din GPS".

4. Skal du på skiferie i Schweiz, bør du nok overveje, om GPS'en skal sidde i forruden, når du krydser grænsen til Alpelandet. For i Schweiz er det ulovligt at køre rundt med en GPS, der kan fortælle, om der er automatisk hastighedsovervågning på bestemte vejstrækninger. Læs mere om det i artiklen "Politiet snupper GPS'en i Schweiz".

5. Din GPS får næppe hedeslag i juleferien, men til sommer kan det være, du skal være opmærksom på solens truende stråler. En bil, der står i solen, kan være over 60 grader varm, og man skal huske, at solen flytter sig, så en bil der bliver parkeret i skygge ikke nødvendigvis undgår varmen senere. Læs mere om alt for varme GPS'er i artiklen "Pas på: Din GPS får hedeslag".

Tip 6-10

6. Husker du at opdatere din GPS? GPS'er er små computere, og derfor har de også software, som kan indeholde fejl. Det ved GPS-producenterne også, og derfor spytter de jævnligt fejlrettelser og ny software ud. Langt de fleste producenter er så service-mindede, at de lægger den nye software gratis ud på deres hjemmesider. Læs mere om at opdatere din GPS i artiklen "Har du opdateret din GPS for nylig?".

7. Har man prøvet at sejle, så ved man, hvad koordinater er, og hvordan man navigerer efter dem. Og det samme kan man gøre med sin GPS i bilen. Sejlere bruger normalt koordinater, der består af grader, minutter og sekunder samt tiendedele af sekunder. Det kan GPS'er også, men her kan man også benytte decimalgrader. Læs mere om det i artiklen "Sådan bruger du koordinater på GPS'en".

8. Der er stor forskel på kvaliteten af sugekopholdere til GPS'er, men fælles for dem er, at de hverken er særligt stabile eller pæne, og så tager de jo udsynet. Nogle GPS'er leveres med en lille plastic-plade, som kan fastgøres med dobbeltklæbende tape i bilen. De virker måske i en snæver vending, men vil du have en mere stabil løsning, så skal du se på en af de mange andre typer holdere, som netbutikkerne flyder over med. Læs mere om de muligheder i artiklen "Sådan slipper du for sugekoppen i forruden".

9. Skal du til at købe din første GPS, eller skal du skifte din nuværende ud, så har vi fem gode råd, du kan bruge i jagten på din nye navigator. Læs dem i artiklen "Sådan undgår du at købe en forkert GPS".

10. I den mere kuriøse ende er det muligt for ejere af Garmin-GPS'er at downloade en række nye bil-ikoner, som vises på skærmen, når man navigerer. I stedet for den kedelige lille lyserøde bil, som vises på navigationsbilledet som standard, så kan man eksempelvis hente en ambulance, en klassisk gul amerikansk skolebus, en ambulance eller måske bare en rigtig stock-car. Så vil du pimpe skærmen på din GPS, så læs artiklen "Download en ny bil til din GPS".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere