Sikkerheden går forud for gode partnerskaber

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 22. april 2002.


Funktionaliteten alene afgør valget af produkter til virusbeskyttelse, fortæller både forhandler og slutkunde.

Et godt, langvarigt samarbejde med distributør eller forhandler af sikkerheds soft- og hardware er ikke nok i sig selv, hvis produktet ikke lever op til sit rygte.
Ingeniørfirmaet Erik Nielsen A/S er totalleverandør af soft- og hardwareløsninger med egenproduktion af elektronisk styring og kontroludstyr til den grafiske industri. Gennem flere år har virksomheden solgt sine kunder McAfee-løsninger, som blev erhvervet via Eterra.
For et år siden sluttede samarbejdet, da man valgte i stedet at anbefale kunderne produkter fra Kaspersky, fortæller salgschef Flemming Frejlev Larsen.
En hændelse fik virksomheden til at overveje andre produkter end McAfee, og en tekniker i firmaet havde stor erfaring med Kasperskys løsninger.
- En af vores meget store kunder blev ramt af ormen Sircam, og vi kunne ikke fjerne den med McAfee, selv om vi brugte tre dage på opgaven. Det lykkedes med Kaspersky, som vi nu anbefaler vores kunder, fortæller Flemming Frejlev Larsen.
Kunderne har reageret positivt på skiftet.
- De tror på, at vi kan finde ud af at vælge den bedste løsning, tilføjer Flemming Frejlev Larsen.
Virksomhedens kunder er typisk firmaer med mindre end 25 ansatte, og det er ikke de store komplicerede løsninger, Ingeniørfirmaet Erik Nielsen installerer, når det gælder antivirus.
Kunderne tegner et abonnement på et år eller to. Det lægges på den enkelte virksomheds pc'er indledningsvis og opdateres via mail.
- Den dag kunden har et virusproblem, kan vi tage ud og gennemgå problemet i virksomheden, men ofte kan vi ordne problemet pr. telefon, når vi selv har installeret programmet, siger Flemming Frejlev Larsen.
Trods tilfredsheden med Kaspersky-produkterne, er det ikke et livsvarigt samarbejde, Ingeniørfirmaet Erik Nielsen har indgået med DCS, der står for den danske distribution af Kaspersky-produkterne.
- Hvis det viser sig, at virusprogrammet ikke er effektivt nok, skifter vi leverandør, næste gang det viser sig belejligt, siger Flemming Frejlev Larsen.
B&O tilfredse med McAfee
Den opfattelse deler han med Nikolaj Kolte, der er afdelingsleder for IT-infrastrukturen hos Bang & Olufsen. Her har man i tre år haft et glimrende samarbejde med Eterra om levering af McAfee-produkter.
- Vi handlede hos Eterra i forvejen, men vores valg af sikkerhedsløsninger vil altid afhænge af en afvejning af funktionaliten i det enkelte produkt. Hvis vi finder ud af, at produktet ikke er godt nok, vil vi gå ind og vurdere det nærmere og ikke lade vores gode samarbejde med den enkelte forhandler være en afgørende faktor, siger Nikolaj Kolte.
Det centrale hos B&O er ønsket om at sikre IT-driften, både når det gælder data og den daglige drift, fortæller han.
- Den ydelse, Eterra tilbyder os, er vi tilfredse med. Vi har et godt samarbejde med Eterra, som har et godt beredskab og eksperter, vi kan være i dialog med. Derved tilfører de produktet værdi og øger dermed vores tilfredshed, forklarer Nikolaj Kolte.

Boks: Kaspersky i Danmark
I Danmark distribueres Kaspersky-produkterne af DCS (Direct Computer Supplies) i Århus. Virksomheden har eksisteret siden 1996 og fik sidste år den danske distribution af Kaspersky Antivirus, som sælges via 24 danske forhandlere.
Når den svenske distributør Scandinavian Security Service, som det var tilfælde i sidste nummer af IT-Branchen, hævder, at det står sløjt til med danske forhandlere af produktet, kan det således hænge sammen med, at distributionsretten herhjemme ikke har ligget hos den svenske virksomhed i det seneste år.
- Vi tog kontakt til Kaspersky sidste år efter at have læst diverse ekspertudtalelser og efter selv at havde testet produktet. Efter halvanden måneds forhandlinger lykkedes det os at få distributionsretten, forklarer Thomas Huulbæk Andersen fra DCS.

Boks: McAfee i Danmark
I Danmark distribueres McAfee blandt andre af Landis, Scribona og Ingram Micro. Den største forhandler af McAfee til erhvervslivet herhjemme er Eterra, som også oprindeligt, i Danadata-tiden, fik argenturet til Danmark.
McAfee ejes af Network Associates og slås med Norton fra Symantec på verdensplan om førstepladsen for antivirus-software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere