Kreditorer gav Landis ICT ny frist

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 22. april 2002.


Et kæmpe 2001-underskud og et fejlslagent forsøg på at frasælge distributionsdelen får bankerne til at kræve sikkerhed for lån inden
den 22. april.

Nu går den ikke længere. Sådan synes kreditorerne til den 2.800 mand store internationale IT-koncern Landis ICT at tænke.
I slutningen af marts, efter at Westcom/Datatec trak sig fra forhandlingerne om køb af Landis ICT's distributionsenhed, opsagde bankerne deres 1,1 milliard kroner store lån.
Udsigten til kroner i kassen var forsvundet, og bankerne havde mistet troen på, at firmaet kunne opfylde betingelsen for lånet, nemlig en soliditet på 20 procent.
Efter nogle dages drøftelser lykkedes det imidlertid Landis ICT at få en udsættelse på opsigelsen af lånet til den 22. april, fremgår det af en pressemeddelelse fra Landis ICT fra 12. april.
For at give bankerne en beroligende indsprøjtning i mellemtiden udskiftede firmaet ledelsen. Bestyrelsen afsatte direktionen til fordel for MBA'en C.J.J. van Steijn, der midlertidigt skal sidde i direktørstolen med henblik på en rekonstruktion.
Frasalg er en udvej
Dette drastiske skridt er ifølge Landis' danske direktør Mogens Bæk Christensen ikke tegn på, at der er en betalingsstandsning i sigte.
- Jeg ved, at der er forhandlinger med en ny køber i gang, og den afventer vi resultatet af, siger han uden at nævne navne.
Der er cirka 1.000 ansatte knyttet til Landis' distributionsaktiviteter. I den danske afdeling er der 20 ansatte.
Uanset hvad, der måtte blive resultatet af rekonstruktionerne, kommer Landis ICT's danske forretning ikke til at blive berørt, forsikrer Mogens Bæk Christensen.
Hovedårsagen til, at Landis ICT er havnet i fedtefadet, er ifølge Mogens Bæk Christensen, at koncernen foretog en række opkøb i opgangstider. Firmaernes markedsværdi er siden hen faldet sammen med resten af markedet.

Boks: Om Landis ICT
Landis ICT blev grundlagt i 1991 og har i dag 2.800 ansatte spredt på 10 lande. Koncernen har både en IT-serviceforretning i forhold til store kunder og en distributionsforretning, Landis Business Partner. I Danmark udgør distributionsforretningen cirka 90 procent af alle aktiviteter. Der sælges produkter og løsninger inden for netværk, sikkerhed og storage.
Firmaet solgte på koncernplan i 2001 for over 2 milliarder dollars, og havde ved årets slutning udestående hos banker for i alt 1,1 milliard kroner. Landis' resultat for 2001 viser et nettotab på cirka 380 millioner kroner, hvilket er væsentlig dårligere end nettoresultatet for 2000, der var cirka 180 millioner kroner i sorte tal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere