Her er redaktionens favorit-software

PC World tester, prøver og roder med uendeligt meget software, men hvad er fedt at have på harddisken lige nu? Se her hvad redaktionen i øjeblikket har som favoritsoftware.

Her er redaktionens favorit-software

Her på PC Worlds redaktion afprøver vi en hel del software.

Nogle programmer bliver hurtigt slettet og glemt igen, mens andre får et meget længere liv på harddisken.

Men hvad er det for noget software, redaktionen synes bedst om lige nu.

I denne guide kan du læse tre software-anbefalinger fra hver mand på redaktionen, så klik videre og få lidt inspiration.

Glimrende alternativ til Word

Benjamin Steengaard Rasmussen, journalist

Tjek dine Gmail-konti nemt og hurtigt

Hører du til typen, der kun har en enkelt Gmail-konto, så er fordelen ved Gmail Manager ikke stor.

Men hvis du har flere Gmail-konti, kan denne udvidelse til Firefox, være utrolig nyttig. Det kræver altså, at du bruger Mozillas browser, og i så fald kan du hente Gmail Manager, fodre den med brugernavne og kodeord og derefter have super-hurtig adgang til dine Gmail-konti, bare der er et åbent browservindue.

I nederste højre hjørne kan du se, hvilken af dine konti, der er valgt lige nu, og med et højreklik kan du få en oversigt over dem alle og hurtigt vælge en anden. Det fungerer helt gnidningsfrit og sparer meget tid.

Dog skal du være opmærksom på ikke at bruge Gmail Manager, hvis du deler computer med nogle, du ikke ønsker kigger i dine indbakker. Du kan finde et link til udvidelsen i denne artikel.

Bedste gratis alternativ til Word?

Det er ikke så længe siden, vi skrev om AbiWord, men det skal ikke hindre os i igen at fremhæve det gode program, der er et af de bedste gratis alternativer til Word.

AbiWord er på dansk og har dansk stavekontrol. Det er let, nemt og hurtigt at bruge og kan åbne doc-filer samt gemme som doc-filer, så du sagtens kan bruge filerne i Word også.

Programmet er helt oplagt, hvis du køber en ny pc, hvor der ikke er en Office-pakke med, og i modsætning til mange andre gratis tekstbehandlingsprogrammer, så fungerer AbiWord rigtig godt. Læs mere om Abiword her, hvor du også kan downloade det glimrende, lille program.

Tjek om din pc er opdateret

Filehippos Update Checker kan installeres eller bare køres fra en exe-fil. Update Checker undersøger, om du har de seneste versioner af en lang række programmer og giver dig mulighed for med et enkelt klik at hente eventuelle opdateringer.

På den måde bliver det nemmere at holde din pc opdateret - og dermed mere sikker. Du kan læse mere om Filehippos Update Checker i denne artikel, hvor der også er tre andre update-programmer.

Fantastisk action-underholdning

Mikkel William Nielsen, nyhedsredaktør

Min klare vinder er Wordpress

Wordpress er intet mindre end et genialt program til hjemmesider. For det første er det gratis, og for det andet er det forholdsvis let at gå til, og du kan endda få det på dansk.

Jeg har brugt Wordpress til at flikke blogs og hjemmesider sammen de seneste fire år og er stadig voldsomt begejstret for programmet. Da Wordpress er baseret på open source, findes der et utal af plugins til programmet, så du kan skrue din hjemmeside sammen med præcis de funktioner, du har brug for. Naturligvis uden det koster dig en krone.

Du kan få kalender, debatforum, videoafspiller, automatisk opdateret vejrudsigt og meget mere. Du kan læse mere om programmet i den her artikel.
Den danske version af Wordpress kan downloades her.

Firefox med StubleUpon plugin

Jeg kører både med Firefox og Internet Explorer på mine computere. Det er dog klart Firefox, jeg bruger mest. Det skyldes især de mange plugins, der findes til browseren, så den kan skræddersyes efter behov.

En af de helt fantastiske udvidelser er del.icio.us, og vi har tidligere omtalt bogmærke-pluginet her her. Der findes dog også et andet plugin, der kan peppe din browser op og gøre den til en rigtig tidsrøver. Det hedder StumbleUpon.

Du kan sætte det op til kun at vise videoer, websider med vittigheder, gode fotos eller bizarre fænomener. Med et par klik brugerdefinerer du, hvad du godt kan lide. Herefter er det bare om at trykke på knappen "Stumble!", og så slynger pluginet dig mod en webside eller video, som du nok aldrig har set før.

Det er smart, selv om det hurtigt bliver voldsomt vanedannende. Du kan downloade Firefox her (kan godt køre side om side med Explorer)
Pluginet til StumbleUpon finder du her (det findes også i en Explorer version)

Fantastiske Fallout 3

Jeg er nødt til også at snige et spil ind. Det bliver Fallout 3, som jeg har ventet på i næsten ti år. Tilbage i 90'erne var jeg nemlig fuldkommen bidt af det post apocalypiske univers i de to første udgaver af spillet, hvor man rejser rundt i et fuldkomment totalsmadret USA efter en atomkrig.

Du kan vælge at lade næverne eller dine pistoler tale, eller du kan gå mere diplomatisk til værks, når du møder andre overlevende. Hele historien var dybt fascinerende, og gameplayet var helt åbent. Du kunne vælge at følge hovedhistorien, eller du kunne skabe din egen og bevæge dig rundt, som du havde lyst.

Den frihed var ret vild i et computerspil tilbage i 90'erne. Samtidig havde du stor indflydelse på din figur, og det var muligt at vælge styrke, intelligens, karisma og andre karaktertræk.

Nu er Fallout 3 så ude, og efter at have spillet det et godt stykke tid, er jeg tilbage i det suveræne og barske univers. Grafikken er ikke overraskende peppet voldsomt op, og nu foregår handlingen i første- eller tredjepersonsperspektiv modsat det gamle isometriske fugleperspektiv.

Det grumme atomlandskab er det samme, og gameplayet er fortsat suverænt. Du kan læse vores anmeldelse af Fallout 3 her. Der er mere læsestof om Fallout 3 ved at klikke her.

Hvis du har prøvet de to første - og meget gamle - spil, kan du få et lille retro-trip i den her video:

Suveræn billedbehandling

Lars Jacobsen, chefredaktør

Jeg bruger mest min private stationære computer til billedbehandling og spil. Derfor er den fyldt med alskens billedbehandlingsprogrammer som Photoshop CS3, programmer til HDR-produktion og konverteringsprogrammer til forskellige videoformater. Det er dog disse tre programmer, jeg er gladest for:

SyncToy 2.0

Vi har før skrevet om SyncToy 2.0, og programmet er ret enkelt. Du vælger en mappe et sted på din pc og så en anden mappe på et andet drev - for eksempel en ekstern harddisk, et NAS-drev eller bare en anden harddisk.

Så er der oprettet et partnerskab, og i fremtiden vil SyncToy - når du starter det - lave en synkronisering mellem mapperne.

På den måde tager jeg nemt backup af mine billedfiler et par gange om ugen til mit Synology NAS-drev. Det gode ved synkroniseringen er desuden, at det går rimeligt tjept, da SyncToy kun tager de nye eller ændrede filer.

Læs mere om SyncToy her.

Lightroom 2

Mit Canon 1D Mark III kamera tager op til 10 billeder i sekundet, så billederne har det med at hobe sig op. Ofte er det bare sådan, at jeg skal bruge de fem til ti bedste, og resten skal ud. Til at skabe det overblik bruger jeg Picasa 3, som læser både JPG- og RAW-filer.

Men når RAW-filerne skal behandles - eller for den sags skyld en enkelt almindelig JPG-fil - så er der ingen vej uden om Lightroom. Her kan jeg både overskue billederne, justere farverne, beskære dem og rette op på skæve skud. Alt sammen på en nem og effektiv måde.

Og til sidst kan de endelige billeder skrives ud som JPG-filer i lige den størrelse, med de navne og i den kvalitet, som jeg vil have - og som familiens mailbokse kan håndtere. Eneste minus: Bare prisen ikke var så høj.

Læs mere om Picasa 3 her.
Læs også vores anmeldelse af Lightroom 2 her.

Warhammer Online

Efter et middelstort World of Warcraft misbrug for et par år siden havde jeg svoret, at jeg ikke skulle i gang med et nyt massivt online rollespil. Men kødet er som bekendt skrøbeligt, og min viljestyrke kunne ikke matche de nye funktioner i Warhammer Online.

For mens der stadig er en del opgaver a la "Bevogt disse tre sten i fem år" og den spændende opfølgende opgave "Bevogt disse fem sten i yderligere tre år", så kommer man hurtigt i gang. I det hele taget har folkene bag Warhammer Online været i stand til at lave et spil, som fungerer på flere planer til flere slags spillere.

Vil du bare kæmpe mod andre spillere? Tilmeld dig et scenarie, vent et par minutter og du bliver teleporteret til kamppladsen direkte. Vil du løse opgaver, men i samarbejde med andre spillere? Så går du bare ind i et såkaldt Public Quest-område, så er du automatisk med. Og vil du hellere gå ind i en guild og erobre hele landområder gennem snedig taktik, er det også muligt. Og så kan du selvfølgelig også bare drysse rundt, udforske den store verden og løse almindelige opgaver. Til sammen giver de forskellige muligheder en ny dynamik i denne type spil.

Eneste minusser er, at grafikken kunne være kælet en smule mere for - og så at der er så langt mellem de steder, hvor man kan flyve til nye områder. Men om kun fire levels mere venter der vist min dværg en slags helikopter...

Læs vores anmeldelse af - og del dine erfaringer med - Warhammer Online her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering