IBM udvider rabatprogram til pc-forhandlere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 22. april 2002.


Udvider sit TopSeller-program til også at omfatte tilbehør til notebooks, så pc-forhandleren kan tjene på hele løsninger.

Da IBM besluttede sig for at indstille aktiviteterne inden for direkte salg til SMB-kunderne, skruede koncernen samtidig op for partnerplejen.
Det betød blandt andet, at det eksisterende TopSeller-program for SMB-forhandlere blev udvidet og at flere IBM-folk blev sat på forhandlerne.
- Vi fortsætter i stedet med at udvikle vores TopSeller-program og har udpeget en række medarbejdere, der skal hjælpe forhandlerne med at tilføre vores produkter værdi, siger IBM's europæiske chef inden for pc-salg Steve Menadue.
TopSeller-programmet er en slags rabatordning på udvalgte IBM pc'er, bærbare, servere og skærme. For nylig kom "Options", altså tilbehør til IBM's bærbare ThinkPad-pc'er, med i ordningen.
Løsning til manden i marken
Dermed kan forhandlerne nu levere hele pc-løsninger til deres kunder til gunstige priser, fortæller IBM's partneransvarlige for salg af pc'er og bærbare til SMB, Bjørn Blachman.
- Ved at sælge maskinen med tilbehør, som for eksempel ekstra hukommelse, rejsetaske eller drev, kan forhandlere og distributører levere hele pc-løsninger til små og mellemstore virksomheder med ansatte, som arbejder ude i marken, siger han.
Meningen med udvidelsen af TopSeller-programmet er også at gøre forholdet til forhandlerne mindre bureaukratisk.
- Der er hele tiden en strøm af penge mellem os og forhandlerne. Men det var blevet for administrativt tungt at håndtere de mange krav. Med TopSeller er produkterne prissat fra starten, siger Bjørn Blachman.
TopSeller-programmet har hidtil omfattet udvalgte modeller af IBM's NetVista, ThinkPads, xSeries servere og skærme. Med Options er der tilføjet tilbehør som hukommelsesmoduler, adaptere, dock- og portreplikatorer, diskettedrev, rejsetasker og separate mus.

Boks: IBM's salgskanaler
1. Direkte salg til Large Account-kunder, som køber i volumen. Her sælges der direkte efter special bid-modellen.
2. Salg til offentlige kunder via SKI-aftalerne.
3. Salg til forhandlere/distributører, som sælger til SMB-kunder. Her gælder TopSeller-programmet med rabatter på udvalgte modeller af pc'er og bærbare samt tilbehør.
4. Øvrige kunder/forhandlere/distributører køber via officielle listepriser

IBM oplyser at have følgende danske distributører: Dansk Data Distribution (Atea), Ingram Micro, Scribona og Tech Data.

Billedtekst: De bærbare indgår som et vigtigt produkt i IBM's rabatprogram TopSeller, der er rettet mod SMB-kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere