Ny spiller går efter Check Points hals

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 22. april 2002.


Med en ny produktserie som spydspids vil firewall/VPN-firmaet Netscreen indtage det danske marked. IDC tror på firmaets chancer.

Den amerikanske producent af firewall- og VPN-løsninger, Netscreen, ruster sig til at tage kampen op mod de store på markedet som Check
Point/Nokia, Cisco og Sonicwall.
Netscreen har netop lanceret sin seneste produktserie, der er beregnet til
high-end markedet, Netscreen 5000.
- I forhold til Check Points tilsvarende produkter er disse klart bedre, både hvad angår skalerbarhed og pris, siger firmaets produktmarketingchef Peter Crowcombe, der i øjeblikket ser sig om efter flere salgspartnere i Danmark.
Han erkender, at det er svært at komme ind på markedet, fordi Check Point/Nokia-alliancen og Cisco allerede har taget store andele.
Der er flere fordele ved at indgå i et samarbejde med Netscreen, påpeger han.
- For det første er vores produkter ifølge vores egne sammenlignende test bedre end konkurrenternes, og for det andet er der mere margin for forhandlerne at hente på dem, lyder det.
En stærk spiller
Hos IDC vurderer sikkerhedsanalytiker Thomas Raschke, at Netscreen har pæne chancer på det danske marked.
- Det er generelt svært for virksomheder at få andele fra Check Point, der har over 50 procent af markedet. Og herhjemme spiller Check Point sammen med Nokia og Cisco en stor rolle. Men Netscreen er absolut en stærk spiller med et stort vækstpotentiale, siger Thomas Raschke.
Han peger på, at Netscreen vokser hurtigt på europæisk plan, hurtigere end Cisco og lige så hurtigt som Nokia, der laver firewall appliances til Check Points software.
- Netscreen henvender sig også til nogle lidt andre kunder, de små og mellemstore virksomheder, og deres produkter er lette at installere, siger han.
Da der foreløbig kun er to Netscreen-forhandlere i Danmark,
Cygate og ProAct, vil nye spillere ikke opleve nogen synderlig konkurrence på eget felt.
Netscreens produkter distribueres af danske Heath Comm i Søborg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere