10 tips til din GPS

Uanset om du allerede kører rundt med en GPS i forruden på din bil, eller du håber på, at der ligger en GPS under juletræet til dig, så kan du sikkert bruge nogle tips og gode råd til de små navigatorer. Her er en oversigt over 10 tips til din GPS.

10 tips til din GPS

Kigger du på ny GPS, kan du sikkert bruge fem gode råd til, hvilken du skal købe.

Har du allerede en GPS, kan du sikkert bruge nogle tips og gode råd til for eksempel TMC, alternativer til sugekoppen og brug af koordinater.

Det hele finder du i denne oversigt, som du kan se på de næste sider, hvor vi har samlet tips og råd til de små populære navigatorer.

Tip 1-5

1. Vil du blive lidt klogere på, hvad TMC er og bruges til, så læs "Sådan bruger du TMC på GPS'en", hvor du også kan hente brochuren "TMC og navigation", som Vejdirektoratet har udarbejdet om TMC.

2. Er det gratis at bruge TMC, hvis du for eksempel drøner rundt i udlandet? Det er er svært at få et klart svar på, men du kan blive klogere, hvis du læser artiklen "Koster det penge at bruge TMC i udlandet?".

3. Hollandske TeleAtlas og taiwanske NAVTEQ er de to store kortleverandører til GPS'er, men et nyt open source-initiativ er på vej. Det får GPS-brugere til at indsamle oplysninger, og du kan læse mere om projektet i artiklen "Gratis kort til din GPS".

4. Skal du på skiferie i Schweiz, bør du nok overveje, om GPS'en skal sidde i forruden, når du krydser grænsen til Alpelandet. For i Schweiz er det ulovligt at køre rundt med en GPS, der kan fortælle, om der er automatisk hastighedsovervågning på bestemte vejstrækninger. Læs mere om det i artiklen "Politiet snupper GPS'en i Schweiz".

5. Din GPS får næppe hedeslag i juleferien, men til sommer kan det være, du skal være opmærksom på solens truende stråler. En bil, der står i solen, kan være over 60 grader varm, og man skal huske, at solen flytter sig, så en bil der bliver parkeret i skygge ikke nødvendigvis undgår varmen senere. Læs mere om alt for varme GPS'er i artiklen "Pas på: Din GPS får hedeslag".

Tip 6-10

6. Husker du at opdatere din GPS? GPS'er er små computere, og derfor har de også software, som kan indeholde fejl. Det ved GPS-producenterne også, og derfor spytter de jævnligt fejlrettelser og ny software ud. Langt de fleste producenter er så service-mindede, at de lægger den nye software gratis ud på deres hjemmesider. Læs mere om at opdatere din GPS i artiklen "Har du opdateret din GPS for nylig?".

7. Har man prøvet at sejle, så ved man, hvad koordinater er, og hvordan man navigerer efter dem. Og det samme kan man gøre med sin GPS i bilen. Sejlere bruger normalt koordinater, der består af grader, minutter og sekunder samt tiendedele af sekunder. Det kan GPS'er også, men her kan man også benytte decimalgrader. Læs mere om det i artiklen "Sådan bruger du koordinater på GPS'en".

8. Der er stor forskel på kvaliteten af sugekopholdere til GPS'er, men fælles for dem er, at de hverken er særligt stabile eller pæne, og så tager de jo udsynet. Nogle GPS'er leveres med en lille plastic-plade, som kan fastgøres med dobbeltklæbende tape i bilen. De virker måske i en snæver vending, men vil du have en mere stabil løsning, så skal du se på en af de mange andre typer holdere, som netbutikkerne flyder over med. Læs mere om de muligheder i artiklen "Sådan slipper du for sugekoppen i forruden".

9. Skal du til at købe din første GPS, eller skal du skifte din nuværende ud, så har vi fem gode råd, du kan bruge i jagten på din nye navigator. Læs dem i artiklen "Sådan undgår du at købe en forkert GPS".

10. I den mere kuriøse ende er det muligt for ejere af Garmin-GPS'er at downloade en række nye bil-ikoner, som vises på skærmen, når man navigerer. I stedet for den kedelige lille lyserøde bil, som vises på navigationsbilledet som standard, så kan man eksempelvis hente en ambulance, en klassisk gul amerikansk skolebus, en ambulance eller måske bare en rigtig stock-car. Så vil du pimpe skærmen på din GPS, så læs artiklen "Download en ny bil til din GPS".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering