Lækker Sony Vaio med Mac-inspiration

Langt om længe er Sonys nye Vaio-bærbare ude i Danmark. Vi har testet et af de nye muskelbundter, der praler med fuld HD-opløsning og Blu-Ray-brænder. Men er den 12.000 kroner værd? Få svaret her.

Lækker Sony Vaio med Mac-inspiration

Den har været på vej til Danmark i ti år. I hvert fald på rygtebasis. Men nu er den god nok, Sonys Vaio-bærbare er landet i de danske butikker, og vi har fået fingre i et eksemplar.

Vi var dog lidt i tvivl, om det virkelig var en Vaio, da vi satte fingrene til tastaturet.

Det er nemlig skåret ligesom det, man kender fra Mac-bærbare. Der er luft mellem tasterne, så de ikke står klinet op ad hinanden.

Hver tast har desuden fået en lille hvælving nedad, der skulle gøre dem bedre i stand til at passe til hurtigt tastende fingerspidser. Meningen er, at det skal mindske slåfejl. Vi bemærkede dog ikke denne hvælving i særlig høj grad, og vi kom nemt i gang, men tastede ikke voldsomt meget bedre på dette Vaio-tastatur. Lækkert ser det dog ud.

Stilrent og flot

Det samme kan siges om computerens design, der er stilrent og flot. Det er helt klart en bærbar, der har en blærerøvsværdi, og som du vil få misundelige blikke over, når du hiver den frem på cafeen eller togkupeen.

Du skal bare lige huske først at fjerne de irriterende klistremærker for ATI, Vista og Blu-Ray, som en eller anden stakkels fabriksarbejder ser ud til at have sat fast manuelt. Kønt ser det ikke ud, og heldigvis kan de pilles af. Men det er stadig lidt som at udstyre sin Ferrari med plysterninger i forruden.

Fyldt med crapware

Det er i øvrigt ikke det eneste, der er irriterende ved Sony Vaio VGN-FW21Z. For computeren er fyldt med crapware, altså pre-installerede programmer i demoversioner.

Det skal ikke udelukkes, at nogen finder gavn ved de pre-installerede programmer, men for os er det en uskik at fylde harddisken på en spritny computer med programmer, som forbrugeren muligvis ikke er interesseret i.

Heldigvis kan de fjernes manuelt - eller du kan bruge det her værktøj.

Sony har dog virkelig anstrengt sig for at gøre sin tilstedeværelse på computeren mere end almindelig tydelig.

Når du starter browseren, åbnes ikke bare en fane, men hele fire. Det trick har vi ikke set før på helt nye computere. Websider for Sony Vaio, Sonys online shop og lidt overraskende auktionssiden eBay dukker op. Det virker lige lovlig voldsomt og overflødigt. Samtidig er det et spørgsmål, om den almindelige bruger kan finde ud af at slippe af med den præ-installerede kidnapning af browseren eller til tid og evighed trækkes rundt med Sonys hjemmeside, hver gang der skal surfes.

Solid muskelmasse

Når det så er sagt, er vi tilfredse med computerens skærm, der er 16,6 tommer. Den reflekterer ikke lyset ligeså voldsomt som eksempelvis bærbare fra HP, og derfor slipper du for alt for tydelig at se dit eget fjæs spejlet i skærmen.

Et plus ved skærmen er i øvrigt, at den har en opløsning på 1.920 gange 1.080 pixels. Du får altså fuld HD-opløsning og ikke mindst et dejligt stort Windows-skrivebord med plads til masser af ikoner.

Under overfladen gemmer computeren på fire gigabyte ram, en harddisk på 500 gigabyte og en Intel Core 2 Duo processor. Alt i alt en god muskelmasse. Da vi kørte benchmarkprogrammet PCMark Vantage fik computeren en score på 3.493. Det er udmærket uden at være prangende. Vi har dog det forbehold, at PCMark Vantage, som normalt giver en meget ens score i hver test, svingede mellem de 3.493 og omkring 3.000 point. Det kunne tyde på, at alt det præinstallerede software måske driller, når maskinen skal yde sit bedste.

Styresystemet er standard Vista Home Premium, og det understøtter fint Sony Vaio VGN-FW21Z's fokus på medieafspilning.

Til filmelskere

Kampvægten er tre kilo, så Sony Vaio VGN-FW21Z er ikke ligefrem en letvægter. Du skal nok heller ikke regne med at suse byen rundt med computeren tændt, for den har kun liv i lidt over to timer, før den skal have samkvem med en stikkontakt.

Derfor er det ikke helaftensfilm, du skal se på computeren, hvis du er strandet i en lufthavn, eller du har taget den med på telttur.

Computeren til film-freaks

Men hvis du er filminteresseret og går højt op i at se levende billeder på computeren - eller bruger den bærbare som afspiller til fladskærmen i stuen - så er Sony Vaio alligevel et rigtig godt valg. Du får en god 16,4 tommer skærm med den "rigtige" HD-opløsning på 1920 gange 1080 pixels, og computeren afspiller de nyeste HD-film takket være Blu-ray-brænderen.

At maskinen så tilmed tager sig lækker ud, er endnu et plus.

Desværre er prisen på 12.000 kroner en noget pebret affære, og hvis du ikke går voldsomt meget op i film og kan leve med en skærm med lavere opløsning og en computer uden Blu-Ray-brænder, så findes der alternativer.

Det er nemlig muligt at få en god bærbar til omkring 6.000 kroner, der ydelsesmæssig kan det samme som Sonys Vaio. Til gengæld må du undvære den luksus, det er at sidde foran computeren og se de nyeste HD-film i fuld opløsning glide elegant henover den lækre skærm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering